Stoc epuizat
Vin Alb - Chateau La Négly - Oppidum Chardonnay 2021

Vin Alb - Chateau La Négly - Oppidum Chardonnay 2021

Franta Languedoc-Roussillon, Franta
Sauvignon Blanc, Chardonnay
Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

An
2021
Tip
Sec
Culoare
Alb
Alcool
13.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Cupaj
Soiuri
Sauvignon Blanc, Chardonnay

Oppidum Chardonnay 2021 produs de crama Château La Negly este un vin luminos de culoare galben pai si reflexii aurii in margini obtinut din soiurile de struguri Chardonnay si Sauvignon Blanc. Nasul este generos in note de pere iar gustul are o structura suculenta si arome fructate. Postgustul este proaspat si persistent.

Asocieri culinare: fructe de mare, preparate din peste, carne de pui, salate si platou de branzeturi maturate moi si semidure

Maturare: separat, 3 luni pe drojdii in cuve de inox

Temperatura optima de servire: 8° C

Vinul isi atinge potentialul maxim in 2- 3 ani


CHATEAU LA NÉGLY
" Celui qui sait déguster ne boit plus jamais de vin, mais il goûte ses suaves secrets " - Salvador Dali Asezata in regiunea viticola La Clape, Languedoc- Roussillon, fata in fata cu Marea Mediterana, crama Château la Négly produce atat vinuri rosii cat si vinuri albe de calitate exceptionala din soiurile de struguri Syrah, Grenache, Mourvedre respectiv Chardonnay, Sauvignon Blanc, Bourboulenc si Roussanne. In prezent crama Château de la Négly este administrata cu succes de familia Paux-Rosset.
mai mult...
Languedoc-Roussillon
Languedoc-Roussillon este cea mai mare zona vitivinicola din lume. Regiunea se afla in sudul Frantei, la est de Nimes si Montpellier, de-a lungul Mediteranei pana la granita cu Spania.

Portofoliul de vinuri din Longuedoc - Rousillon, Franta pun accent pe vinuri rosii cupajate, vinuri spumante Blanquette de Limoux, vinuri fortifiate si pe vinuri rosé. Languedoc si Roussillon sunt doua regiune disctincte ale arealului Languedoc-Roussillon. Acestea difera intre ele din punct de vedere cultural si din punct de vedere al stilului de vinuri obtinute. Languedoc produce vinuri rosii fructate, corpolente si complexe iar Roussillon se concentreaza pe vinuri fortifiate.

Lista de vinuri din Languedoc-Roussillon este imbogatita de vinuri rosii obtinute din Cabernet Sauvignon, Merlot, Mourvedre, Grenache, si Syrah ssi de vinuri albe obtinute din Sauvignon Blanc, Chardonnay, Viognier, Bourboulenc, Chenin Blanc, Grenache Blanc, Piquepoul, Marsanne si Roussanne.

Mai jos avem o selectie de vinuri din Longuedoc - Rousillon pe care va invitam sa le incercati.

mai mult...
Sauvignon Blanc
Sauvignon Blanc este un soi de strugure de vin alb ce provine din vestul Frantei, raspandit cu succes in toata lumea. Cu toate ca strugurele este asociat cu Valea Loire, datorita faptului ca este un personaj principal in cupajele Sancerre si Pouilly-Fume, Sauvignon Blanc provine din renumita regiune Bordeaux. In secolul XX, strugurele Sauvignon Blanc atrage atentia asupra unei alte regiuni producatoare de vin, de data asta, de Lume Noua: Marlborough, Noua Zeelanda. Acest Sauvignon Blanc de Noua Zeelanda s-a dezvoltat atat de rapid, incat fenomenul a devenit chiar un eveniment dramatic in lumea vinului. Datorita aromele instense si accesibile, vinul Sauvignon Blanc din regiunea Marlborough a cucerit intreaga lume. In afara de Franta si Noua Zeelanda, soiul de strugure Sauvignon Blanc cunoaste o crestere pe piata internationala: alte tari de Lume Noua, precum SUA, Chile si Africa de Sud, produc acum vinuri Sauvignon Blanc de exceptie. Popularitatea unui Sauvignon Blanc se datoreaza intensitatii lui. Aromele sunt incredibil de accesbile, nu se ascund deloc, de multe ori chiar ies din pahar. Astfel, un Sauvignon Blanc clasic prezinta arome de iarba, urzica, frunze de coacaze negre, sparanghel, mere verzi si agrise, dar si note de pipi-du-chat. 
mai mult...