Vin Rosu - Spy Valley - Envoy Johnson Vineyard Outpost Pinot Noir 2016
91RP
90DE

Vin Rosu - Spy Valley - Envoy Johnson Vineyard Outpost Pinot Noir 2016

Noua Zeelanda Marlborough, Noua Zeelanda
Pinot Noir
Pret
185,00 RON
Cantitate

Asocieri culinare
legume caramelizate branza maturata carne alba carne rosie mezeluri fine

Fisa tehnica

An
2016
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
14%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Pinot Noir

Envoy Pinot Noir 2016 produs de crama Spy Valley este un vin rosu de referinta pentru arealul viticol Marlborough din Noua Zeelanda. Complex si elegant, nasul prezinta note expresive de fructe rosii de padure si mirodenii dulci, iar pe palatin are o prospetime remarcabila sustinuta de o structura buna cu tanini rotunzi si arome de cirese coapte, lemn dulce si scortisoara. Postgustul prelung si savuros ne confirma ca Envoy Pinot Noir 2016 este un vin inca in adolescenta, el avand un potential destul de bun pentru invechire.

Asocieri culinare: branzeturi maturate moi si semidure, preparate din pasare si vitel, risotto cu hribi si mezeluri fine 

Maturare: 18 luni baric

Potential invechire: pana in 2026

Rated 3.80 on the scale 1 - 5 based on 1 customer reviews

Clientrul nu a scris detalii


SPY VALLEY
Aflata in apropierea unei statii americane de interceptare, de unde si numele Spy Valley, crama este una dintre cele mai renumite din regiunea viticola Marlborough din Noua Zeelanda. Este de notorietate faptul ca vinurile cramei Spy Valley, cu precadere din soiul Sauvignon Blanc, se focuseaza pe redarea celei mai precise expresii a terroirului. Insa talentatul enolog al cramei Spy Valley, Paul Bourgeois, nu s-a limitat doar la a produce vinuri din Sauvignon Blanc, ci si din soiurile Riesling, Pinot Gris, Chardonnay si Pinot Noir fiind in egala masura de savuroase. O crama ce imbuteliaza multe secrete s-ar putea spune dar toate pot fi descoperite degustand vinurile sale.
mai mult...
Marlborough
Cu aproape jumatate din podgoriile tarii in interiorul granitelor sale, Marlborough este lacasul celebrului vin din Noua Zeelanda.

Sauvignon Blanc este soiul ce domina aceste terroiruri si in acelasi timp identitatea celebrelor vinuri din Malborough. Desi Sauvignon Blanc din  Marlborough este inevitabil comparat cu Sauvignon Blanc din Sancerre, acesta se distinge prin aromele sale de fructe tropicale de fructul pasiunii si prin notele de agrise specifice locului. Pe langa Sauvignon Blanc, in lista de vinuri din Marlborough vom gasi vinuri albe produse din Chardonnay, Pinot Gris, Riesling  si Albarino. In ultimii ani a inceput sa se remarce si soiul Pinot Noir care a ajuns la maturitatea necesara pentru a produce vinuri rosii lejere si fructate. Marlborough este de asemenea un producator important in materie de vin spumant creat prin metoda traditionala din soiurile Chardonnay si Pinot Noir. 

mai mult...
Pinot Noir
Pinot Noir este un soi de strugure pentru vin rosu de provenienta frantuzeasca, din Burgundia, care s-a extins pe tot mapamondul. Farmecul soiului s-a adaptat in toate podgoriile, de la vestul Germaniei pana in nordul Italiei, din Chile pana in Africa de Sud si Australia, remarcandu-se in California si Noua Zeelanda. Esentata unui Pinot Noir este aroma de capsuni si de cirese prezenta(cirese proaspete rosii in vinurile mai usoare, cirese negre in vinurile corpolente) sustinuta de aromele puternice de lemn. Un Pinot Noir bine contruit poate evidentia si note de piele sau violete, apropiindu-se de paleta aromatica a unui Syrah.
mai mult...