Vin Alb - Châteauneuf-du-Pape - Domaine du Galet des Papes - Blanc 2020

Franta Valea Ronului, Franta
Grenache Blanc, Roussanne
Pret
260,00 RON
Garantie SGR
Garantia SGR: Sistem de garantie-returnare pentru reciclarea eficienta a ambalajelor. Garantia de 0.5 lei/ambalaj se restituie la momentul returnarii ambalajului SGR la unul din punctele de returnare RetuRO de pe teritoriul Romaniei.
Cantitate

Asocieri culinare
branza maturata peste fructe de mare carne alba mezeluri fine

Fisa tehnica

An
2020
Tip
Sec
Culoare
Alb
Alcool
14%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Cupaj
Soiuri
Grenache Blanc, Roussanne, Clairette

Châteauneuf du Pape - Domaine du Galet des Papes - Blanc 2020 este un vin luminos de culoare galben auriu obtinut din 60% Grenache, 20% Clairette si 20 % Roussanne. Nasul este vibrant si fructat iar gustul are o structura catifelata si echilibrata. Postgustul este proaspat si persistent.

Asocieri culinare: preparate culinare din carne alba, peste proaspat, platouri din fructe de mare, branzeturi maturate moi si salate.

Maturare: pe drojdii, inainte de imbuteliere care a avut loc la Domeniu, la inceputul anului.

Rated 4.10 on the scale 1 - 5 based on 1 customer reviews

Clientrul nu a scris detalii


DOMAINE DU GALET DES PAPES
Domaine du Galet des Papes este o crama de familie din celebra subregiune viticola Châteauneuf-du-Pape de pe Valea Ronului. De 6 generatii, inca din perioada lui Napoléon al III- lea, crama apartine familiei Mayard. Terroirul format din soluri argilo-calcaroase si acoperit cu pietris este impartit in 24 parcele distincte unde vom intalni urmatoarele soiuri de struguri: Grenache Noir, Mourvèdre, Syrah, Counoise, Vaccarèse, Cinsault pentru vin rosu si Grenache Blanc, Clairette, Bourboulenc pentru vin alb.
mai mult...
Valea Ronului
Valea Rhonului este o regiune vitivinicola asezata pe cele doua maluri ale raului Rhon, intre Vienne si Avignon, la sud de Lyon. Pe malul nordic de pe Valea Ronului vom avea un palmares de vinuri rosii seci obtinute din soiul Syrah. Lista de vinuri din Valea Ronului, malul nordic continua cu vinuri albe obtinute din soiurile Viognier, Marsanne si Roussanne.

Pe malul sudic al Vaii Ronului arealul se bucura de o clima mediteraneana influentata de vantul Mistral ce aduce ierni blande si precipitatii mai putine. De data aceasta portofoliul de vinuri din Valea Ronului va fi dominat de celebrele vinuri rosii cupajate GSM obtinute din soiurile Syrah, Grenache si Mourvedre. Cele mai importante podgorii din Valea Ronului, malul sudic sunt: Gigondas, Lirac si bineinteles Châteauneuf-du-Pape.

Mai jos avem o selectie de vinuri din Valea Ronului pe care va invitam sa le incercati.

mai mult...
Grenache Blanc
Grenache Blanc sau Garnacha Blanca este un soi de strugure alb aparut ca mutatie a soiului Grenache Noir. Desi ca origine, Grenache Blanc provine din Spania, adevaratul succes l-a cunoscut in Franta, avand o contributie importanta in productia de vinuri albe din Châteauneuf-du-Pape. Pe langa Franta si Spania, vinuri albe obtinute din Grenache Blanc vom gasi si in Africa de Sud sau California.
mai mult...