• Pret redus
Stoc epuizat
Vin Alb - Sutto - Pinot Grigio 2018

Fisa tehnica

An
2018
Tip
Sec
Culoare
Alb
Alcool
13%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Pinot Grigio

Pinot Grigio seducator de culoare galben-pal deschis, nas floral, curat si parfumat, ce aminteste de alune, cu tonuri de musetel si flori de salcam, usor aromat cu indicii de ierburi sălbatice. Gustul ofera vitalitate, fiind o imbinare perfecta intre un corp complet si mineralitate, ce confirma inca o data clasa unica a acestui vin. Postgustul este elegant si persistent.

Asocieri culinare: carne alba, supe de peste, fructe de mare la gratar

Temperatura optima de degustare: 8 - 10 grade Celsius


SUTTO
“Pe taramul Campo di Pietra unde vita de vie isi face veacul de mai bine de 2000 de ani.” Celebrele vinuri Sutto sunt obtinute din soiurile specifice regiunii: Pinot Grigio, Chardonnay, Manzoni Bianco, Merlot, Cabernet Franc și Sauvignon.
mai mult...
Veneto
Veneto este o regiune vitivinicola importanta din nordul Italiei. Din punct de vedere administrativ alaturi de Trentino-Alto Adige si Friuli-Venezia Giulia formeaza departamentul Triveneto. Desi este mai mica decat celelalte regiuni vitivinicole din Italia – Piedmont, Toscana, Lombardia, Puglia si Sicilia – arealul Venetto produce o cantitate mai mare de vinuri italiene. Pe langa vinuri rosii Valpolicella , Amarone si vin dulce Recioto, 25% din aceste vinuri din Veneto sunt vinuri spumante sub apelatiunea DOC/DOCG.

Din punct de vedere geografic regiunea Veneto este impartita in trei. In partea de nord-vest la poalele Alpilor, pe marginea estica avem tarmul Lacului Garda. In partea de est al lacului, la nord de Verona se afla Valpolicella cu subregiunea Valpantena iar la est de Valpolicella, Soave. Vinurile cupajate Valpolicella au la baza soiurile autohtone Corvina, Rondinella si Molinara iar Garganega si Trebbiano sunt soiurile cheie pentru elegantul vin alb Soave. Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Pinot Noir (Pinot Nero) si Carmenere sunt soiurile care produc celebrele vinuri din Veneto impreuna cu Pinot Grigio si Tocai Friulano. In partea de nord a regiunii dincolo de raul Piave, Prosecco este cel care domina.

Te invitam sa incerci portofoliul nostru de vinuri din Veneto in randurile ce urmeaza.

mai mult...
Pinot Grigio
Pinot Grigio este un soi de strugure din care se obtin vinuri albe. Este originar din Burgundia, Franta dar raspandit in regiuni viticole din intreaga lume. Un vin alb obtinut din Pinot Gris este generos in arome fructate cu indicii de mirodenii dulci si fum. Este un soi de struguri cu aciditate relativ scazuta si nivel de zahar mai ridicat. Cele mai cunoscute regiuni viticole in care vom gasi vinuri Pinot Gris de calitate superioara sunt: Pfalz, Germania si Alsacia, Franta.
mai mult...