Sauvignon Blanc cu un aspect stralucitor de culoare galben-pai, nas expresiv cu note dulci de miere, flori de soc si fructe tropicale. Pe palatin se resimte aromat cu un gust intens si echilibrat cu arome de fructe de vara, iar finalul se resimte plin de prospetime si savoare.
Asocieri culinare: fructe de mare, crustacee si salate
Clientrul nu a scris detalii
In DO Jumilla se foloseste preponderent soiul Monastrell atat pentru vinuri Jumilla rosii cat si pentru vinuri rosé. Soiul Monastrell reprezinta 80% din productia de vinuri spaniole din Jumilla, iar restul de 20% este completat cu soiurile Garnacha, Garnacha Tintorera si Cencibel. Recent au fost permise si soiuri mai internationale precum Syrah, Merlot si Cabernet Sauvignon. In materie de vin alb in Jumilla se folosesc soiurile Macabeo, Airén, Pedro Ximénez, Malvasia si Chardonnay. Un vin rosu din Jumilla trebuie sa contina un minim de 80% Monastrell. Aceeasi regula se aplica si in cazul vinurilor rosé. Lista de vinuri din Jumilla este completat de Jumilla Dulce (i.e. vin dulce) care poate fi creat in toate cele trei culori: vin rosu, vin rosé sau vin alb.
Mai jos iti propunem o lista de vinuri spaniole din Jumilla pe care sa le incerci.