Vin de Porto - Quinta do Vallado - Porto Vintage 2019

Portugalia Porto, Portugalia
Field Blend
Pret
345,00 RON
Cantitate

Asocieri culinare
branza maturata ciocolata/desert

Fisa tehnica

An
2019
Tip
Dulce
Culoare
Rosu
Alcool
19.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Cupaj
Soiuri
Field Blend

Porto Vintage 2019 produs de crama Quinta do Vallado este un vin corpolent de culoare rosu rubiniu intens cu reflexii grena in margini. Buchetul din nas este intens si foarte fructat in care predomina note de fructe negre de padure. Gustul are o structura complexa in care regasim note de fructe supracoapte si taninuri moi. Postgustul este foarte persistent.

Asocieri culinare: branzeturi maturate dure si semidure si deserturi

Maturare: 20 luni in cuve de inox

Rated 4.30 on the scale 1 - 5 based on 1 customer reviews

Clientrul nu a scris detalii


QUINTA DO VALLADO
Crama Quinta do Vallado a fost infiintata in 1716 si este considerata una din cele mai vechi si mai renumite din regiunea Douro. Crama este situata in apropierea oraselului Peso da Régua si a apartinut legendarei Dona Antónia Adelaide Ferreira. Quinta do Vallado a fost transmisa din generatie in generatie apartinand si in prezent familiei Ferreira.

Quinta do Valado se focuseaza in mare parte pe productia de vinuri fortifiate dar are in portofoliu si o gama de vinuri rosii si vinuri albe de foarte buna calitate. De asemenea arealul se intinde pe 65 hectare, 10 din ele fiind alocate viilor vechi plantate in anii 1920 (Vinha da Granja) si anii 1950 (Vinha da Coroa).

mai mult...
Porto
Regiunea Porto din Portugalia este un etalon al celor mai bune vinuri fortifiate din lume. Regiunea face parte din arealul Douro si este lider mondial in materie de vin portughez. Din 1678, productia de vinuri din Porto se axeaza pe vin fortifiat. Nu este o coincidenta faptul ca Port si Porto sunt sinonime in esenta lor deoarece primele sticle de vinuri Port sunt originare din regiunea Porto.

Un vin din Porto veritabil este obtinut din soiuri autohtone cum sunt: Tinta Roriz, Touriga Franca, Touriga Nacional, Tinta Barroca si Tinto Cão. Portofoliul de vinuri din Porto se imparte in: vinuri tawny si vinuri ruby. In timp ce in cazul vinului ruby procesul de invechire are loc mai mult in sticle decat in baricuri, un vin Tawny autentic va sta la maturat exclusiv in baricuri de stejar. Cele mai bune vinuri Tawny din Porto vor petrece o perioada de 10, 20, 30 si 40 ani in baricuri.

Mai jos avem o selectie de vinuri din Porto pe care va invitam sa le incercati.

mai mult...
Field Blend
Field Blend este un mix de diverse soiuri indigene (atat rosii cat si albe) cultivate in aceeasi podgorie sau terroir si fermentate in acelasi timp, un element cheie in diferentierea de mixul standard de soiuri de struguri unde procesul de cultivare si vinificare se face separat. Un vin Field Blend este foarte expresiv si complex ce ne reda cu acuratete expresia si autenticitatea terroirului sau podgoriei de provenienta.
mai mult...