• Europa

    <h1>Vinuri din Europa</h1> <p>Vinuri din Europa, din Franta, Italia, Spania, Germania si multe altele, inclusiv vinuri romanesti alese cu mare atentie. Vinuri rosii, vinuri albe, vinuri rose si spumante din Europa la preturi de nerefuzat. Europa poate fi considerata "mama vinului", deoarece aici, pe acest continet, mai cu seama in Georgia, a inceput istoria vinului. </p>
    • Romania
      <h1>Vinuri romanesti</h1> <p><strong>Vinuri romanesti</strong> de calitate medaliate la concursuri internationale, Romania fiind unul dintre cei mai mari producatori de vinuri din lume ocupand locul al 13lea in 2015. Cele mai recunoscute zone unde se produc <strong>vinuri romanesti</strong> sunt: Podisul Transilvaniei, Dealurile Munteniei si Olteniei, Dealurile Banatului, Dealurile Crisanei si Maramuresului, Dealurile Moldovei, Colinele Dobrogei, Terasele Dunarii, Nisipurile si alte terenuri favorabile din sudul tarii. Cateva dintre cele mai renumite crame cu <strong>vinuri romanesti</strong> sunt: Basilescu, Domeniul Vladoi, Davino, Alira, Oprisor, Balla Geza, Bauer, Lechburg si Avincis. </p> <p></p>
      • Dealu Mare
        <h1>Vinuri Dealu Mare</h1> <p>Regiunea viticola Dealu Mare este situata in zona deluroasa a Carpatilor Meridionali si se intinde pe o suprafata de aproximativ 15000 de hectare. Aceasta arie vitivinicola cu traditie si cu un potential extraordinar se bucura de conditii pedoclimatice si geografice similare cu cele din Bordeaux si Nordul Toscanei, vinurile rosii produse aici fiind de o calitate superioara incontestabila. In Dealu Mare se afla si cateva dintre cele mai importante crame romanesti (Davino, SERVE, Vitis Metamorfosis, Basilescu si Lacerta) ale caror vinuri se regasesc si in portofoliul Rewine. </p>
      • Vinuri din Dobrogea
        <p>Vinuri din Dobrogea de la cele mai premiate si medaliate crame cum sunt Alira, Domeniul Vladoi si M1 Atelier. Bucurati-va de vinuri din Dobrogea create de maestri enologi pentru voi, pasionatii de vinuri de calitate.</p> <p>Istoria vinului pe meleagurile de la malul marii incepe odata cu coloniile grecesti iar apoi continua in timpul ocupatia romane. Dupa anexarea Dobrogei la Imperiul Otomande catre otomani au fost introduse soiuri comercializate in imperiu cum sunt: Afuz Ali, Razachie alba, Razachie rosie si Sultanica.</p> <p>In secolul al XIX-lea, ca peste tot in Europa, filoxera a distrus majoritatea soiurilor de struguri plantati in regiune insa in secolul XX culturile de vite de vie si productia de vinuri din Dobrogea a evoluat in ritm cu oamenii locului.</p> <p>Astazi putem spune ca Dobrogea este una dintre cele mai productive zone vitivinicole ale Romaniei si ca de aici putem degusta an de an vinuri de calitate care se gasesc si la export. </p>
      • Dragasani
        <p>Zona viticola Dragasani face parte din arealul vitivinicol al Dealurilor Munteniei si Olteniei. Acest plai este recunoscut pentru cultivarea a trei soiuri de struguri autohtoni: Cramposie Selectionată, Negru de Dragasani si Novac. Acestea au un mare potential in producerea vinurilor de calitate care pot reprezenta Romania la nivel international. </p> <p>Relieful este format din dealuri si coline inguste cu altitudini intre 200-500 m.</p> <p>Solurile dominante sunt argilele, cu urme de calcar, nisip, pietris si marna.</p> <p></p> <p>Din multitudinea de soiuri de struguri cultivati in Dragasani amintim: Climatul zonei Dragasani este temperat continental. Podgoria este recunoscuta pentru cultivarea a trei soiuri de struguri pentru vin romanesc: Cramposia Selectionata, Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Fetească Albă, Fetească Regală, Tămâioasa Românească, Muscat Ottonel, Negru de Drăgășani, Novac, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot, Pinot Noir, Merlot si Fetească Neagra.</p>
      • Dealurile Olteniei
        <p>Arealul vitivinicol Dealurile Olteniei se afla in partea de Sud-Vest a Romaniei, in regiunea istorica a Olteniei. Climatul temperat-continental cu veri calduroase si toamne calde asigura maturarea strugurilor care se bucura de o expunere solara foarte buna, resurse heliometrice bogate dar si de precipitatii reduse.</p> <p>Solul este brun-roscat fertil, cu argila si nisip in anumite zone ale regiunii.</p> <p>In arealul viticol Dealurile Olteniei intalnim soiuri de struguri autohtoni cat si internationale dintre care amintim: Tamaioasa Româneasca, Feteasca Neagra, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Shiraz, Merlot sau Cabernet Sauvignon.</p>
      • Podisul Transilvaniei
