• Nou
Sampanie - Palmer & Co - Collection Vintage 1985

Sampanie - Palmer & Co - Collection Vintage 1985

Producator PALMER CO
Franta Champagne, Franta
Pinot Noir, Chardonnay
Pret
1.319,00 RON
Cantitate
Ultimele produse in stoc

Asocieri culinare
legume proaspete branza maturata peste fructe de mare carne alba
PALMER CO

Fisa tehnica

An
1985
Tip
Brut
Culoare
Alb
Alcool
12%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Cupaj
Spumante
Sampanie
Cutie
Da

Anul 1985 a debutat cu o iarna extrem de rece cu temperaturi de -25°C multe zile la rand.In consecinta o mare parte din podgoriile din Champagne au suferit daune semnificative. Sansa le-a suras enologilor Palmer&Co la inceputul lunii Iulie cand podgoriile au avut parte de suficiente zile cu soare ce au favorizat o coacere perfecta a strugurilor astfel obtinandu-se din recolta o sampanie millesime cu totul aparte.

Maturare: 20 ani in drojdii

Dozaj: 7.5 g/l

Champagne Vintage 1985 este o sampanie millesime de calitate superioara obtinuta din 50% Chardonnay si 50% Pinot Noir, struguri proveniti din podgorii Grand Cru si Premier Cru din arealul viticol Montagne de Reims. Are un aspect luminos datorita culorii galben auriu cu reflexii verzui in margini si un perlaj fin si abundent. Olfactiv debuteaza cu note accentuate de fructe iar gustul are o structura complexa, o aciditate echilibrata si arome fructate. Postgustul se prezinta prelung si savuros.

Asocieri culinare: poate fi servita ca si aperitiv sau in compania unor preparate din fructe de mare si peste sau cu salate de vara insa se preteaza excelent si cu branzeturi moi din lapte de capra.