• Pret redus
Vin Rosu - Biscardo - Enigma 2020

Vin Rosu - Biscardo - Enigma 2020

Italia Emilia Romagna, Italia
Sangiovese
Pret
120,00 RON
108,00 RON Economiseste 12,00 RON
Cantitate

Asocieri culinare
legume caramelizate branza maturata paste fainoase carne rosie mezeluri fine

Fisa tehnica

An
2020
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
15%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Sangiovese

Enigma 2020 este un vin obtinut din soiul Sangiovese de culoare rosu-rubiniu inchis cu reflexii purpurii in margini. Nasul este complex si armonios cu note de fructe negre si rosii de padure. Gustul se remarca prin amplitudine si savoare, are o structura echilibrata, o aciditate placuta si taninuri rotunde iar finalul se resimte prelung.

Asocieri culinare: ideal cu preparate din carne rosie si carne alba, branzeturi maturate dure si semidure si mezeluri fine.


BISCARDO
Biscardo este o crama de familie din renumita subregiune Valpolicella, ce apartine regiunii viticole Veneto, Italia. Fondata in 1878, Biscardo a fost prima companie de vinuri condusa de comercianti “Veronese” (din Verona). Dupa mai bine de un secol intreaga familie Biscardo continua sa se inspire din traditiile si autenticitatea locului creand astfel vinuri italiene de calitate din soiurile Pinot Nero, Corvinone, Corvina, Cabernet, Merlot si Chardonnay.
mai mult...
Emilia Romagna
Emilia-Romagna este o regiune fertila si bogata din nordul Italiei si una din cele mai prolifice regiuni vitivinicole. O gama variata de vinuri rosii si vinuri albe din Emilia - Romagna este prezenta in meniul italienilor de aproape 2000 ani. Traditia vitivinicola de aici dateaza din sec. 7 (A.D) si reprezinta una din cele mai vechi regiuni vitivinicole ale Italiei. Vita de vie specifica zonei, Vitis labrusca sta la baza celebrului vin Lambrusco.

Lambrusco este un vin rosu spumant, unul din cele mai cunoscute vinuri din Emilia - Romagna. Sediul principal al productiei de vinuri Lambrusco se afla in Sorbara, Modena. Productia de vin Emilia- Romagna se imparte in mod egal in vin rosu si in vin alb. Soiurile predominante sunt Malvasia si Lambrusco, Trebbiano, Barbera, Bonarda si bineinteles Sangiovese. O mare parte din soiuri sunt folosite pentru a produce vinuri  frizzante si spumante. Dintre acestea amintim: Salamino di Santa Croce, di Sorbara, Grasparossa di Castelvetra, Modena si Reggiano. In ciuda portofoliului larg de vinuri italiene din soiuri autohtone sau internationale (Chardonnay, Pinot Blanco si Cabernet Sauvignon) unicitatea acestei regiuni se naste din vinurile DOC specifice locului:vin rosu Cagnina di Romagna si vin alb Pagadebit di Romagna. In prezent acest vin traditional italian din Emilia- Romagna se remarca prin specificitatea acestuia.

mai mult...
Sangiovese
Sangiovese este un soi de strugure din care se obtin vinuri rosii de calitate. Este cel mai cultivat soi din Italia. Un vin rosu obtinut din 100% Sangiovese este expresiv cu note de cirese si zmeura. Gustul are o textura delicata, structura excelenta, cu arome de fructe de padure coapte si smochine. In regiunea Toscana, Sangiovese va crea vinuri de calitate precum Brunello di Montalcino DOCG, Vino Nobile di Montepulciano sau Chianti.
mai mult...