        <p>In regiunea viticola Podisul Transilvaniei vinul are o indelungata istorie, aici cultivandu-se vite de vie inca de pe vremea dacilor. Avand continuitate peste veacuri, traditia vinificarii strugurilor, cu precadere din soiurile albe, a generat performante recunoscute si la nivel european.</p> <p>Regiunea viticola Podisul Transilvaniei este alcatuita din 5 podgorii: Lechinta, Tarnave, Aiud, Alba Iulia si Sebes-Apold. Acestea desfasurandu-se in bazinele raurilor Mures, Sebes, Tarnava Mica si Tarnava Mare pe dealuri cu inclinatie sud-vestica de pana la 550m altitudine.</p> <p>Regiunea viticola Podisul Transilvaniei indeplineste conditii pedoclimatice favorabile pentru cultivarea urmatoarelor soiuri de struguri: Feteasca Alba, Feteasca Regala, Riesling de Rin, Sauvignon Blanc, Gewurztraminer, Pinot Gris, Chardonnay, Muscat Ottonel, Pinot Noir si Merlot.</p>
      • Cotnari
        <p>Regiunea vitivinicola Cotnari este una dintre cele mai cunoscute zone producatoare de vin romanesc, de aici provenind faimoasa Grasa de Ciotnari. Si aici traditia cultivarii vitei de vie putem spune ca este una milenara, datand inca din perioada Traco-Getilor. Iar in timpul domniei lui Stefan cel Mare a cunoscut o crestere masiva a suprafetei cultivate cu vita de vie dar si a calitatii vinului. Istoria a demonstrat ca soiurile locului sunt si binecuvantate rezistand bolilor, cotropitorilor si a ideologiilor politice. </p> <p>Printre cele mai cunoscute soiuri cultivate in regiunea Cotnari amintim: Tamaioasa Romaneasca, Feteasca Alba, Busuioaca, Grasa de Cotnari si Feteasca Neagra.</p>
      • Minis-Maderat
        <p>Podgoria Minis-Maderat se afla in judetul Arad pe colinele piemontane ale aliniamentului Siria-Lipova ce apartine Dealurilor de Vest. Climatul este temperat, moderat continental, cu influențe adriatico-mediteraneene.</p> <p>Vinul a facut parte din viata locuitorilor arealului vitivinicol Minis-Maderat inca din Evul Mediu, marturie stand descoperirile arheologice din zona, insa prima atestare documentata dateaza din sec. al XI-lea. </p> <p>Soiuri albe plantate in Minis-Maderat: Mustoasa de Maderat, Muscat Ottonel, Tamaioasa Romaneasca, Furmint, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Gris, Riesling si Feteasca Regala</p> <p>Soiuri rosii plantate in Minis-Maderat: Cadarca, Pinot, Noir, Burgund Mare, Cabernet Franc, Feteaca Neagra, Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah si Novac</p>
    • Franta
      <h1>Vinuri frantuzesti</h1> <p><strong>Vinuri frantuzesti</strong> recunosctute la nivel mondial ce poarta semnatura unor producatori de top din zone viticole renumite ca: Bordeaux, Burgundia, Champagne, Valea Rhonului, Sudul Frantei si Valea Loirei. Selectia noastra de <strong>vinuri frantuzesti</strong> este intr-o continua expansiune deoarece Franta este si va ramane meridianul zero in tot ceea ce are legatura cu vinul de calitate. </p>
      • Bordeaux
        <h1>Vinuri din Bordeaux</h1> <p>Bordeaux este cea mai cunoscuta regiune viticola a lumii cu un total de 120000 hectare de vita de vie cultivata in cele 60 de apelatiuni ale sale iar in prezent sunt 7375 de chateau-uri care produc an de an peste 10000 de vinuri diferite (etichete). Celebritatea acestei regiuni i se datoreaza lui Napoleon al III-lea care in 1855 cere o clasificare a celor mai bune vinuri din Bordeaux pentru a fi prezentate in cadrul Expotiziei Universale de la Paris din acelasi an.</p> <p> </p> <p>Desi in Bordeaux se produc atat vinuri rosii cat si vinuri albe primele au avut un impact mai mare asupra pasionatilor de vinuri din intreaga lume fiind mereu in topul preferintelor acestor. Acest lucru se datoreaza celor doua soiuri emblematice ale regiunii viticole din Sud-Vestul Frantei, Cabernet Sauvignon si Merlot, care stau la baza celor mai faimoase cupaje create dea lungul timpului in Bordeaux.</p> <p> </p> <p>Desigur, cand ne referim la vinuri din Bordeaux trebuie sa specificam faptul ca din punct de vedere istoric si geografic avem de-a face cu doua filozofii diametral opuse in ce priveste cupajarea. Daca chateau-ul se afla pe MALUL STANG al estuarului Gironde vinurile vor avea in compozitie mai mult Cabernet Sauvignon decat Merlot, iar daca se afla pe MALUL DREPT regula se inverseaza, Merlot-ul fiind aici soiul preferat. Din acest motiv putem generaliza cateva aspecte legate de modul de vinificare adoptat de fiecare mal in parte:</p> <p>- Cupajele de pe MALUL STANG tind sa aiba concetratii mai mari de tanini, alcool si aciditate. Vinurile create aici sunt de altfel si cele care au facut intreaga regiune faimoasa avand un potential de invechire excelent.</p> <p>- Cupajele de pe MALUL DREPT sunt mai subtirele, ele avand o concentratie mai scazuta de tanini iar nivelul de alcool, cat si cel de aciditate, este sub cel al vinurilor de pe MALUL STANG.  </p> <p>- Pe langa cele doua soiuri amintite mai sus viticultorii din Bordeaux mai cultiva si Petit Verdot, Malbec si Cabernet Franc pe care le introduc in proportii infime la cupajarea vinurilor rosii. </p> <p> </p> <p>In ce priveste cultivarea de struguri albi si de vinuri din Bordeaux produse din aceste soiuri singurele varietati acceptate sunt Semillon, Sauvignon Blanc, Muscadelle si Sauvignon Gris.</p>
