Champagne - Palmer & Co - Brut Réserve Jeroboam

Franta Champagne, Franta
Pinot Noir, Chardonnay
Pret
1.590,00 RON
Cantitate
Ultimele produse in stoc

Asocieri culinare
legume proaspete branza maturata peste fructe de mare carne alba

Fisa tehnica

Tip
Brut
Culoare
Alb
Alcool
12%
Cantitate
Jeroboam 3L
Mod vinificare
Cupaj
Spumante
Sampanie
Soiuri
Pinot Noir, Chardonnay, Pinot Meunier

Palmer&Co Brut Réserve Jeroboam reprezinta rodul celor mai prestigioase terroiruri Grand Cru si Premier Cru din regiunea Champagne. Datorita utilizarii vinurilor pastrate la maturare - 35% Réserve din intreg cupajul - aceasta sampanie are un plus de eleganta si rafinament. Obtinuta din 55% Chardonnay, 35% Pinot Noir si 10% Pinot Meunier, sampania Brut Réserve propune un nas complex si elegant in completarea egalat de un gust echilibrat cu o prospetime crocanta.

Maturare:

6 ani pe drojdii

Dozaj: 8g/l

Temperatura optima de servire: 9 grade C

Sampania Brut Réserve produsa de Palmer&Co are un aspect clar de culoare galben pai deschis cu perlaj fin si dens, nas expresiv cu note intense de citrice, pere, caise si indicii discrete de alune, unt si toast. Gustul este echilibrat, are o structura excelenta si etaleaza o prospetime irezistibila, iar postgustul se resimte prelung si fructat. O sampanie pe care o putem caracteriza drept un model de eleganta si echilibru.

Asocieri culinare: fructe de mare, peste, branzeturi maturate moi si semidure dar si cu preparate din pui


PALMER CO
Povestea cramei Palmer & Co. a inceput in 1947 datorita pasiunii pentru sampanie a 7 familii de viticultori. Impartasind aceeasi viziune pentru cum ar trebui sa fie o sampanie eleganta ultra-premium si-au concentrat eforturile spre a atinge acest ideal. In prezent Palmer&Co detine 415 ha de vite de vie in arealurile viticole Montage de Reims, Côte de Sézanne, Côte des Bar si Marne Valley din faimoasa regiunea Champagne. O mare parte dintre acestea fiind podgorii Grand Cru si Premier Cru. Diversitate oferita de aceste terroiruri a pus la dispozitia casei de sampanii Palmer&Co echilibrul, savoarea si mineralitatea ce se regaseste in fiecare din sampaniile lor.
mai mult...
Champagne
Champagne este o regiune viniviticola care si-a castigat notorietatea datorita unui vin spumant pe care-l cunoastem cu totii: sampania. Denumirea de sampanie/champagne este controlata si poate fi utilizata doar pentru vinurile spumante din urmatoarele apelatiuni: Montagne de Reims, Vallée de la Marne, Côte des Blancs, Côte de Sézanne si Côte des Bar. Din punct de vedere al calitatii, din cele cateva sute de localitati ce intregesc regiunea Champagne doar 42 sunt Premier Cru si 17 Grand Cru, restul fiind Autre Cru.

Pentru obtinerea unei sampanii de calitate se folosesc soiurile: Chardonnay, Pinot Noir si Pinot Munier. Regiunea Champagne produce atat vinuri spumante non vintage cat si sampanii vintage apreciate in toata lumea. Un vintage este doar acela care intruneste toate conditiile optime de vinificare.

mai mult...
Pinot Noir
Pinot Noir este un soi de strugure pentru vin rosu de provenienta frantuzeasca, din Burgundia, care s-a extins pe tot mapamondul. Farmecul soiului s-a adaptat in toate podgoriile, de la vestul Germaniei pana in nordul Italiei, din Chile pana in Africa de Sud si Australia, remarcandu-se in California si Noua Zeelanda. Esentata unui Pinot Noir este aroma de capsuni si de cirese prezenta(cirese proaspete rosii in vinurile mai usoare, cirese negre in vinurile corpolente) sustinuta de aromele puternice de lemn. Un Pinot Noir bine contruit poate evidentia si note de piele sau violete, apropiindu-se de paleta aromatica a unui Syrah.
mai mult...