Vin Alb - Colle Corviano - Pinot Grigio 2022

Italia Abruzzo, Italia
Pinot Grigio
Pret
58,00 RON
Cantitate

Asocieri culinare
legume proaspete legume caramelizate branza proaspata branza maturata paste fainoase peste fructe de mare carne alba mezeluri fine

Fisa tehnica

An
2022
Tip
Sec
Culoare
Alb
Alcool
12.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Pinot Grigio

Pinot Grigio 2022 este un vin luminos de culoare galben-pai cu reflexii verzui in margini. Buchetul din nas este dominat de note intense de mere coapte si pere. Gustul este revigorant si complex cu arome de mere si piersici completate de arome usor florale. Postgustul este proaspat si savuros.

Asocieri culinare: preparate culinare din carne alba, peste proaspat, platouri din fructe de mare si salate.

Rated 3.70 on the scale 1 - 5 based on 1 customer reviews

Clientrul nu a scris detalii


COLLE CORVIANO
Colle Corviano este o crama prestigiosa din renumita regiune viticola, Abruzzo - Italia. Asezata pe coasta Adriaticii, langa Lazio, Colle Corviano se lasa inspirata atat de potentialul si autenticitatea locului cat si de ambitia si aspiratiile celor doi proprietari: Antonella Ditonno si Rodrigo Redmond. In ceea ce priveste productia de vinuri, Colle Corviano promoveaza metodele sustenabile pentru a crea un echilibru intre calitatea vinurilor, podgorii si mediul inconjurator. Vinurile sunt produse in principal din soiul Montepulciano urmat de Sangiovese, Pinot Grigio, Pecorino si Chardonnay.
mai mult...
Abruzzo
Abruzzo este o regiune viticola din Italia recunoscuta in intreaga lume pentru palmaresul de vinuri rosii Italiene create din soiul autohton Montepulciano. Asezata pe coasta de est a Adriaticii, Abruzzo adaposteste celebrele vinuri Montepulciano d’Abruzzo. Apelatiunea Montepulciano d’Abruzzo DOC a fost recunoscuta ca atare in 1968 si ocupa o mare parte din estul regiunii Abruzzo. Vinurile sunt bine conturate, cu arome fructate si taninuri rotunde. De asemenea, un vin Montepulciano d’Abruzzo trebuie sa stea minim 3 ani la maturat, dintre care 6 luni in baricuri de stejar.
mai mult...
Pinot Grigio
Pinot Grigio este un soi de strugure din care se obtin vinuri albe. Este originar din Burgundia, Franta dar raspandit in regiuni viticole din intreaga lume. Un vin alb obtinut din Pinot Gris este generos in arome fructate cu indicii de mirodenii dulci si fum. Este un soi de struguri cu aciditate relativ scazuta si nivel de zahar mai ridicat. Cele mai cunoscute regiuni viticole in care vom gasi vinuri Pinot Gris de calitate superioara sunt: Pfalz, Germania si Alsacia, Franta.
mai mult...