      • Chablis
        <p>Vinuri din Chablis de calitate superioara de la crame cu traditie in vinificarea soiului Chardonnay. Ca si o regula printre degustatorii de vinuri Chablis acestea au nevoie de cel putin 4 ani pentru a se "aseza". Conform autoarei si somitatii in domeniu Jancis Robinson "vinurile Chablis Grand Cru si Premier Cru se pot invechi pentru cel putin 10 ani."</p> <p>Chablis este o regiune cu istorie bogata in productia de vin aflat in nordul Frantei. Popularitatea regiunii Chablis a crescut datorita vinurilor albe seci, usoare, cu notge delicate de mineralitate si aciditate crocanta. Vinurile Chablis AOC sunt produse exclusiv din soiul de strugure Chardonnay.</p> <p>Vinurile Chablis sunt produse intr-un stil diferit fata de restul regiunii Burgundia. Vinurile sunt mai degraba seci si proaspete, decat grele si bogate in arome. Metoda clasica de producere a unui Chablis este prin fermentarea si maturare in tancuri de inox, ceea ce ii confera arome diferite fata de un Chardonnay normal. Cu toate acestea, baricul este folosit in producerea vinurilor Chablis de calitate superioara, datorita efectului placut pe care il are asupra paletei si a buchetului de arome. </p>
      • Burgundia
        <h1>Vinuri din Burgundia</h1> <p>Burgundia, sau Bourgogne, este una dintre cele mai importante regiuni viticole din lume si a doua ca si notorietate din Franta. Pozitia sa geografica a influentat enorm modul in care s-au dezvoltat traditia vinificarii vinului si selectia varietatilor de struguri. Aflata in estul Frantei Burgundia are o istorie bogata din toate punctele de vedere. Vinurile din aceasta regiune sunt cu precadere ori Chardonnay ori Pinot Noir soiuri de de vita nobila ce se simt bine la altitudine unde racoarea preserva aromele din boabele de struguri. Alte doua soiuri sunt Gamay si Aligote, folosite de obicei in producerea de vinuri rustice.  </p>
      • Cahors
        <p>Cahors este un oras din Franta situat la 160 km Est de Bordeaux. Arealul vitivinicol ce imprejmuieste orasul Cahors a devenit faimos datorita soiului de strugure rosu Malbec. Foarte interesant este faptul ca este singura regiune viticola cu plantatii de struguri rosii din sud-vestul Frantei ce nu utilizeaza Cabernet Sauvignon sau Cabernet Franc.</p> <p>Vinul tipic de Cahors este de culoare inchisa cu textura catifelata si arome generoase de fructe rosii si negre si o adiere de lemn de cedru.</p> <p>Clima aici este supusa influentelor multiple. De-a lungul plantatiilor de vita de vie gasim climat continental, climat maritim si climat mediteranean. Zilele de vara sunt in general calde si insorite, lucru foarte important pentru Malbec. Precipitatiile aici sunt semnificativ mai mici decat pe coasta Atlanticului si astfel riscul de probleme fungice in podgoriile Cahors este destul de scazut.</p>
      • Champagne
        <p>Champagne este o regiune vitivinicola la Est de Paris dupa a carui nume a fost denumit si faimosul vin spumant cunoscut la noi drept SAMPANIE. Pinot Noir, Pinot Meunier si Chardonnay sunt soiurile principale de struguri folosite pentru a face sampanie – o reteta ce de altfel este folosita la vinurile spumante din intreaga lume. Exista insa alte patru soiuri acceptate in crearea sampaniei, in cantitati mai mici, acestea fiind Pinot Blanc, Pinot Gris, Petit Meslier si Arbane.</p> <p>Regiunea Champagne se bucura de soluri calcaroase fine. Aceasta structura mai slaba ajuta radacinile sa absoarba mai usor continutul mineral. Un beneficiu suplimentar este acela ca aceasta permeabilitate permite accesul la resursele de apa aflate la o adancime mai mare, promovand astfel dezvoltarea puternica a radacinilor si asigurand aprovizionarea continua cu apa.</p>
      • Provence
        <p>Provence este o regiune viticola din Sud-Estul Frantei cunoscuta pentru calitatea vinurilor sale rose si pentru climatul cald si bland de care beneficieaza. Soiurile cultivate in mod traditional in Provence sunt Carignan, Tibouren, Barbaroux (Barbarossa din Sardinia) si Calitor, iar cele mai cunoscute soiuri plantate sunt Grenache, Syrah, Mourvedre si chiar Cabernet Sauvignon.</p> <p>Climatul mediteranean ofera veri lungi si uscate cu conditii ideale de recoltare in majoritatea anilor. In plus conditiile benefice ale verii sunt oarecum compensate de furtunile care lovesc primavara si toamna, aducand precipitatii dese anuale. Provence are un numar relativ mic de DOC-uri dat fiind dimensiunea sa, insa cele mai cunoscute sunt Bandol si Côtes de Provence.</p>
      • Languedoc-Roussillon
