Stoc epuizat
Vin Rosu - Addax - Tench Vineyard Cabernet Sauvignon 2017
96JD

Vin Rosu - Addax - Tench Vineyard Cabernet Sauvignon 2017

SUA Napa Valley, SUA
Cabernet Sauvignon
Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

An
2017
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
15%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Temperatura de servire
17-18 °C
Soiuri
Cabernet Sauvignon

Tench Vineyard Cabernet Sauvignon 2017 produs de crama Addax este un vin de culoare rosu purpuriu cu reflexii violacee in margini. Nasul este generos in note de cassis, prune rosii, piele tabacita si ciocolata neagra, completate de note de ierburi aromatice. Gustul are o structura complexa si fructata, taninuri rotunde si un postgust persistent.

Asocieri culinare: preparate din carne rosie, vanat, branzeturi maturate dure si semidure, legume caramelizate si mezeluri fine.

Maturare: 18 luni in baricuri frantuzesti noi

Potential invechire: 2045-2050

"Tench Vineyard Cabernet Sauvignon 2017 este o expresie impresionanta a terroirului din care provine. Culoarea violacee inchisa anunta un complex aromatic intens ce debuteaza cu note de cassis si prune coapte, acompaniate elegant de note tertiare de marochin si ciocolata neagra, cu indicii vegetal-lemnoase. Pe palatin se simte plin de fructuozitate, corpolent, multidimensional, catifelat, profund si cu un final excelent. Este un vin de exceptie ce va evolua pozitiv in urmatorii 20 de ani, sau mai mult, demonstrand inca de pe acum ca poseda o fructuozitate superioara in comparatie cu editiile precedente." - Jeb Dunnuck


ADDAX
Dupa mai bine de un deceniu, sub atenta ghidare a celebrului vinificator californian Russell Bevan, Crama Addax produce unele dintre cele mai reprezentative vinuri din Napa Valley si Sonoma. Ca parte integranta a familiei “Institution Winery”, Addax are acces la cele mai reprezentative podgorii din regiune, ale caror parcele se bucura de cele mai diverse soluri din lume crand astfel vinuri cu un caracter si gust aparte.
mai mult...
Napa Valley
Napa Valley este celebra pentru crearea unora din cele mai bune vinuri rosii din lume. Portofoliul de vinuri din Napa Valley incepe cu vinuri rosii SUA obtinute din soiurile Cabernet Sauvignon si Merlot iar Chardonnay contribuie la productia de vinuri albe de calitate din Napa Valley. Situat la 1 ora distanta de orasul San Francisco California, regiunea este una din cele mai prolifice zone vitivinicole cu vinuri din Lumea Noua.

Pe langa Cabernet Sauvignon care domina valea, palmaresul de vinuri din Napa Valley continua cu vinuri Meritage si vinuri rosii cupajate in stil Bordeaux obtinute din soiul Merlot. Chiar daca intr-o cantitate mai mica, soiul Zinfandel ramane pe o pozitie importanta in portofoliul strugurilor de vin rosu din Napa Valley, SUA. Chiar daca buchetul de vinuri albe nu este atat de popular, acesta vine in completarea celebrelor vinuri rosii din Napa Valley. Daca odata demult Riesling era cel mai des intalnit, acum vom avea vinuri albe obtinute din soiurile Sauvignon Blanc si de Chardonnay.

mai mult...
Cabernet Sauvignon
Cabernet Sauvignon este probabil cel mai cunoscut soi de strugure din lume. Cu toate ca soiul este originar din Bordeaux, Franta, Cabernet Sauvignon a reusit sa se cultive in orice tara producatoare de vin. De asemenea este soiul de strugure cheie in producerea vinurilor de lume noua, cel mai cunoscut in regiuni precum Napa Valley sau Maipo Valley. Indiferent de zona din care provine, un Cabernet Sauvignon isi pastreaza tipicitatea: culoare intensa, taninuri bine structurate, aciditate medie si arome de coacaze negre, mirodenii, lemn de cedru. Utilizat atat in cupaje, cat si in vinuri de soi, in egala masura, Cabernet Sauvignon se intelege foarte bine in cupaje cu mai multe soiuri de struguri. Pe langa clasicul cupaj cu Merlot si Cabernet Franc, un alt cupaj raspandit este cu Malbec, Petit Verdot si Carmenere, in Australia este popular cel cu Shiraz si in Spania si Africa de Sud a devenit un cupaj obisnuit Cabernet Sauvignon - Tempranillo. 
mai mult...