Vin Alb - Bodegas Bleda - Pino Doncel Sauvignon Blanc 2021

Spania Jumilla, Spania
Sauvignon Blanc
Pret
80,00 RON
Cantitate

Asocieri culinare
legume proaspete branza maturata peste fructe de mare carne alba

Fisa tehnica

An
2021
Tip
Sec
Culoare
Alb
Alcool
12.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Sauvignon Blanc

Stropi aurii de sub soarele regiunii viticole Jumilla

Pino Doncel Sauvignon Blanc 2021 produs de crama Bodegas Bledaeste un vin de culoare galben pai obtinut exclusiv din soiul de strugure Sauvignon Blanc. Provenind dintr-o regiune preponderent dominata de vinuri rosii, Pino Doncel Sauvignon Blanc este un vin alb proaspat si expresiv, la unison cu tabloul pictat de vaile largi intrerupre de lanturile muntoase ale Murciei.

Nasul este complex cu note intense de fructe tropicale si nuante citrice iar gustul are o aciditate potrivita si arome expresive de kiwi, guava, mere, pere si lemongrass. Postgustul este persistent, elegant si proaspat.

Asocieri culinare: fructe de mare, peste, orez si paste

Maturare: cuve de inox

Temperatura optima de servire: 7 -9 grade C

Rated 3.70 on the scale 1 - 5 based on 1 customer reviews

Clientrul nu a scris detalii


BODEGAS BLEDA
Bodegas Bleda este o afacere de familie, infiintata inca de la inceputul secolului XX, in Spania, o tara cu traditie in producerea de vin. Familia Bleda a inceput in anul 1902 o afacere cu producere de vin si ulei de masline in celebra regiune Jumilla, insa crama de azi nu s-a dezvoltat pana in 1915. Momentul crucial pentru Bodegas Bleda a fost cand Antonio Bleda Garcia a preluat conducerea afacerii, transformand-o intr-un pionier al imbuteliatului si exportului cu vin in Jumilla; un lucru inimaginabil pentru o regiune ce se focusa pe comert local.
mai mult...
Jumilla
Regiunea vitivinicola Jumilla din Murcia are o istorie foarte bogata. Cultura celebrelor vinuri spaniole a inceput in perioada coloniilor grecesti. Peisajul regiunii Jumilla este pictat cu vai largi si platouri intrerupte de lanturi muntoase care traverseaza Murcia dinspre mare inspre Platoul Central.

In DO Jumilla se foloseste preponderent soiul Monastrell atat pentru vinuri Jumilla rosii cat si pentru vinuri rosé. Soiul Monastrell reprezinta 80% din productia de vinuri spaniole din Jumilla, iar restul de 20% este completat cu soiurile Garnacha, Garnacha Tintorera si Cencibel. Recent au fost permise si soiuri mai internationale precum Syrah, Merlot si Cabernet Sauvignon. In materie de vin alb in Jumilla se folosesc soiurile Macabeo, Airén, Pedro Ximénez, Malvasia si Chardonnay. Un vin rosu din Jumilla trebuie sa contina un minim de 80% Monastrell. Aceeasi regula se aplica si in cazul vinurilor rosé.  Lista de vinuri din Jumilla este completat de Jumilla Dulce (i.e. vin dulce) care poate fi creat in toate cele trei culori: vin rosu, vin rosé sau vin alb.

Mai jos iti propunem o lista de vinuri spaniole din Jumilla pe care sa le incerci.

mai mult...
Sauvignon Blanc
Sauvignon Blanc este un soi de strugure de vin alb ce provine din vestul Frantei, raspandit cu succes in toata lumea. Cu toate ca strugurele este asociat cu Valea Loire, datorita faptului ca este un personaj principal in cupajele Sancerre si Pouilly-Fume, Sauvignon Blanc provine din renumita regiune Bordeaux. In secolul XX, strugurele Sauvignon Blanc atrage atentia asupra unei alte regiuni producatoare de vin, de data asta, de Lume Noua: Marlborough, Noua Zeelanda. Acest Sauvignon Blanc de Noua Zeelanda s-a dezvoltat atat de rapid, incat fenomenul a devenit chiar un eveniment dramatic in lumea vinului. Datorita aromele instense si accesibile, vinul Sauvignon Blanc din regiunea Marlborough a cucerit intreaga lume. In afara de Franta si Noua Zeelanda, soiul de strugure Sauvignon Blanc cunoaste o crestere pe piata internationala: alte tari de Lume Noua, precum SUA, Chile si Africa de Sud, produc acum vinuri Sauvignon Blanc de exceptie. Popularitatea unui Sauvignon Blanc se datoreaza intensitatii lui. Aromele sunt incredibil de accesbile, nu se ascund deloc, de multe ori chiar ies din pahar. Astfel, un Sauvignon Blanc clasic prezinta arome de iarba, urzica, frunze de coacaze negre, sparanghel, mere verzi si agrise, dar si note de pipi-du-chat. 
mai mult...