Vin Alb - Mount Rozier - The Beekeeper Chenin Blanc 2021

Africa de Sud Western Cape, Africa de Sud
Chenin Blanc
Pret
68,00 RON


Cantitate

Asocieri culinare
legume proaspete legume caramelizate branza proaspata branza maturata paste fainoase peste fructe de mare carne alba mezeluri fine ciocolata/desert

Fisa tehnica

An
2021
Tip
Sec
Culoare
Alb
Alcool
12.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Chenin Blanc



JOURNEY'S END
Fondata in 1996 de catre familia Gabb, crama Journey's End se afla in renumita regiune viticola Stellenbosch din Africa de Sud. De vinificare este responsabil enologul Leon Esterhuizen care este adeptul minime interventii asupra strugurilor, lasand terroirul sa ocupe primplanul in fiecare din vinurile cramei. Rezultatul il veti putea aprecia degustand fiecare din vinurile Journey's End, vinuri cu o fructuozitate remarcabila si un echilibru absolut seducator. Un alt proiect al echipei de vinificatori ai cramei Journey's End este Reign of Terroir. Pentru aceste vinuri strugurii sunt achizitionati de la viticultori din regiunea Swartland. Aceasta regiune avand un climat mai calduros si o compozitie a solurilor diferita de cea din Stellenbosch, vinurile obtinute sunt cel putin interesante daca nu chiar carismatice.
mai mult...
Western Cape
Western Cape este casa celor mai bune vinuri din Africa de Sud si locul in care gasim cele mai cunoscute regiuni vitivinicole din tara: Stellenbosch si Paarl. Orasul Cape Town este epicentrul arealului Cape Winelands- o zona muntoasa diversificata din punct de vedere biologic in care se produc o varietate mare de vinuri Western Cape.

Portofoliul de vinuri din Western Cape vom avea vinuri rosii din Africa de Sud obtinute din soiurile Shiraz si Pinotage. Pinot Noir si Chardonnay create in stil Burgundia din Walker Bay au castigat teren la nivel global iar soiul de vin alb Sauvignon Blanc rivalizeaza cu renumite vinuri din Lumea Noua. Oceanele din jurul arealului Western Cape joaca un rol important in ceea ce priveste clima. Zona dintre Cape Point si Cape Agulhas este punctul in care Curentul Antarctic Benguela al Atlanticului intalneste Curentul cald Agulhas al Oceanului Indian. Vanturile predominante ce sufla dinspre sud-est, cunoscute sub denumirea ‘Cape Doctor’ sunt racorite de acesti curenti aducand astfel prospetime asupra viilor din Cape.

mai mult...
Chenin Blanc
Chenin Blanc este un soi de strugure din care se obtin vinuri albe. Soiul este asociat cu Valea Loarei, Franta unde este cultivat de mai bine de 1300 ani. In afara Frantei, Chenin Blanc si-a gasit o a doua casa in Africa de Sud. Un vin alb obtinut din Chenin Blanc este bogat in note fructate de pere si pepene galben completate de indicii florale. Gustul are o structura savuroasa si ampla cu arome de fructe albe.
mai mult...