• Pret redus
Stoc epuizat
Vin Rosu - Saronsberg - Seismic 2015
92TA
90DE

Vin Rosu - Saronsberg - Seismic 2015

Africa de Sud Tulbagh, Africa de Sud
Cabernet Sauvignon, Merlot
Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

An
2015
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
14.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Cupaj
Soiuri
Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Malbec, Petit Verdot

Culoare rosu-purpuriu inchis, nas cu note de coacaze negre si fructe de padure rosii, gust evident de fructe la fel ca in nas cu o tusa subtila de vanilie si un postgust echilibrat, lung si elegant.


SARONSBERG
Crama Saronsberg din Coastal Region, Africa de Sud este impartita in doua ferme: Waveren si Welgegund. Cele doua locatii sunt relativ diferite din punct de vedere al terroir-ului acest lucru fiind evident in vinurile cu caracteristici puternic contrastante produse de Crama Saronsberg. Iata cateva soiuri de struguri plantati aici: Cabernet Sauvignon, Petit Verdot, Grenache, Mourvedre, Viognier si Sauvignon Blanc. Clima: climat continental, veri calde cu influente mediteraneene si cu ierni reci si umede Sol: portiuni rosiatice-galbui de argila, pietris, nisip, portiuni aluvionare, bogat in minerale
mai mult...
Tulbagh
Valea Tulbagh este o regiune vitivinicola asezata intre cele trei lanturi muntoase: Muntii Obiqua in vest, Muntii Winterhoek in nord si Muntii Witzenberg in est. Arealul, cunoscut in special pentru palmaresul de vinuri rosii de Africa de Sud, este inconjurat de vai si bazine colectoare de apa si este protejat de caldura excesiva specifica Africii.

Portofoliul de vinuri din Tulbagh cuprinde vinuri rosii din Africa de Sud obtinute din soiul Syrah. Specificitatea acestor vinuri rosii din Africa de Sud consta in mixul unic de terroiruri din soluri nisipoase si din pietris. Lista continua cu buchetul de vinuri rosii cupajate create in imaginea celebrelor vinuri rosii cupajate din Valea Ronului. Aceste vinuri rosii sunt obtinute din soiurile Shiraz , Mourvedre, Grenache si Viognier. Tot in regiunea sud africana Tulbagh avem vinuri albe obtinute din soiurile Chenin Blanc, Chardonnay si Sauvignon Blanc. Crama Twee Jonge Gesellen Estate din Africa de Sud se remarca prin productia de vinuri spumante Krone obtinute prin metoda traditionala.

Va invitam sa degustati din lista noastra de vinuri din Tulbagh, Africa de Sud atent selectionate.

mai mult...
Cabernet Sauvignon
Cabernet Sauvignon este probabil cel mai cunoscut soi de strugure din lume. Cu toate ca soiul este originar din Bordeaux, Franta, Cabernet Sauvignon a reusit sa se cultive in orice tara producatoare de vin. De asemenea este soiul de strugure cheie in producerea vinurilor de lume noua, cel mai cunoscut in regiuni precum Napa Valley sau Maipo Valley. Indiferent de zona din care provine, un Cabernet Sauvignon isi pastreaza tipicitatea: culoare intensa, taninuri bine structurate, aciditate medie si arome de coacaze negre, mirodenii, lemn de cedru. Utilizat atat in cupaje, cat si in vinuri de soi, in egala masura, Cabernet Sauvignon se intelege foarte bine in cupaje cu mai multe soiuri de struguri. Pe langa clasicul cupaj cu Merlot si Cabernet Franc, un alt cupaj raspandit este cu Malbec, Petit Verdot si Carmenere, in Australia este popular cel cu Shiraz si in Spania si Africa de Sud a devenit un cupaj obisnuit Cabernet Sauvignon - Tempranillo. 
mai mult...