Stoc epuizat
Vin Rosu - Áster - Finca el Otero 2018

Vin Rosu - Áster - Finca el Otero 2018

Spania Ribera del Duero, Spania
Tempranillo
Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

An
2018
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
15%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Tempranillo

Descinsa din crama mama “La Rioja alta SA”, Aster este o crama proiect care in prezent produce vinuri spaniole foarte apreciate la nivel mondial.

Obtinut din cele mai bune parcele de Tempranillo (Tinta del Pais) ale cramei Áster, Finca el Otero ne incanta vizual prin culoarea sa intensa de cireasa supracoapta cu reflexii grena in margini.

Olfactiv, vinul debuteaza cu note parfumate de fructe negre de padure, dafin si anason, invaluite in indicii savuroase de mocha, lemn dulce si caramel. Gustul este elegant si carismatic cu o structura ampla si echilibrata iar postgustul este persistent si savuros. Pentru o experienta a la carte, lasati vinul la decantat aproximativ 1 ora. Degustare placuta!

Asocieri culinare: Legume la gratar, preparate din carne rosie la grill sau la cuptor, branzeturi maturate dure si semidure

Maturare: 15 luni in butoaie din stejar frantuzesc

Temperatura optima de servire: 15-18 grade Celsius

Rated 4.30 on the scale 1 - 5 based on 1 customer reviews

Clientrul nu a scris detalii


ÁSTER
Crama Áster este un proiect ambitios al companiei La Rioja Alta SA in regiunea Ribera del Duero. Demarat in 1991, primele recolte au fost vandute altor producatori din zona. Abia in anul 2000 dupa ce au avut certitudinea ca vitele de vie produc cel mai calitativ fruct au lansat productia de vinuri Áster. In prezent, crama Áster este recunoscuta la nivel mondial pentru vinurile sale reprezentative pentru regiunea Ribera del Duero. 
mai mult...
Ribera del Duero
Ribera del Duero este o regiune vitivinicola importanta din Castilla y Leon, in nordul Spaniei. Aici se produc unul din cele mai bune vinuri rosii spaniole din soiul Tempranillo. Solurile formate din straturi de calcar, argile, marna si creta ofera vitelor de vie un complex mineral bogat care se reflecta si in gustul acestor vinuri din Ribera del Duero.

Conform regulilor impuse de D.O., un vin rosu din Ribera del Duero (vinos tintos) trebuie sa contina un minim de 75% Tempranillo. Completarea se face in mare parte din Cabernet Sauvignon, Merlot si Malbec. Soiurile Albillo sau Garnacha sunt permise in cantitati de 5% cu specificatia ca soiul Garnacha este preponderent pentru vinuri rosé. Albillo este singurul soi de vin alb cultivat in Ribera del Duero.

Mai jos avem o selectie de vinuri din Ribera del Duero pe care te invitam sa le incerci.

mai mult...
Tempranillo
Tempranillo este un soi de strugure rosu, considerat "coloana vertebrala" a catorva vinuri de exceptie din Spania si Portugalia; enologii adora sa il foloseasca in cupaje, datorita structurii pe care o ofera vinului. Aproape orice vin rosu din Rioja si Ribera del Duero are la baza Tempranillo, iar in Portugalia soiul este la fel de celebru in Valea Douro, insa sub numele de Tinta Roriz. Tempranillo este un soi ce s-a adaptat foarte bine si in Lumea Noua, in special in California, Argentina si Australia. Tempranillo este un soi foarte taninos, datorita pielii foarte groase a strugurelului si, de asemenea, este foarte potrivit pentru consumatorii lumii noi, deoarece este un soi foarte aromat, ce dezvaluie note de capsuni, coacaze, prune si cirese, tutun si ciocolata. 
mai mult...