Vin Rosu - Grant Burge - Barossa Ink Shiraz 2021

Australia Barossa Valley, Australia
Shiraz
Pret
98,00 RON
Cantitate

Asocieri culinare
legume caramelizate branza maturata carne rosie vanat mezeluri fine

Fisa tehnica

An
2021
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
14.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Shiraz

Barossa Ink Shiraz este un vin de culoare rosu purpuriu, nas bogat in note de prune, zmeura si cirese negre coapte acompaniate de indicii de condimente dulci, mocha si ciocolata neagra. Gustul este savuros si catifelat cu taninuri moi si arome expresive de fructe negre de padure, iar postgustul este prelung, fructat si usor condimentat.

Asocieri culinare: branzeturi maturate dure si semidure, preparate din carne rosie si de vanat, legume caramelizate si tocanita de miel

Maturat in baricuri americane si frantuzesti

Temperatura optima de degustare: 14-16 grade Celsius

Rated 4.60 on the scale 1 - 5 based on 2 customer reviews

Clientrul nu a scris detalii

Achizitie verificata

Clientrul nu a scris detalii


GRANT BURGE WINE
Grant Burge Wines dateaza din martie 1855 cand John Burge a emigrat din Anglia in Australia unde a descoperit dragostea pentru vinuri. John si-a transmis talentul din generatie in generatie ajungand in prezent la Grant ce a adus prestigiu cramei in secolul XXI, acesta reusind sa creeze vinuri extrem de impresionante, unele cu culori atat de inchise incat se aseamana cu cerneala motiv pentru care li s-a dat numele de Ink. Locatie: Barossa Valley, Australia Clima: mediteraneana, cu ierni reci, ploi generoase de primavara si veri calde Sol: La 200-250m deasupra nivelului marii, solul este bogat in lut si argila si aluvionar
mai mult...
Barossa Valley
Barossa Valley este o regiune vitivinicola extrem de importanta din Sudul Australiei in care vom gasi printre cele mai bune vinuri rosii din Australia. Portofoliul de vinuri din Barossa Valley incepe cu vinuri rosii australiene obtinute din Shiraz. Soiul Voignier este si el prezent in cantitati mai mici dar care impreuna cu Shiraz formeaza un buchet de vinuri rosii cupajate in stilul celebrelor vinuri rosii cupajate din Valea Ronului.

Lista de vinuri din Barossa Valley este imbogatita de soiurile Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Semillon, Riesling, Grenache si Mourvedre. Regiunea are de asemenea o istorie considerabila in materie de vinuri fortifiate iar din acest aspect Cramele Casei Seppeltsfield sunt un bun exemplu din 1878.

Va invitam sa incercati selectia noastra de vinuri din Barossa Valley in randurile de mai jos.

mai mult...
Shiraz
Shiraz este numele dat strugurelui Syrah de catre vinificatorii australieni si a altor producatori din lumea noua. Diferenta majora intre Shiraz si Syrah nu este strugurele, ci modul de vinificare, astfel ca un Shiraz este vinificat intr-un stil ce apartine lumii noi, iar Syrah este vinificat intr-un stil traditional, provenit din Franta. Shiraz este un soi atat de important si simbolic pentru Australia, incat acesta a devenit si cel mai plantat strugure din tara. Avandu-si originile in lumea noua, Shiraz exprima arome intense de fructe, mai cu seama afine, coacaze negre si cirese; acestea sunt accentuate de aromele secundare: ciocolata, piper si condimente.
mai mult...