Vin Rosu - Sanlorenzo - Brunello di Montalcino Bramante 2014

Italia Toscana, Italia
Sangiovese
Pret
222,00 RON
Reduceri la volum
Sticla Cantitate Reducere Reducere Economie Ai economisit
6+ 11,00 RON 66,00 RON
30+ phone Suna la 0720 23 23 23 phone Suna la 0720 23 23 23
Cantitate

Asocieri culinare
legume caramelizate branza maturata carne rosie vanat mezeluri fine

Fisa tehnica

An
2014
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
14.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Sangiovese

Sangiovese de culoare rosu-grena, nas expresiv cu note de cirese, zmeura, frunze de tutun uscat si tonuri lemnoase elegante, gust cu o textura delicata, structura excelenta, echilibrat si dominat de arome de fructe de padure coapte si smochine, iar postgustul este prelung, savuros si fructat.

Potential de invechire: pana in 2027

Timp decantare: 2-3 ore


SANLORENZO
Sanlorenzo este o crama de familie asezata pe dealurile bucolice ale regiunii viticole Toscana. Pasiunea si iubirea pentru vinuri a fost insuflata de 5 generatii iar in prezent crama produce unele dintre cele mai bune vinuri rosii italiene din lume: Rosso si Brunello di Montalcino.
mai mult...
Toscana
Toscana este cea mai cunoscuta regiune vitivinicola in materie de vinuri italiene. Faima se datoreaza peisajului pitoresc ce inconjoara intreg arealul si listei de vinuri din Toscana: Chianti, Brunello di Montalcino si Vino Nobile di Montepulciano. Pe langa vin rosu italian specific regiunii din Toscana, aici se produc vinuri albe seci de buna calitate. Vernaccia di San Gimignano a fost apreciat de insusi poetul medieval Dante Alighieri. Lista de vinuri din Toscana include celebrele vinuri albe dulci “Vin Santo” si vinuri rosii dulci “Elba Aleatico Passito”.

Soiul autohton intalnit in aproape toate aceste vinuri din Toscana este Sangiovese. De-a lungul timpului acesta a primit mai multe apelative in functie de regiunea de provenienta. Asadar in Brunello di Montalcino se va numi Brunello; in Montepulciano va fi Prugnolo Gentile iar in Morellino di Scansano se va numi Morellino. Un vin rosu cupajat Chianti trebuie sa contina soiul Sangiovese si cantitati mai mici de Canaiolo si Cabernet Sauvignon sau Merlot. Intr-un vin autentic din Toscana soiurile autohtone vor fi cele dominante chiar daca in compozitie se vor regasi si nume internationale.

Mai jos vei gasi portofoliul nostru de vinuri din Toscana atent selectionate care merita incercate

mai mult...
Sangiovese
Sangiovese este un soi de strugure din care se obtin vinuri rosii de calitate. Este cel mai cultivat soi din Italia. Un vin rosu obtinut din 100% Sangiovese este expresiv cu note de cirese si zmeura. Gustul are o textura delicata, structura excelenta, cu arome de fructe de padure coapte si smochine. In regiunea Toscana, Sangiovese va crea vinuri de calitate precum Brunello di Montalcino DOCG, Vino Nobile di Montepulciano sau Chianti.
mai mult...