Vin Rosu - Beau Vigne - Cult Cabernet Sauvignon 2018
91CT

Vin Rosu - Beau Vigne - Cult Cabernet Sauvignon 2018

SUA Napa Valley, SUA
Cabernet Sauvignon
Pret
781,00 RON
Cantitate

Asocieri culinare
legume caramelizate branza maturata carne rosie vanat mezeluri fine

Fisa tehnica

An
2018
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
15%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Cabernet Sauvignon

Compus din 100% Cabernet Sauvignon, Cult Cabernet Sauvignon 2018 produs de Beau Vigne din Napa Valley etaleaza nuante violacee inchise. Nasul prezinta note de cassis, cirese negre si coacaze negre cu indicii subtile de grafit si tutun uscat. Gustul este complex si bine structurat, cu taninuri ferme dar rotunde si un postgust persistent si fructat.

Asocieri culinare: branzeturi maturate dure, preparate la cuptor si gratar din carne de vita, miel, porc si vanat, mezeluri fine si legume caramelizate

Maturare: 18 luni in baricuri din stejar frantuzesc

Rated 4.30 on the scale 1 - 5 based on 1 customer reviews

Clientrul nu a scris detalii


BEAU VIGNE
“One of my favorite wineries, Beau Vigne’s vineyard sits at a high elevation in the southern Napa Valley, back Soda Canyon Road, overlooking the Pritchard Hill Gap as well as the Stagecoach Vineyard. The AVA for these wines is Atlas Peak and the soils are all volcanic origin. This winery is currently on a qualitative roll.” Robert Parker
mai mult...
Napa Valley
Napa Valley este celebra pentru crearea unora din cele mai bune vinuri rosii din lume. Portofoliul de vinuri din Napa Valley incepe cu vinuri rosii SUA obtinute din soiurile Cabernet Sauvignon si Merlot iar Chardonnay contribuie la productia de vinuri albe de calitate din Napa Valley. Situat la 1 ora distanta de orasul San Francisco California, regiunea este una din cele mai prolifice zone vitivinicole cu vinuri din Lumea Noua.

Pe langa Cabernet Sauvignon care domina valea, palmaresul de vinuri din Napa Valley continua cu vinuri Meritage si vinuri rosii cupajate in stil Bordeaux obtinute din soiul Merlot. Chiar daca intr-o cantitate mai mica, soiul Zinfandel ramane pe o pozitie importanta in portofoliul strugurilor de vin rosu din Napa Valley, SUA. Chiar daca buchetul de vinuri albe nu este atat de popular, acesta vine in completarea celebrelor vinuri rosii din Napa Valley. Daca odata demult Riesling era cel mai des intalnit, acum vom avea vinuri albe obtinute din soiurile Sauvignon Blanc si de Chardonnay.

mai mult...
Cabernet Sauvignon
Cabernet Sauvignon este probabil cel mai cunoscut soi de strugure din lume. Cu toate ca soiul este originar din Bordeaux, Franta, Cabernet Sauvignon a reusit sa se cultive in orice tara producatoare de vin. De asemenea este soiul de strugure cheie in producerea vinurilor de lume noua, cel mai cunoscut in regiuni precum Napa Valley sau Maipo Valley. Indiferent de zona din care provine, un Cabernet Sauvignon isi pastreaza tipicitatea: culoare intensa, taninuri bine structurate, aciditate medie si arome de coacaze negre, mirodenii, lemn de cedru. Utilizat atat in cupaje, cat si in vinuri de soi, in egala masura, Cabernet Sauvignon se intelege foarte bine in cupaje cu mai multe soiuri de struguri. Pe langa clasicul cupaj cu Merlot si Cabernet Franc, un alt cupaj raspandit este cu Malbec, Petit Verdot si Carmenere, in Australia este popular cel cu Shiraz si in Spania si Africa de Sud a devenit un cupaj obisnuit Cabernet Sauvignon - Tempranillo. 
mai mult...