Stoc epuizat
Vin Rosu - Beau Vigne - Haypress Zinfandel 2017

Vin Rosu - Beau Vigne - Haypress Zinfandel 2017

SUA Napa Valley, SUA
Zinfandel
Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

An
2017
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
17%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Zinfandel

Haypress Zinfandel 2017 produs de crama Beau Vigne este un vin de culoare rosu rubiniu cu reflexii violacee in margini. Nasul este expresiv cu note intense de coacaze si fructe negre de padure iar gustul este echilibrat si complex cu taninuri rotunde si arome fructate. Postgustul este persistent.

Asocieri culinare: branzeturi maturate dure si semidure, preparate din carne rosie la gratar si legume caramelizate

Maturare: 18 luni in baricuri frantuzesti noi

Potential de invechire: 4-8 ani


BEAU VIGNE
“One of my favorite wineries, Beau Vigne’s vineyard sits at a high elevation in the southern Napa Valley, back Soda Canyon Road, overlooking the Pritchard Hill Gap as well as the Stagecoach Vineyard. The AVA for these wines is Atlas Peak and the soils are all volcanic origin. This winery is currently on a qualitative roll.” Robert Parker
mai mult...
Napa Valley
Napa Valley este celebra pentru crearea unora din cele mai bune vinuri rosii din lume. Portofoliul de vinuri din Napa Valley incepe cu vinuri rosii SUA obtinute din soiurile Cabernet Sauvignon si Merlot iar Chardonnay contribuie la productia de vinuri albe de calitate din Napa Valley. Situat la 1 ora distanta de orasul San Francisco California, regiunea este una din cele mai prolifice zone vitivinicole cu vinuri din Lumea Noua.

Pe langa Cabernet Sauvignon care domina valea, palmaresul de vinuri din Napa Valley continua cu vinuri Meritage si vinuri rosii cupajate in stil Bordeaux obtinute din soiul Merlot. Chiar daca intr-o cantitate mai mica, soiul Zinfandel ramane pe o pozitie importanta in portofoliul strugurilor de vin rosu din Napa Valley, SUA. Chiar daca buchetul de vinuri albe nu este atat de popular, acesta vine in completarea celebrelor vinuri rosii din Napa Valley. Daca odata demult Riesling era cel mai des intalnit, acum vom avea vinuri albe obtinute din soiurile Sauvignon Blanc si de Chardonnay.

mai mult...
Zinfandel
Zinfandel este un soi de strugure originar din Croatia si cultivat in California. Din Zinfandel vom obtine vinuri rosii expresive, generoase in note de mure, capsuni si violete completate de mirodenii dulci. Soiul a aparut intai in Sudul Italiei cu denumirea de “Primitivo”, iar mai apoi a calatorit spre SUA unde a primit numele de “Zinfandel”.
mai mult...