Stoc epuizat
Vin Alb - Jean Collet & Fils - Chablis 1er Cru Montee de Tonnerre 2020

Vin Alb - Jean Collet & Fils - Chablis 1er Cru Montee de Tonnerre 2020

Franta Chablis, Franta
Chardonnay
Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

An
2020
Tip
Sec
Culoare
Alb
Alcool
12.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Chardonnay

Chablis 1er Cru « Montée de Tonnerre » produs de crama Jean Collet et Fils este un vin de culoare galben auriu obtinut din soiul de strugure Chardonnay. Buchetul din nas este dominat de note savuroase de fructe completate de note specifice maturarii la baric. Gustul are o corpolenta medie si o structura echilibrata cu arome complexe, iar postugustul este persistent si placut.

Asocieri culinare: preparate din carne alba, platou de branzeturi maturate semidure, fructe de mare, preparate din peste, mezeluri fine

Maturare: 16 luni in baricuri de Burgundia de 228 litri

Potential de invechire: 3- 6 ani

Varsta medie a vitei de vie: 35 ani


JEAN COLLET ET FILS
Domaine Jean Collet & Fils este o crama de familie din Chablis, Burgundia unde, din 1792, se produc vinuri de calitate superioara care oglindesc autenticitatea si tipicitatea terroir-ului. Iubirea pentru vinuri albe Chardonnay a fost insuflata din generatie in generatie iar rezultatele sunt pe masura. Romain Collet a reusit in mod oficial sa directioneze crama spre agricultura sustenabila obtinand de altfel certificarea de “Agricultura Organica”.
mai mult...
Chablis
Chablis este un areal viticol cu o indelugata istorie. Fiind mai aproape de regiunea Champagne decat de celelalte subregiuni din Burgundia, in portofoliul de vinuri din Chablis vom gasi exclusiv vinuri albe din renumitul soi Chardonnay. Terroir-ul chablisian este pozitionat in nordul regiunii Burgundia pe soluri calcaroase ce confera o nota de mineralitate pregnanta celebrelor vinuri albe frantusezti, o calitate ideala in asocierea vinului cu stridii. Spre deosebire de celelalte vinuri chardonnay de pe piata, in productia de vinuri Chablis nu se utilizeaza baricul, lasandu-i vinului oportunitatea de a etala toate caracteristicile soiului Chardonnay si ale terroirului chablisian.

Mai jos avem o selectie de vinuri din Chablis pe care va invitam sa le incercati.

mai mult...
Chardonnay
Chardonnay este unul dintre cele mai faimose si plantate soiuri de struguri pentru vin alb din lume. Cu toate ca cele mai expresive varietati de Chardonnay sunt produse in Burgundia si California, soiul a fost pus in valoare si de producatori din Italia, Australia, Noua Zeelanda si anumite parti din Africa de Sud. Aromele unui Chardonnay sunt greu de descris si difera de la o podgorie la alta; multe vinuri Chardonnay sunt foarte complexe, datorita metodei de producere. Astfel fermentatia malolactica aduce arome untoase si/sau maturarea cotribuie cu note de vanilie, fum si indicii de condimente precum cuisoare sau scortisoara. 
mai mult...