        <p>Regiunea vitivinicola Languedoc-Roussillon are una dintre cele mai mari suprafete cultivate cu vita de vie din lume, aici producandu-se anual o treime din cantitatea totala de vin frantuzesc. Languedoc-Roussillon se intinde de-a lungul coastei sudice a Frantei fiind incadrata de regiunea Provence si granita cu Spania. Avantajul major al acestei regiuni il reprezinta climatul mediteranean cu veri secetoase si ierni cu precipitatii abundente, ceea ce face ca acest areal sa fie favorabil mai multor soiuri de struguri.</p> <p>Struguri rosii plantati: Syrah, Merlot, Cabernet Sauvignon, Grenache Noir, Carignan si Mourvèdre</p> <p>Struguri albi plantati: Sauvignon Blanc, Chardonnay, Viognier, Bourboulenc, Chenin Blanc, Grenache Blanc, Piquepoul, Marsanne and Roussanne</p> <p>Cele mai renumite apelatiuni: St. Chinian, Faugères, Picpoul de Pinet, Corbières, Limoux si bineinteles IGP Pays d'Oc</p>
      • Côtes du Rhône
        <p>Regiunea vitivinicola Côtes du Rhône a fost inca din antichitate renumita pentru vinurile sale. Este cunoscut faptul ca grecii au adus vita de vie in sudul Frantei in secolul 4 I.Hr., insa cei care pus bazele viticulturii in Valea Ronului au fost romanii. Ei foloseau raurile pentru a transporta bunuri si pe cursul Ronului s-au gandit sa planteze vita de vie.</p> <p>Regiunea Côtes du Rhône este formata din partea de Nord si cea de Sud, fiecare cu particularitatile ei:</p> <p>- Partea de nord are are un climat continental cu veri toride si ierni geroase, cu precipitatii pe tot parcursul anului. Aici plantatiile sunt facute pe terase datorit pantelor abrupte ce necesita aceasta tehnica pentru a stopa erodarea si pentru a retine mai bine caldura soarelui. In acest areal cu o lungime de aproximativ 65 km s-a nascut soiul Syrah si unde se crede ca atinge nivelul optim de expresivitate, savoare si corpolenta. Dintre cele mai renumite podgorii din partea de nord amintim: Côte Rôtie, Cornas si Hermitage.</p> <p>- Partea sudica cuprinde si cea mai mare suprafata a regiunii Côtes du Rhône reprezentand 95% din total. Aici pe cursul sudic al Ronului plantatiile se bucura de o clima mai blanda cu influente mediteraneene. Verile sunt lungi si calde iar iernile blanda, cu precipitatii mult mai rare decat in partea de nord. Desigur, in jumatatea sudica joaca un rol important in viata vitelor de vie si faimosul vant Mistral. Aici vom intalni alte soiuri de struguri comparativ cu partea nordica: Grenache, Mourvedre, Cinsault, Carignan, Marsanne, Roussanne, Clairette si Bourboulenc. Podgoriile cele mai importante ale partii sudice sunt: Gigondas, Lirac si bineinteles Châteauneuf-du-Pape.</p>
    • Spania
      <h1>Vinuri spaniole</h1> <p><strong>Vinuri spaniole</strong> de la cele mai importante crame din Spania. <strong>Vinuri spaniole</strong> de la producatori de vin din Rioja, Catalunia, Jumilla, Ribera del Duero si Galicia. Printre cele mai cautate varietati de <strong>vinuri spaniole</strong> se numara: Cava, Garnacha, Tempranillo, Monastrell, Mencia si Verdejo.  </p>
      • Jumilla
        <h1>Jumilla</h1> <p>Jumilla este o regiune viticola din Murcia, Spania, alaturi de Rioja,<span> Navarra si Ribera del Duero, existenta inca din anul 1966. Vinuri din Jumilla remarcate prin calitatea lor, dar si prin pretul avantajos. </span></p> <p><span>Popularitatea vinurilor din Jumilla a crescut pe parcursul secolului XX, astfel incat astazi vinurile sunt apreciate pentru raportul calitate-pret, utilizate atat in import cat si in export. </span></p> <p>In Jumilla s-au remarcat in special cupajele pe baza de Monastrell, imbunatatite cu Syrah, Cabernet Sauvignon sau Merlot. De asemenea, rose-urile au fost mereu foarte apreciate pentru prospetimea si eleganta lor.</p>
      • Rioja
        <p>Rioja este probabil cea mai cunoscuta regiune vitivinicola din Spania cu istorie si traditie milenara in arta vinificarii. Dovada o fac amforele romane folosite in comertul cu vin ce dateaza inca din secolul 2 I.e.n. Cultivarea vitei de vie a facut parte din cultura zonei Rioja aproape neintrerupt din antichitate pana in prezent - mai putin in timpul ocupatiei maure - vinul produs aici fiind un pilon al economiei regionale.</p> <p>Rioja este faimoasa in special pentru vinurile rosii maturate in baricuri din stejar. Adoptate de viticultorii spanioli datorita necesitatii de vinuri in stil bordelez la sfarsitul sec. XIX cand Franta a fost devastata de filoxera, azi Rioja are un regulament strict de utilizare al baricurilor conform unor criterii bine definite.