• Pret redus
Stoc epuizat
Vin Alb - Splattered Toad - Sauvignon Blanc 2018

Vin Alb - Splattered Toad - Sauvignon Blanc 2018

Africa de Sud Western Cape, Africa de Sud
Sauvignon Blanc
Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

An
2018
Tip
Sec
Culoare
Alb
Alcool
12.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc de Africa de Sud plin de prospetime generos in note de fructe tropicale, limeta, iarba proaspat cosita, grepfruit si ardei verde. Gustul revigorant si usor mineral recomanda acest vin pentru zilele calde de vara insa este ideal in asocieri cu fructe de mare si peste in orice moment al anului. Splattered Toad Sauvignon Blanc este un vin pentru conversatii lejere intr-un cadru restrans, special creat pentru iubitorii de vinuri albe!  


SPLATTERED TOAD
Crama Splattered Toad din Western Cape, Africa de Sud, a fost inspirata din povestea speciei amfibiene Western Leopard Toad, ce se afla in pericol de extinctie datorita dezvoltarilor urbane ce-i diminueaza habitatul natural. Crama produce vinuri fructate, virbrante si revigorante. Clima: mediteraneana; veri blande cu precipitatii reduse si ierni umede Sol: roci, nisip
mai mult...
Western Cape
Western Cape este casa celor mai bune vinuri din Africa de Sud si locul in care gasim cele mai cunoscute regiuni vitivinicole din tara: Stellenbosch si Paarl. Orasul Cape Town este epicentrul arealului Cape Winelands- o zona muntoasa diversificata din punct de vedere biologic in care se produc o varietate mare de vinuri Western Cape.

Portofoliul de vinuri din Western Cape vom avea vinuri rosii din Africa de Sud obtinute din soiurile Shiraz si Pinotage. Pinot Noir si Chardonnay create in stil Burgundia din Walker Bay au castigat teren la nivel global iar soiul de vin alb Sauvignon Blanc rivalizeaza cu renumite vinuri din Lumea Noua. Oceanele din jurul arealului Western Cape joaca un rol important in ceea ce priveste clima. Zona dintre Cape Point si Cape Agulhas este punctul in care Curentul Antarctic Benguela al Atlanticului intalneste Curentul cald Agulhas al Oceanului Indian. Vanturile predominante ce sufla dinspre sud-est, cunoscute sub denumirea ‘Cape Doctor’ sunt racorite de acesti curenti aducand astfel prospetime asupra viilor din Cape.

mai mult...
Sauvignon Blanc
Sauvignon Blanc este un soi de strugure de vin alb ce provine din vestul Frantei, raspandit cu succes in toata lumea. Cu toate ca strugurele este asociat cu Valea Loire, datorita faptului ca este un personaj principal in cupajele Sancerre si Pouilly-Fume, Sauvignon Blanc provine din renumita regiune Bordeaux. In secolul XX, strugurele Sauvignon Blanc atrage atentia asupra unei alte regiuni producatoare de vin, de data asta, de Lume Noua: Marlborough, Noua Zeelanda. Acest Sauvignon Blanc de Noua Zeelanda s-a dezvoltat atat de rapid, incat fenomenul a devenit chiar un eveniment dramatic in lumea vinului. Datorita aromele instense si accesibile, vinul Sauvignon Blanc din regiunea Marlborough a cucerit intreaga lume. In afara de Franta si Noua Zeelanda, soiul de strugure Sauvignon Blanc cunoaste o crestere pe piata internationala: alte tari de Lume Noua, precum SUA, Chile si Africa de Sud, produc acum vinuri Sauvignon Blanc de exceptie. Popularitatea unui Sauvignon Blanc se datoreaza intensitatii lui. Aromele sunt incredibil de accesbile, nu se ascund deloc, de multe ori chiar ies din pahar. Astfel, un Sauvignon Blanc clasic prezinta arome de iarba, urzica, frunze de coacaze negre, sparanghel, mere verzi si agrise, dar si note de pipi-du-chat. 
mai mult...