Vin Alb - Spy Valley - Easy Tiger Sauvignon Blanc 2022

Noua Zeelanda Marlborough, Noua Zeelanda
Sauvignon Blanc
Pret
95,00 RON
Cantitate

Asocieri culinare
legume proaspete legume caramelizate branza proaspata branza maturata paste fainoase peste fructe de mare carne alba mezeluri fine

Fisa tehnica

An
2022
Tip
Sec
Culoare
Alb
Alcool
9%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Sauvignon Blanc

Easy Tiger Sauvignon Blanc 2022 este un vin usor, aromat si foarte prospat. Are culoarea galben pai deschis, nas expresiv cu note de grepfruit, coaja de lamaie si mere verzi, gust revigorant si echilibrat cu arome de pepene galben, fructul pasiunii, mango si pomelo, iar postgustul se resimte delicat si savuros.

Asocieri culinare: fructe de mare, peste, aperitive, salate de vara si branzeturi maturate moi

Rated 3.50 on the scale 1 - 5 based on 1 customer reviews

Clientrul nu a scris detalii


SPY VALLEY
Aflata in apropierea unei statii americane de interceptare, de unde si numele Spy Valley, crama este una dintre cele mai renumite din regiunea viticola Marlborough din Noua Zeelanda. Este de notorietate faptul ca vinurile cramei Spy Valley, cu precadere din soiul Sauvignon Blanc, se focuseaza pe redarea celei mai precise expresii a terroirului. Insa talentatul enolog al cramei Spy Valley, Paul Bourgeois, nu s-a limitat doar la a produce vinuri din Sauvignon Blanc, ci si din soiurile Riesling, Pinot Gris, Chardonnay si Pinot Noir fiind in egala masura de savuroase. O crama ce imbuteliaza multe secrete s-ar putea spune dar toate pot fi descoperite degustand vinurile sale.
mai mult...
Marlborough
Cu aproape jumatate din podgoriile tarii in interiorul granitelor sale, Marlborough este lacasul celebrului vin din Noua Zeelanda.

Sauvignon Blanc este soiul ce domina aceste terroiruri si in acelasi timp identitatea celebrelor vinuri din Malborough. Desi Sauvignon Blanc din  Marlborough este inevitabil comparat cu Sauvignon Blanc din Sancerre, acesta se distinge prin aromele sale de fructe tropicale de fructul pasiunii si prin notele de agrise specifice locului. Pe langa Sauvignon Blanc, in lista de vinuri din Marlborough vom gasi vinuri albe produse din Chardonnay, Pinot Gris, Riesling  si Albarino. In ultimii ani a inceput sa se remarce si soiul Pinot Noir care a ajuns la maturitatea necesara pentru a produce vinuri rosii lejere si fructate. Marlborough este de asemenea un producator important in materie de vin spumant creat prin metoda traditionala din soiurile Chardonnay si Pinot Noir. 

mai mult...
Sauvignon Blanc
Sauvignon Blanc este un soi de strugure de vin alb ce provine din vestul Frantei, raspandit cu succes in toata lumea. Cu toate ca strugurele este asociat cu Valea Loire, datorita faptului ca este un personaj principal in cupajele Sancerre si Pouilly-Fume, Sauvignon Blanc provine din renumita regiune Bordeaux. In secolul XX, strugurele Sauvignon Blanc atrage atentia asupra unei alte regiuni producatoare de vin, de data asta, de Lume Noua: Marlborough, Noua Zeelanda. Acest Sauvignon Blanc de Noua Zeelanda s-a dezvoltat atat de rapid, incat fenomenul a devenit chiar un eveniment dramatic in lumea vinului. Datorita aromele instense si accesibile, vinul Sauvignon Blanc din regiunea Marlborough a cucerit intreaga lume. In afara de Franta si Noua Zeelanda, soiul de strugure Sauvignon Blanc cunoaste o crestere pe piata internationala: alte tari de Lume Noua, precum SUA, Chile si Africa de Sud, produc acum vinuri Sauvignon Blanc de exceptie. Popularitatea unui Sauvignon Blanc se datoreaza intensitatii lui. Aromele sunt incredibil de accesbile, nu se ascund deloc, de multe ori chiar ies din pahar. Astfel, un Sauvignon Blanc clasic prezinta arome de iarba, urzica, frunze de coacaze negre, sparanghel, mere verzi si agrise, dar si note de pipi-du-chat. 
mai mult...