</p> <p> </p> <p>Cele trei subregiuni ce formeaza arealul vitivinicol Rioja sunt Rioja Alta (Vest). Rioja Alavesa (Nord) si Rioja Oriental (Est). Din punct de vedere al compozitiei solului Rioja Alta este formata din soluri argiloase cu elemente aluvionare si fieroase, ceea ce rezulta in vinuri mai elegante, cu o aciditate medie. Rioja Alavesa in schimb este formata aproape in totalitate din soluri calcaroase ceea ce denota ca vinurile vor avea o aciditate mai mare. Iar Rioja Oriental este un amalgam de soluri, dar aici avem un climat mai bland cu influente Mediteraneene, ceea ce se poate resimti in vinurile produse aici. Acestea sunt mai corpolente decat cele provenite din Rioja Alta si Alavesa.</p> <p></p> <p>Soiurile de struguri plantati in Rioja sunt la fel de diversi precum arealurile unde se afla. Vom gasi in Rioja soiuri de struguri albi si rosii fiecare influentati de terroir intr-un mod pozitiv aducand astfel un plus de complexitate vinurilor. Printre cele mai des intalnite soiuri regasim: Tempranillo, Garnacha, Carignan, Graciano, Malvasia, Viura, Chardonnay, Garnacha Blanca, Tempranillo Blanco, Maturana Blanca, Verdejo si Sauvignon Blanc.</p>
    • Moldova
      <h1><span>Vinuri moldovenesti</span></h1> <p><span><strong>Vinuri moldovenesti</strong> recunoscute la nivel global, Republica Moldova avand o industrie a vinului foarte bine dezvoltata. Cateva dintre zonele in care se produc <strong>vinuri moldovenesti</strong> sunt: Balti, Codru, Nistreana, Comrat. Cea mai mare colectie de <strong>vinuri moldovenesti</strong>, aproximativ 1,5 milioane de sticle, este cea de la <em>Milestii Mici,</em> fiind considerata de Cartea Recordurilor ca fiind cea mai mare colectie de vinuri din lume.</span></p>
    • Italia
      <h1>Vinuri Italiene</h1> <p><strong>Vinuri Italiene</strong> care s-au facut cunoscute la nivel mondial si care au devenit foarte apreciate atat in randul cunoscatorilor cat si de cei mai putin intiati in arta degustarii vinurilor. Cele mai renumite <strong>vinuri italiene</strong> sunt: Amarone, Glera, Montepulciano, Moscato, Nebbiolo, Negroamaro, Nero D'Avola, Primitivo si Sangiovese; iar cele mai cunoscute zone in care se produc <strong>vinuri italiane</strong> sunt Toscana, Piemonte, Veneto, Puglia si Salento.</p>
      • Veneto
        <h1>Vinuri din Veneto</h1> <p>Vinuri din Veneto, din Treviso si din <span>Valdobbiadene,</span> faimoase regiuni din Italia si intre cele mai importante pentru productia de vin din lumea intreaga. Cu toate ca s-a remarcat mai greu fata de regiuni precum Toscana, Puglia sau Sicilia, productia de vinuri din Veneto a dat nastere cunoscutului soi efervescent Prosecco.</p> <p>Faima acestor vinuri din Veneto este data si de soiuri precum Valpolicella, Amarone si Soave, vinuri rosii puternice si savuroase, ce au luat nastere in nordul Italiei.</p> <p>Datorita soiului rosu fructat Valpolicella ce complementeaza intensitatea Amaroneului, regiunea Veneto are un portofoliu remarcabil de vinuri rosii. Calitatea incontestabila a vinurilor din Veneto este oferita de titlurile DOC si DOCG,  pe care aproape 25% din vinurile produse le detin.</p> <p>Regiunea Veneto poate fi împărțită în trei zone geografice, ce se disting prin topografia și geologia lor. În partea de nord-vest, poalele Alpilor coboară de-a lungul marginii estice a lacului Garda, calea lor fiind reflectată de râul Adige, coborând din înălțimile Alto Adige. Aici, în climatul mai rece, climat influențat de Alpi, se produc vinuri albe proaspete și clare sub titlurile de Bianco di Custoza și Garda, în timp ce pe malurile lacului Garda se produce un Bardolino revigorant, nemaiîntâlnit, fiind recunoscut ca un vin tipic lejer din Vento. </p> <p></p>
    • Ungaria
      <h1>Vin unguresc</h1> <p>Cel mai cunoscut <strong>vin unguresc</strong> este cel de Tokaji, o regiune viticola din nordul tarii ce se intinde pe 6000 de hectare. Calitatea unui <strong>vin unguresc</strong> de Tokaji este data de solul vulcanic pe care este vita de vie si de clima favorabila. Potrivit legentei primul <strong>vin unguresc</strong> Tokaji Aszu a fost produs de Laczko Mate Szepi in anul 1630.</p> <p>Cele mai cunoscute zone in care se produce <strong>vinuri unguresti</strong> sunt: Tokaj-Hegyalja, Villány-Siklós, Szekszárd, Sopron.</p>
    • Germania
      <h1>Vinuri germane</h1> <p>Vinuri germane de calitate provenite din zone viticole cu traditie, Germania avand o istorie indelungata in producerea vinului, primele podgorii datand inca din perioada Imperiului Roman. In prezent exista 13 regiuni viticole bine stabilite ce produc vinuri de calitate, iar aici se afla si cea mai abrupta podgorie din Europa - Bremmer Calmont pe Mosel. </p>
    • Austria
      <h1>Vin din Austria</h1> <p>Vin din Austria din regiuni viticole cu traditie. Güner Veltliner este cel mai plantat soi de strugure in Austria. Avand particularitati aromatice de citrice si piper verde Grüner Veltliner a devenit foarte apreciat printre gastronomi si degustatori fiind considerat cel mai bun vin din Austria.</p>
