• Nou
Vin Alb - Viu Manent - Chardonnay Reserva Estate Collection 2022

Vin Alb - Viu Manent - Chardonnay Reserva Estate Collection 2022

Chile Colchagua Valley, Chile
Chardonnay
Pret
68,00 RON
Reduceri la volum
Sticla Cantitate Reducere Reducere Economie Ai economisit
6+ 3,00 RON 18,00 RON
30+ phone Suna la 0720 23 23 23 phone Suna la 0720 23 23 23
Cantitate

Asocieri culinare
legume proaspete legume caramelizate branza proaspata branza maturata paste fainoase peste fructe de mare carne alba mezeluri fine

Fisa tehnica

An
2022
Tip
Sec
Culoare
Alb
Alcool
14%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Chardonnay

VIU MANENT
Povestea podgoriei Viu Manent incepe in 1935 cand fondatorul acesteia, catalanul Miguel Viu-Garcia ajunge in orasul Santiago de Chile alaturi de cei doi fii ai sai: Agustín si Miguel Viu-Manent. Situata in Colchagua Valley una din cele mai importante regiuni viticole din Chile, podgoria Viu Manent este responsabila pentru productia de vinuri chiliene de foarte buna calitate obtinute in mare parte din soiurile: Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Carménère, Syrah, Malbec si Chardonnay.
mai mult...
Colchagua Valley
Colchagua Valley este o regiune viticola din Chile, una din cele mai promitatoare regiuni producatoare de vinuri din America de Sud. Cele mai bune vinuri rosii din Colchagua Valley sunt obtinute din soiurile de struguri Cabernet Sauvignon, Carmenère si Syrah urmate ca importanta de soiurile Malbec si Merlot. In materie de vinuri albe, pe partea oceanica a regiunii intalnim vinuri obtinute din Chardonnay si Sauvignon Blanc.
mai mult...
Chardonnay
Chardonnay este unul dintre cele mai faimose si plantate soiuri de struguri pentru vin alb din lume. Cu toate ca cele mai expresive varietati de Chardonnay sunt produse in Burgundia si California, soiul a fost pus in valoare si de producatori din Italia, Australia, Noua Zeelanda si anumite parti din Africa de Sud. Aromele unui Chardonnay sunt greu de descris si difera de la o podgorie la alta; multe vinuri Chardonnay sunt foarte complexe, datorita metodei de producere. Astfel fermentatia malolactica aduce arome untoase si/sau maturarea cotribuie cu note de vanilie, fum si indicii de condimente precum cuisoare sau scortisoara. 
mai mult...