Vin Rosu - Alejandro Bulgheroni Estate - Lithology Beckstoffer To Kalon Vineyard 2018
98JS
98RP
100JD

Vin Rosu - Alejandro Bulgheroni Estate - Lithology Beckstoffer To Kalon Vineyard 2018

SUA Napa Valley, SUA
Cabernet Sauvignon, Cabernet
Pret
2.145,00 RON
Cantitate
Ultimele produse in stoc

Asocieri culinare
legume caramelizate branza maturata carne rosie vanat mezeluri fine

Fisa tehnica

An
2018
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
15.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Cupaj
Temperatura de servire
17-18 °C
Soiuri
Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc

Lithology Beckstoffer To Kalon Vineyard 2018 produs de Alejandro Bulgheroni Estate este un vin de culoare rosu purpuriu intens cu reflexii violacee in margini. Nasul abunda in note usor afumate de grafit și tutun uscat completate de note de ciocolata si coacaze negre. Gustul este complex si foarte bine echilibrat, cu taninuri rotunde si un postgust persistent.

Asocieri culinare: branzeturi maturate dure si semidure, preparate din carne rosie, vanat si legume caramelizate

Maturare: 20 de luni in baricuri frantuzesti 70% noi

Potential de invechire: pana in 2055

„Perfectiune pura. Cabernet Sauvignon Lithology Beckstoffer To Kalon Vineyard 2018 este o bomba nucleara de fructe ce ofera profunzime si multa savoare, ramanand totusi elegant si suav. Specifice terroirului din Beckstoffer To Kalon, aromele de crème de cassis, zmeura neagra, tamaie inflorita, condimente si note de tutun definesc in totalitate buchetul. Cabernet Sauvignon Lithology 2018 este corpolent, avand o textura stratificata, multidimensionala, cu taninuri ultrafine si un postgust excelent. Un vin cu potential excelent de invechire de 2-3 decenii. Acest cuvée este 100% Cabernet Sauvignon, provenit din patru parcele din To Kalon, fiind invechit 20 de luni in baricuri din 82% stejar francez nou." - Jeb Dunnuck 

Rated 4.60 on the scale 1 - 5 based on 2 customer reviews

Clientrul nu a scris detalii

Achizitie verificata

Sunt de acord cu criticii, acest vin este o bombă nucleară de fructe, chiar mai bun decât vinul lor emblematic Alejandro Bulgheroni Estate Cabernet Sauvignon. Fructul provine de pe Beckstoffer la Kalon Vineyard, plantata în 1865 de W.H. Crabb, considerată cea mai bună vie din California. Învechit timp de 20 de luni în 82% butoaie noi de stejar francez, 15,5% alc. Culoare violet profundă, saturată, nas superb, fructe negre, cassis, prune cedru, tutun, ciocolată, scorțișoară, lemn dulce. Fabulos, bogat și intens! Decantați 2 ore.


ALEJANDRO BULGHERONI ESTATE
Avand o istorie geologica bogata, unica pe planeta, Napa Valley dispune de unele dintre cele mai diverse soluri din lume oferind astfel posibilitatea de a crea vinuri cu caracter si gust aparte. Alejandro Bulgheroni Estate produce vinuri obtinute din parcele atent selectionate fiind pus accentul pe microclimate si terroiruri compuse dintr-un mozaic complex de factori. Vinurile sunt produse manual de renumitul vinificator Philippe Melka si cupajate impreuna cu consultantul Michel Rolland. Vinurile create in cadrul cramei Alejandro Bulgheroni Estate, in special cele din soiul Cabernet Sauvignon, reflecta unicitatea terroirurilor din care provin exprimand totodata tipicitatea vinurilor rosii clasice din Napa Valley.
mai mult...
Napa Valley
Napa Valley este celebra pentru crearea unora din cele mai bune vinuri rosii din lume. Portofoliul de vinuri din Napa Valley incepe cu vinuri rosii SUA obtinute din soiurile Cabernet Sauvignon si Merlot iar Chardonnay contribuie la productia de vinuri albe de calitate din Napa Valley. Situat la 1 ora distanta de orasul San Francisco California, regiunea este una din cele mai prolifice zone vitivinicole cu vinuri din Lumea Noua.

Pe langa Cabernet Sauvignon care domina valea, palmaresul de vinuri din Napa Valley continua cu vinuri Meritage si vinuri rosii cupajate in stil Bordeaux obtinute din soiul Merlot. Chiar daca intr-o cantitate mai mica, soiul Zinfandel ramane pe o pozitie importanta in portofoliul strugurilor de vin rosu din Napa Valley, SUA. Chiar daca buchetul de vinuri albe nu este atat de popular, acesta vine in completarea celebrelor vinuri rosii din Napa Valley. Daca odata demult Riesling era cel mai des intalnit, acum vom avea vinuri albe obtinute din soiurile Sauvignon Blanc si de Chardonnay.

mai mult...
Cabernet Sauvignon
Cabernet Sauvignon este probabil cel mai cunoscut soi de strugure din lume. Cu toate ca soiul este originar din Bordeaux, Franta, Cabernet Sauvignon a reusit sa se cultive in orice tara producatoare de vin. De asemenea este soiul de strugure cheie in producerea vinurilor de lume noua, cel mai cunoscut in regiuni precum Napa Valley sau Maipo Valley. Indiferent de zona din care provine, un Cabernet Sauvignon isi pastreaza tipicitatea: culoare intensa, taninuri bine structurate, aciditate medie si arome de coacaze negre, mirodenii, lemn de cedru. Utilizat atat in cupaje, cat si in vinuri de soi, in egala masura, Cabernet Sauvignon se intelege foarte bine in cupaje cu mai multe soiuri de struguri. Pe langa clasicul cupaj cu Merlot si Cabernet Franc, un alt cupaj raspandit este cu Malbec, Petit Verdot si Carmenere, in Australia este popular cel cu Shiraz si in Spania si Africa de Sud a devenit un cupaj obisnuit Cabernet Sauvignon - Tempranillo. 
mai mult...