Vin Rose - Mirabeau - Etoile Rose 2020

Producator MIRABEAU
Franta Provence, Franta
Grenache/Garnacha, Cinsault
Pret
105,00 RON
Reduceri la volum
Cantitate Reducere Ai economisit
6+ 5,00 RON 30,00 RON
30+ phone Suna la 0771 482 898 phone Suna la 0771 482 898
Cantitate

Asocieri culinare
legume proaspete peste fructe de mare carne alba

Fisa tehnica

An
2020
Tip
Sec
Culoare
Rose
Alcool
12.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Cupaj

Etoile Rosé 2020 de la Mirabeau este un vin rosé luminos, de culoare roz pal cu reflexii argintii in margini. Buchetul din nas ne intampina cu note delicate de grapefruit si coaja de portocale, completate de note de piersica alba, pere si indicii de flori albe. Gustul este expresiv, imbracat in arome minerale si citrice, iar postgustul se resimte proaspat si persistent.

Asocieri culinare: Salate de vara, fructe de mare, peste, preparate vegetariene si branzeturi maturate moi

Maturare: in cuve de inox


MIRABEAU

Povestea cramei Mirabeau este defapt povestea lui Stephen Cronk si a familiei sale care in 2009 s-au facut bagajele si paraseau Londra pentru a se stabili in Provence cu gandul de a produce unele dintre cele mai bune vinuri rosé din regiune. Manati de un vis vechi de 15 ani, sotii Cronk au avut si o doza mare de noroc care se datoreaza echipei de profesionisti cu care colaboreaza indeaproape si datorita disponibilitatii viticultorilor locali de a le vinde strugurii alesi de acestia. Astfel au reusit sa obtina acces la mai bine de 2000 hectare de vie de unde au ales doar acei struguri care se pretau nevoilor si exigentelor Cramei Mirabeau. Astfel au reusit sa creeze vinuri elegante, racoritoare si placute, aromele dominante fiind cele de fructe rosii si citrice. Printre soiurile folosite in obtinerea vinurilor rosé se regasesc Syrah, Grenache, Cinsault, Caladoc, Collombard.

Locatie: Provence, Franta

Clima: climat mediteranean

Sol: predomina argila si gresie; portiuni de sisturi si cuart

Vinificatie: Prima etapa in procesul vinificatiei este denumita “vin de pressurage” ce presupune presarea si depozitarea strugurilor urmand apoi macerarea scurta si fermentarea la temperatura controlata.

mai mult...
Provence

Vinuri din Provence

Regiunea istorica Provence este asezata de-a lungul coastei mediteraneene, intre raul Rhone la vest si granita cu Italia la est. Primele mentiuni cu privire la productia de vin provençal dateaza de circa 2600 ani, fiind considerata cea mai veche regiune viticola a Frantei. De asemenea Provence este singurul loc in care accentul cade preponderent pe vinuri rosé.

Relieful divers si clima mediteraneana, completate de soluri calcaroase, sisturi cristaline si roci vulcanice creeaza conditii excelente pentru producerea de vin rosé Provence. Printre cele mai cultivate soiuri de struguri in regiunea Provence gasim: Rolle (aka Vermentino), Ugni Blanc (aka Trebbiano), Bourboulenc, Clairette, Marsanne, Roussanne si Grenache Blanc - la vinuri albe; iar pentru vinuri rosii si vinuri rosé: Ghrenache Noir, Syrah, Mourvèdre, Carignan, Cinsault, Counoise, Tannat, Cabernet Sauvignon.

Te invitam sa degusti celebrele vinuri rosé din Provence din portofoliul nostru.

mai mult...
Grenache/Garnacha

Vinuri Grenache/Garnacha

Grenache este soiul de strugure rosu extins pe teritoriul Frantei, Spaniei, Australiei si Statelor Unite ale Americii. Este un soi versatil atat in vie, cat si in podgorie, ceea ce explica de ce Grenache este unul din cele mai distribuite soiuri din lumea intreaga. Din punct de vedere semantic, Grenache are sinonime: in Spania i se spune Garnacha, iar in Sardinia Cannonau. Exista presupuneri cu privire la originea soiului, unii spunand ca acesta provine di Sardinia secolului XIV.

Plantatii extinse de Grenache se afla in sudul Frantei, pe Valea Rhone-ului si in Provence si Languedoc-Rousillon. Grenache se afla in cupajele clasice Cote-de-Rhone, langa Syrah si Mourvedre, si de asemenea este soiul de baza in renumitul Chateauxneuf-de-Pape.

Din punct de vedere al aromelor, Grenache este un soi variabil, aromele sale fiind intense, condimentate, cu note de fructe de padure, mai cu seama zmeura.

mai mult...