    • Portugalia
      <h1>Vin portughez</h1> <p><strong>Vin portughez</strong> de calitate de pe valea raului Douro, una dintre cele mai importante regiuni viticole ale peninsulei Iberice. Vinho verde este un vin portughez tanar ce poate fi vinificat in alb, rose sau rosu si care de obicei este consumat la scurt timp dupa imbuteliere. Vinho verde devine usor efervescent in timpul fermentatiei malolactice insa nu destul pentru a intra in categoria vinurilor semi-spumante. Usor si proaspat, vinho verde si-a castigat faima intr-un timp relativ scurt devenind unul din cele mai apreciate vinuri portugheze de pe piata internationala.</p> <p></p> <p></p>
    • Macedonia
      <p>Vinuri din Macedonia de calitate superioara atent alese pe gustul vostru ce va vor imbogati experienta olfactiva si va vor bucura simturile. Selectia noastra de vinuri din Macedonia va sta la dispozie atat cu soiuri internationale cum sunt Syrah si Cabernet Sauvignon dar si cu soiuri macedonene precum Vranec.</p>
  • Oceania

    <h1 dir="ltr"><span>Vinuri din Oceania</span></h1> <p dir="ltr"><span>In categoria Vinuri din Oceania se regasesc vinuri din Australia si vinuri din Noua Zeelanda. Oceania este un continent pluri-insular situat intre oceanul Pacific si Indian, insa in ce priveste vinurile de calitate Australia si Noua Zeelanda sunt fruntase datorita diversitatii climatice si de terroir. Modui de vinificare adoptat de enologii celor doua tari din emisfera sudica este unul de “lume noua” datorita aromelor puternic fructate ce se regasesc in toate vinurile create aici.</span></p> <p><span id="docs-internal-guid-5a531a06-df47-b2bf-2b53-a9b7fa9fce08"><br /><span>Cele mai intalnite vinuri din Oceania sunt produse din soiuri de struguri precum Shiraz, Cabernet Sauvignon, Sauvignon Blanc sau Chardonnay, insa dintre toate Shiraz-ul este cel mai celebru. La Rewine aveti ocazia sa achizitionati de la faimoasa crama Penfolds unul dintre cele mai bune Shiraz-uri din lume: <a href="https://www.rewine.ro/penfolds-grange-shiraz-2010.html">Grange Shiraz 2010</a></span><span>.</span></span></p>
    • Australia
      <h1>Vin australian</h1> <p><strong>Vin australian</strong> de calitate superioara din Barossa Valley, McLaren Vale si Clare Valley. Australia este una dintre cele mai importante tari producatoare de vin din lume, aflandu-se pe al saselea loc in clasamentul mondial.</p> <p>Un vin australian este clasificat ca un vin de lume noua, iar industria vinului in Australia se afla in continua dezvoltare, cercetand si evoluand in noi tehnici constant.</p> <p>Din punct de vedere al reliefului si al climei, Australia este o tara foarte larga, existand atat mai multe tipuri de clima, cat si de relief. Din acest motiv, productia de vin australian este diversa si dezvolta diferite caracteristici in functie de zona.</p> <p>Ca si soiuri, Australia este cunoscuta pentru soiul Shiraz, dar produce si Riesling fructat si aromat si un exceptional Chardonnay.</p>
    • Noua Zeelanda
      <h1>Vin din Noua Zeelanda</h1> <p>Vin din Noua Zeelanda din renumita regiune viticola Marlborough, locul unde s-a dat startul epocii moderne a industriei vinului neozeelandez. Noua Zeelanda are o istorie noua in ceea ce priveste productia vinului, primele atestari datand numai din anul 1819; perioada recenta comparativ cu tarile europene.</p> <p></p> <p>In Noua Zeelanda s-au facut remarcate, in special, vinuri din regiunea Marlborough, Sauvignon Blanc fiind strugurele care s-a adaptat cel mai bine terroir-ului de aici, insa aici se mai produc vinuri si din Pinot Noir, respectiv Chardonnay.</p> <p>O alta regiune celebra pentru soiul Pinot Noir este Central Otago, deoarece pe acest pamant sunt realizate vinuri dense si corpolente, cu o aroma intensa de fructe negre.</p>
  • Africa

    <h1 dir="ltr"><span>Vinuri din Africa</span></h1> <p dir="ltr"><span>Vinuri din Africa selectate cu mare atentie si reprezentative pentru acest continent. In urma ultimelor clasamente, Africa se poate incadra deja intre marii producatori de vin ai lumii, avand primele vii plantate inca din anul 1655 in Africa de Sud, aceasta fiind colonizata de englezi, capatand si caractere frantuzesti, nemtesti si portugheze.</span></p> <p dir="ltr"><span>Nordul Africii este de asemenea recunoscut pentru productie de vin, in special in tari precum Maroc, Algeria sau Tunisia, unde exista si astazi influente europene, frantuzesti si spaniole.</span></p> <p dir="ltr"><span>Climatul si relieful continentului difera de la nord la sud, de aceea orice vinuri din Africa ofera o experienta diferita si inediata. Expertii ReWine au colindat Africa si v-au pregatit o selectie delicioada de vinuri.</span></p> <p></p> <p></p>
    • Africa de Sud
