Vin Alb - Colle Corviano - Chardonnay 2021

Italia Abruzzo, Italia
Chardonnay
Pret
58,00 RON
Cantitate
Ultimele produse in stoc

Asocieri culinare
legume proaspete branza maturata paste fainoase peste fructe de mare carne alba

Fisa tehnica

An
2021
Tip
Sec
Culoare
Alb
Alcool
12%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Chardonnay

Chardonnay 2021 este un vin luminos de culoare galben-pai. Buchetul din nas este expresiv si bogat in note de fructe albe iar gustul este savuros si generos cu arome minerale imbracate intr-o aciditate crocanta. Postgustul este proaspat si persistent.

Asocieri culinare: ideal pentru aperitive, preparate culinare din carne alba, peste si fructe de mare.


COLLE CORVIANO
Colle Corviano este o crama prestigiosa din renumita regiune viticola, Abruzzo - Italia. Asezata pe coasta Adriaticii, langa Lazio, Colle Corviano se lasa inspirata atat de potentialul si autenticitatea locului cat si de ambitia si aspiratiile celor doi proprietari: Antonella Ditonno si Rodrigo Redmond. In ceea ce priveste productia de vinuri, Colle Corviano promoveaza metodele sustenabile pentru a crea un echilibru intre calitatea vinurilor, podgorii si mediul inconjurator. Vinurile sunt produse in principal din soiul Montepulciano urmat de Sangiovese, Pinot Grigio, Pecorino si Chardonnay.
mai mult...
Abruzzo
Abruzzo este o regiune viticola din Italia recunoscuta in intreaga lume pentru palmaresul de vinuri rosii Italiene create din soiul autohton Montepulciano. Asezata pe coasta de est a Adriaticii, Abruzzo adaposteste celebrele vinuri Montepulciano d’Abruzzo. Apelatiunea Montepulciano d’Abruzzo DOC a fost recunoscuta ca atare in 1968 si ocupa o mare parte din estul regiunii Abruzzo. Vinurile sunt bine conturate, cu arome fructate si taninuri rotunde. De asemenea, un vin Montepulciano d’Abruzzo trebuie sa stea minim 3 ani la maturat, dintre care 6 luni in baricuri de stejar.
mai mult...
Chardonnay
Chardonnay este unul dintre cele mai faimose si plantate soiuri de struguri pentru vin alb din lume. Cu toate ca cele mai expresive varietati de Chardonnay sunt produse in Burgundia si California, soiul a fost pus in valoare si de producatori din Italia, Australia, Noua Zeelanda si anumite parti din Africa de Sud. Aromele unui Chardonnay sunt greu de descris si difera de la o podgorie la alta; multe vinuri Chardonnay sunt foarte complexe, datorita metodei de producere. Astfel fermentatia malolactica aduce arome untoase si/sau maturarea cotribuie cu note de vanilie, fum si indicii de condimente precum cuisoare sau scortisoara. 
mai mult...