Stoc epuizat
Vin Dulce - Bodvin - Tokaji Aszú 5 Puttonyos 2017

Vin Dulce - Bodvin - Tokaji Aszú 5 Puttonyos 2017

Ungaria Tokaj, Ungaria
Hárslevelű, Furmint
Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

An
2017
Tip
Dulce
Culoare
Alb
Alcool
12.5%
Cantitate
500 ML
Mod vinificare
Cupaj
Soiuri
Hárslevelű, Furmint

Tokaji Aszú 5 Puttonyos 2017 este un vin dulce de culoarea chihlimbarului. Nasul este dominat de note condimentate si fructate acompaniate de note expresive de miere si indicii usor minerale. Gustul este incantator de fructat, cu o textura catifelata si un final persistent.

Asocieri culinare: pate de foie gras cu trufe, branzeturi maturate

Maturare: 3,5 ani in baric

Temperatura optima de servire: 14-16 grade Celsius


BODVIN
Crama Bodvin o gasiti in localitatea Mád din regiunea vitivinicola Tokaj, renumita la nivel mondial pentru vinurile de desert. Insa crama Bodvin produce atat vinuri dulci in stilul Tokaji cat si seci de cea mai buna calitate sub atenta supraveghere a enologului Orosz Gabor. Soiurile cultivate din care se produc vinurile cramei sunt: Furmint, Hárslevelű si Sargamuskotaly (Moscato Giallo).
mai mult...
Tokaj
Tokaj este cea mai renumita regiune vitivinicola de pe teritoriul Ungariei datorita nectarului creat sub forma unui vin de desert Tokaji. Regiunea se situeaza in nord-estul Ungariei la granita cu Slovacia. Centrele importante ale productiei de vinuri din Tokaj se afla in orasele Mad, Tacal si Tokaj. Soiurile de struguri din care se creaza renumitele vinuri de desert sunt: Furmint, Harslevelu si Sárga Muskotály (Muscat Blanc),in aceasta ordine de importanta.

Incepand cu sec 21, Tokaj a inceput sa se remarce si pentru vinuri seci. In general, aceste vinuri de calitate sunt etichetate cu numele soiului din care sunt create. Furmint este soiul care domina arealul Tokaj si este responsabil pentru crearea unora dintre cele mai complexe si mai longevive vinuri din lume.

mai mult...
Hárslevelű
Hárslevelű este un soi de strugure foarte aromat cunoscut in special pentru rolul sau important in productia de vinuri dulci din Tokaj, Ungaria alaturi de soiul Furmint. General vorbind, un vin dulce obtinut din Hárslevelű are o structura bogata cu arome de miere si indicii de fum. Pe langa vinuri dulci, acest soi poate sa produca vinuri seci, corpolente cu arome vegetale. Hárslevelű mai poate fi gasit in tari precum Germania, Slovacia si foarte rar in Africa de Sud.
mai mult...