Vin Alb - Gitton Pere & Fils - Pouilly-Fume Nebula 2020

Franta Pouilly-Fumé, Franta
Sauvignon Blanc
Pret
310,00 RON
Garantie SGR
Garantia SGR: Sistem de garantie-returnare pentru reciclarea eficienta a ambalajelor. Garantia de 0.5 lei/ambalaj se restituie la momentul returnarii ambalajului SGR la unul din punctele de returnare RetuRO de pe teritoriul Romaniei.
Cantitate

Asocieri culinare
legume proaspete branza maturata paste fainoase peste fructe de mare carne alba

Fisa tehnica

An
2020
Tip
Sec
Culoare
Alb
Alcool
13%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Sauvignon Blanc

Pouilly-Fumé Nebula 2020 produs de crama Gitton Père & Fils este un vin de culoare galben pal. Nasul debuteaza cu note expresive de mar acompaniate de indicii minerale. Gustul este savuros si echilibrat cu arome de mar copt, indicii minerale si tonuri de miere, iar postgustul este elegant si persistent.

Asocieri culinare: branzeturi maturate moi, preparate din peste si fructe de mare, paste si risotto, pui cu sosuri usoare dar si cu salate de vara.

Maturare: in butoaie slavone de stejar (30hl)

Rated 4.20 on the scale 1 - 5 based on 1 customer reviews

Clientrul nu a scris detalii


GITTON PERE ET FILS
Gitton Pere & Fils este o crama de familie din Valea Loarei. Cea mai mare parte a podgoriilor Gitton Pere & Fils sunt concentrate in jurul localitatii Sancerre. Desi Gitton Pere & Fils produce preponderent vinuri Sauvignon Blanc cu AOC Sancerre - vinuri crocante cu arome intense de citrice, fructe exotice si note minerale - crama are podgorii si in Pouilly-Fume. Vinurile obtinute din aceste podgorii se remarca prin aromele distincte si elegante de cremene.
mai mult...
Pouilly-Fumé
Pouilly Fumé este o regiune vitivinicola de pe Valea Loarei unde vom gasi exclusiv vinuri albe cu AOC Pouilly-sur-Loire, Chasselas. Portofoliul de vinuri din Pouilly Fumé este monopolizat de celebrul vin alb frantuzesc obtinut din soiul Blanc Fumé- pseudonim al soiului Sauvignon Blanc. Celebrele vinuri Pouilly Fumé se remarca prin aromele sale distincte de cremene.

Celebrele vinuri Pouilly-Fumé se produc exclusiv in: Pouilly-sur-Loire, Saint-Andelain, Tracy-sur-Loire (Boisgibault), Saint-Laurent-l'Abbaye, Mesves-sur-Loire, Saint-Martin-sur-Nohain si Garchy.

Te invitam sa degusti celebrul vin alb Pouilly Fumé  din lista.

mai mult...
Sauvignon Blanc
Sauvignon Blanc este un soi de strugure de vin alb ce provine din vestul Frantei, raspandit cu succes in toata lumea. Cu toate ca strugurele este asociat cu Valea Loire, datorita faptului ca este un personaj principal in cupajele Sancerre si Pouilly-Fume, Sauvignon Blanc provine din renumita regiune Bordeaux. In secolul XX, strugurele Sauvignon Blanc atrage atentia asupra unei alte regiuni producatoare de vin, de data asta, de Lume Noua: Marlborough, Noua Zeelanda. Acest Sauvignon Blanc de Noua Zeelanda s-a dezvoltat atat de rapid, incat fenomenul a devenit chiar un eveniment dramatic in lumea vinului. Datorita aromele instense si accesibile, vinul Sauvignon Blanc din regiunea Marlborough a cucerit intreaga lume. In afara de Franta si Noua Zeelanda, soiul de strugure Sauvignon Blanc cunoaste o crestere pe piata internationala: alte tari de Lume Noua, precum SUA, Chile si Africa de Sud, produc acum vinuri Sauvignon Blanc de exceptie. Popularitatea unui Sauvignon Blanc se datoreaza intensitatii lui. Aromele sunt incredibil de accesbile, nu se ascund deloc, de multe ori chiar ies din pahar. Astfel, un Sauvignon Blanc clasic prezinta arome de iarba, urzica, frunze de coacaze negre, sparanghel, mere verzi si agrise, dar si note de pipi-du-chat. 
mai mult...