• Pret redus
Stoc epuizat
Vin Rosu - Schug - Heritage Reserve Cabernet Sauvignon Sonoma Valley 2010
92WA

Vin Rosu - Schug - Heritage Reserve Cabernet Sauvignon Sonoma Valley 2010

SUA Sonoma Valley, SUA
Cabernet Sauvignon, Merlot
Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

An
2010
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
14.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Cupaj
Soiuri
Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot

Culoare rosu-rubiniu intens, nas de violete, afine si cirese, gust amplu, tanini generosi si arome de rodie, coaja de nuca, ciocolata, vanilie si cassis. Postgustul este lung, mineral si fructat.


SCHUG
Schug Carneros Estate este o crama situata intre celebrele regiuni Napa Valley si Sonoma Valley. Crama detine 50 de acri in zona cu apelatiune Carneros. Crama cultiva exclusiv soiurile Pinot Noir si Chardonnay, iar pentru a putea finisa vinurile, acestia cumpara de la agrocultori cu experienta restul soiurilor.  Districtul Carneros este situat intr-o zona cu dealuri joase si campii, avand un climat racoros maritim de la Oceanul Pacific. Vantul puternic influenteaza pielea strugurilor, ingrosand-o, in special cea a strugurelui Pinot Noir, aducandu-i arome de piper si condimente.  Atat proprietarul Walter Schug, cat si vinificatorul Michael Cox considera ca cel mai important factor in producerea de vin bun, suculent este calitatea strugurilor. Din acest motiv crama Schug este si eco-friendly, gasind cele mai bune solutii pentru ca productia sa fie eficienta, dar si ecologica.
mai mult...
Sonoma Valley
Sonoma Valley- “Valea Lunii”- este o regiune vitivinicola la sud de Departamentul Sonoma la limita dintre orasul Sonoma si Muntii Mayacamas. Portofoliul de vinuri din Sonoma Valley, California se remarca in special prin vinuri albe si vinuri rosii californiene obtinute din soiurile Chardonnay si Pinot Noir. Lista de vinuri SUA din Sonoma Valley continua prin vinuri rosii de calitate obtinute din strugurii Cabernet Sauvignon si Zinfandel.

Palmaresul de vinuri din Sonoma Valley, California se datoreaza pozitionarii regiunii pe pantele abrupte si inalte de 500 m creand conditii optime pentru vita de vie.Imortalizata de autorul Jack London in 1913 in romanul “The Valley of the Moon”, arealul este unul plin de istorie si frumusete naturala

Mai jos avem o selectie de vinuri din Sonoma Valley pe care va invitam sa le incercati.

mai mult...
Cabernet Sauvignon
Cabernet Sauvignon este probabil cel mai cunoscut soi de strugure din lume. Cu toate ca soiul este originar din Bordeaux, Franta, Cabernet Sauvignon a reusit sa se cultive in orice tara producatoare de vin. De asemenea este soiul de strugure cheie in producerea vinurilor de lume noua, cel mai cunoscut in regiuni precum Napa Valley sau Maipo Valley. Indiferent de zona din care provine, un Cabernet Sauvignon isi pastreaza tipicitatea: culoare intensa, taninuri bine structurate, aciditate medie si arome de coacaze negre, mirodenii, lemn de cedru. Utilizat atat in cupaje, cat si in vinuri de soi, in egala masura, Cabernet Sauvignon se intelege foarte bine in cupaje cu mai multe soiuri de struguri. Pe langa clasicul cupaj cu Merlot si Cabernet Franc, un alt cupaj raspandit este cu Malbec, Petit Verdot si Carmenere, in Australia este popular cel cu Shiraz si in Spania si Africa de Sud a devenit un cupaj obisnuit Cabernet Sauvignon - Tempranillo. 
mai mult...