      <h1>Vin Africa de Sud</h1> <p>Africa de Sud este o tara producatoare de vin care s-a remarcat in emisfera sudica prin traditia sa in viticultura de peste 300 de ani si datorita pozitionarii sale geografice. Din punct de vedere stilistic un vin de Africa de Sud se regaseste la rascrucea dintre vinul de lume veche si vinul de lume noua, iar dintre cele mai emblematice soiuri din care se produce vin in Africa de Sud enumeram: Pinotage, Chenin Blanc, Shiraz, Cabernet Sauvignon, Merlot, Sauvignon Blanc si Chardonnay.</p> <p>O caracteristica foarte importanta in ce priveste Africa de Sud este climatul mediteranean influetat de cele doua oceane cu care se invecineaza, Atlantic, respectiv Indian. Din acest motiv cea mai importanta zona vitivinicola pentru productia de vin Sud African se afla in apropierea orasului Cape Town, mai exact regiunea Western Cape. Aceasta regiune imensa in care se afla cele mai importante terroir-uri din Africa de Sud (Cape Town, Paarl, Stellenbosch, Worcester) este compusa dintr-un relief diversificat format din munti, dealuri, vai si podisuri. O alta regiune renumita pentru productia de vin in Africa de Sud este Orange River pozitionata in proximitatea desertului Kalahari. </p>
  • America de Nord

    <h1 dir="ltr"><span>Vinuri America de Nord</span></h1> <p dir="ltr"><span>Vinuri din America de Nord aduse din regiuni celebre, inclusiv Napa Valley si Sonoma Valley. America de Nord este recunoscuta in special pentru zonele viticole din California, SUA, statul fiind si cel mai mare producator de vinuri de pe acest continent. Datorita unei productii atat de vaste, America de Nord se claseaza pe locul doi mondial, imediat dupa Europa, aceasta datand de peste 300 de ani.</span></p> <p dir="ltr"><span>ReWine va propune o selectie de soiuri clasice, precum Cabernet Sauvignong, Pinot Noir sau Chardonnay aflate sub influenta terroir-urilor Americii de Nord.</span></p> <p></p> <p></p>
    • SUA
      <h1>Vinuri din SUA</h1> <p>In Statele Unite ale Americii, pe scurt SUA, se produce vin de peste 300 de ani ocupand in prezent un prestigios loc patru in clasamentul mondial al tarilor producatoare de vin, insa ascensiunea americana in lumea buna a vinurilor a inceput destul de tarziu. Vinuri din SUA de calitate superioara capabile sa concureze cu vinurile frantuzesti au aparut abia in urma cu patru decenii cand un chardonnay apartinand cramei Chateau Montelena si un cabernet sauvignon al acum renumitei crame Stag's Leap au castigat The 1976 Judgement of Paris, fiecare la categoria sa, demonstrand intregii lumi ca vinurile californiene pot fi oricand o alternativa pentru iubitorii de vinuri fie ei chiar si dintre cei mai pretentiosi.</p> <p> </p> <p>Desi aproximativ 90% din productia de vinuri din SUA provine din California vin se produce in majoritatea statelor dar la un nivel calitativ ridicat putem aminti doar cateva precum Oregon, Washington si New York. Varietatea terroir-urilor si a conditiilor climaterice de pe teritoriul SUA ofera multor soiuri de struguri conditii optime si implicit vinificatorilor materie prima de cea mai inalta calitate.</p> <p> </p> <p>In categoria noastra pentru vinuri din SUA veti gasi vinuri din Napa si Sonoma din soiurile urmatoare: Chardonnay, Grenache Gris, Muscat de Alexandria, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon si Merlot.</p>
  • America de Sud

    <h1 dir="ltr"><span>Vinuri America de Sud</span></h1> <p dir="ltr"><span>Vinuri din America de Sud selectate pe gustul vostru de catre expertii Rewine. America de Sud este recunoscuta pentru varietatea vinurilor sale, vinuri de lume noua, devenite populare in perioada contemporana.</span></p> <p dir="ltr"><span>Traditia productiei de vinuri in America de Sud a luat nastere in urma colonizarilor spaniole, in secolul XVI. Soiurile de strugure europene, ca de exemplu Cabernet Sauvignon, Merlot sau Pinot Noir, au creat vinuri corpolente, puternice si parfumate pe terroir-urile Americii de Sud. Mai mult decat atat, soiuri precum Malbecul in Argentina, Camenere in Chile si Tannatul in Uruguay au atins potentialul maxim pe terroir-urile acestui continent.</span></p> <p dir="ltr"><span>Caracteristicile unice ale vinului din America de Sud sunt date de clima si relieful continentului, cu influente puternice ale Oceanelor Atlantic si Pacific, si a altitudinilor ridicate ale viilor.</span></p> <p></p> <p></p>
    • Chile
