Vin Rosu - Alejandro Bulgheroni Estate - Lithology Cabernet Sauvignon 2015
97RP
94VA
93WA

Vin Rosu - Alejandro Bulgheroni Estate - Lithology Cabernet Sauvignon 2015

SUA Napa Valley, SUA
Cabernet Sauvignon
Pret
1.146,00 RON
Cantitate

Asocieri culinare
legume caramelizate branza maturata carne rosie vanat mezeluri fine

Fisa tehnica

An
2015
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
15.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Temperatura de servire
17-18 °C
Soiuri
Cabernet Sauvignon

Lithology Cabernet Sauvignon 2015 produs de Alejandro Bulgheroni Estate este un vin de culoare rosu rubiniu inchis cu reflexii violacee in margini. Nasul este generos in note savuroase de crème de cassis completate de note specifice maturarii la baric. Gustul este echilibrat si complex cu taninuri catifelate si arome de fructate si florale invaluite in nuante de grafit. Postgustul este persistent.

Asocieri culinare: branzeturi maturate dure si semidure, preparate din carne rosie, vanat si legume caramelizate

Maturare: 22 de luni in baricuri 65% noi

Potential invechire: pana in 2040

„Cabernet Sauvignon 2015 este superb. Bogat, stralucitor si seducator, Lithology surprinde tot ce este mai bun din acest vintage prin personalitatea sa deschisa si exuberanta. Aromele de cirese supracoapte, prune, menta, moka, petale de trandafir si condimente se contopesc fara efort in pahar. O cantitate infima de Cabernet Franc (12%) ii adauga complexitate acestui Cabernet ademenitor de la Alejandro Bulgheroni.” - Antonio Galloni

Rated 4.80 on the scale 1 - 5 based on 2 customer reviews

Clientrul nu a scris detalii

Achizitie verificata

4.4/5

Unul dintre cele mai puternice Cabernet Sauvignon de pe ReWine, printre cele mai spectaculare vinuri baute de mine pana acum. Un monstru de vin in sensul bun al cuvantului, negru vascos in pahar. Multa aciditate si activitate taninica concurand pentru atentie, dar un echilibru grozav, o structura deosebita. Postgust persistent e putin spus. Acest Cabernet are potential de a imbatrani cateva decade, dar poate fi savurat acum dupa 1 ora de decantare.


ALEJANDRO BULGHERONI ESTATE
Avand o istorie geologica bogata, unica pe planeta, Napa Valley dispune de unele dintre cele mai diverse soluri din lume oferind astfel posibilitatea de a crea vinuri cu caracter si gust aparte. Alejandro Bulgheroni Estate produce vinuri obtinute din parcele atent selectionate fiind pus accentul pe microclimate si terroiruri compuse dintr-un mozaic complex de factori. Vinurile sunt produse manual de renumitul vinificator Philippe Melka si cupajate impreuna cu consultantul Michel Rolland. Vinurile create in cadrul cramei Alejandro Bulgheroni Estate, in special cele din soiul Cabernet Sauvignon, reflecta unicitatea terroirurilor din care provin exprimand totodata tipicitatea vinurilor rosii clasice din Napa Valley.
mai mult...
Napa Valley
Napa Valley este celebra pentru crearea unora din cele mai bune vinuri rosii din lume. Portofoliul de vinuri din Napa Valley incepe cu vinuri rosii SUA obtinute din soiurile Cabernet Sauvignon si Merlot iar Chardonnay contribuie la productia de vinuri albe de calitate din Napa Valley. Situat la 1 ora distanta de orasul San Francisco California, regiunea este una din cele mai prolifice zone vitivinicole cu vinuri din Lumea Noua.

Pe langa Cabernet Sauvignon care domina valea, palmaresul de vinuri din Napa Valley continua cu vinuri Meritage si vinuri rosii cupajate in stil Bordeaux obtinute din soiul Merlot. Chiar daca intr-o cantitate mai mica, soiul Zinfandel ramane pe o pozitie importanta in portofoliul strugurilor de vin rosu din Napa Valley, SUA. Chiar daca buchetul de vinuri albe nu este atat de popular, acesta vine in completarea celebrelor vinuri rosii din Napa Valley. Daca odata demult Riesling era cel mai des intalnit, acum vom avea vinuri albe obtinute din soiurile Sauvignon Blanc si de Chardonnay.

mai mult...
Cabernet Sauvignon
Cabernet Sauvignon este probabil cel mai cunoscut soi de strugure din lume. Cu toate ca soiul este originar din Bordeaux, Franta, Cabernet Sauvignon a reusit sa se cultive in orice tara producatoare de vin. De asemenea este soiul de strugure cheie in producerea vinurilor de lume noua, cel mai cunoscut in regiuni precum Napa Valley sau Maipo Valley. Indiferent de zona din care provine, un Cabernet Sauvignon isi pastreaza tipicitatea: culoare intensa, taninuri bine structurate, aciditate medie si arome de coacaze negre, mirodenii, lemn de cedru. Utilizat atat in cupaje, cat si in vinuri de soi, in egala masura, Cabernet Sauvignon se intelege foarte bine in cupaje cu mai multe soiuri de struguri. Pe langa clasicul cupaj cu Merlot si Cabernet Franc, un alt cupaj raspandit este cu Malbec, Petit Verdot si Carmenere, in Australia este popular cel cu Shiraz si in Spania si Africa de Sud a devenit un cupaj obisnuit Cabernet Sauvignon - Tempranillo. 
mai mult...