      <h1>Vinuri chiliene</h1> <p dir="ltr"><span>Chile este una dintre cele mai renumite tari producatoare de vin din lume ocupand locul patru in ierarhia mondiala si locul intai in ce priveste exportul de vinuri. Calitatea superioara a vinurilor chiliene se datoreaza in primul rand conditiilor climaterice si a reliefului deluros-muntos, majoritatea podgoriilor aflandu-se in proximitatea Anzilor.</span></p> <p dir="ltr"><span>Istoria productiei de vinuri chiliene incepe odata cu prezenta spaniolilor care au colonizat in secolul XVI teritoriul actual al acestei tari Sud Americane. Mai tarziu, in secolul XIX, un val de investitori francezi au demarat actiuni ample de reconversie a vitelor de vie cu soiuri de struguri frantuzesti precum Cabernet Sauvignon, Syrah, Malbec si Carmenere acestea adaptandu-se perfect terroir-urilor chiliene. Dintre toate Carmenere este si cel mai emblematic.</span></p> <p dir="ltr"><span>Cele mai cunoscute zone vitivinicole din Chile se afla in aproprierea capitalei statului, Santiago, iar dintre acestea enumeram: Maipo Valley, Curico Valley si Casablanca Valley. De aici provin si cele mai bune vinuri chiliene, intreaga regiune fiind pozitionata paralel cu Mendoza, renumita regiune viticola argentiniana.</span></p> <p dir="ltr"><span>Datorita unicitatii terroir-urilor chiliene s-a adoptat un stil vinificatie organinca si biodinamic inconfundabil. In portofoliul Rewine veti descoperi o gama variata de vinuri chiliene de la spumante, la vinuri albe si desigur unele dintre cele mai bune vinuri rosii premiate la concursuri internatioale si apreciate de cei mai importanti critici de vin de la care au obtinut punctaje mari si foarte mari.</span></p> <p></p> <p></p>
    • Argentina
      <h1>Vin argentinian</h1> <p><strong>Vin argentinian</strong> din renumita zona viticola Mendoza. Din Mendoza provine peste 60% din productia anuala de vin argentinian. Argentina este al cincilea producator mondial de vin din lume, iar Malbecul este soiul de strugure ce da cel mai bun <strong>vin argentinian</strong>.  </p>
    • Uruguay
      <h1>Vinuri din Uruguay</h1> <p>Uruguay se afla pe locul patru in ce priveste productia de vinuri la nivel de America de Sud. De mai bine de 250 de ani in Uruguay se cultiva vita de vie nobila dar pe piata Europeana consumul de vinuri din Uruguay este inca intr-un stadiu incipient. Regiunile viticole cele mai cunoscute din Uruguay sunt Canelones, Montevideo si San Jose, regiuni aflate in sudul tarii, iar cel mai renumit soi este Tannat-ul care de altfel este emblematic pt Uruguay, cum de altfel este si Malbecul pentru Argentina sau Camenere pentru Chile. Tannat-ul este un soi adus din Franta si s-a dezvoltat precum un vin tipic frantuzesc, datorita terroir-urilor si a climei influentate de oceanul Atlantic. Astazi, Tannatul Uruguayan se distanteaza de aceste trasaturi frantuzesti, deoarece capata caracteristicile unui vin de lume noua fiind mult mai corpolent. Pe langa Tannat, Uruguay se remarca si prin cupajele sale specifice, mai exact amestecuri originale de vinuri rosii. Daca sunteti in cautarea unei experiente exotice si unice, alegeti selectia noastra de vinuri din Uruguay.</p>
  • Asia

    <p>Cel mai mare continet al planetei, Asia, se intinde de la Marea Mediterana pana la Pacific si de la Cercul Polar la Oceanul Indian. Diversitatea climatica si de relief prezinta multe obstacole insa ofera si surprize din punct de vedere al conditiilor optime pentru cultivarea vitei de vie. Din punct de vedere istoric  s-au produs vinuri in Asia inca de pe vremea fenicienilor (2500 I.e.n.) ei fiind in primul rand responsabili de comertul cu vin in bazinul mediteranean si de proliferarea viticulturii in acest spatiu. In partea estica a Asiei vinul din struguri a inceput sa fie produs in India de azi pe filiera persana (circa 300 I.e.n.) si mai tarziu datorita coloniilor portugheze din Goa. In China, primele plantatii de vita de vie au fost facute abia la sfarsitul secolului 19 cand diplomatul chinez Zhang Bishi achizitiona din SUA peste jumatate de milion de plante din diferite soiuri. Acesta aveau sa reprezinte primul demers solid spre topul tarilor producatoare de vinuri si dupa mai bine de un secol de la acel moment China ajunge in 2018 sa ocupe locul 8 mondial.</p>
    • China
      <p>China este de departe cel mai mare producator asiatic de vin, generand in ultimii 5 ani in jur de 11,5 - 13,5 milioane de hectolitri. Din 2010, China a consumat anual 17,5 milioane de hectolitri de vin, cea mai mare parte fiind de productie autohtona, urmatoarele preferinte fiind vinurile frantuzesti si australiene. Din punct de vedere istoric productia de vin a inceput in China abia din 1892, odată cu infiintarea Changyu Winery.</p> <p>Printre investitorii cei mai renumiti, responsabili de avantul viticulturii chineze, amintim Pernod Ricard, Moët Hennessy, Diageo si familia Rothschild. Acestea pot fi considerate un garant al calitatii vinurilor din China si ca acestea vor deveni in anii ce urmeaza un factor important pe piata globala a consumatorilor de vin. Ningxia este regiunea cu cel mai mare potential, iar ca si subregiune mentionam Muntele Helan, de unde vin si vinurile cramei Changyu Moser XV.</p>