Vin Rosu - Biscardo - Neropasso 2020

Italia Veneto , Italia
Cabernet Sauvignon, Merlot
Pret
80,00 RON
Cantitate

Asocieri culinare
legume caramelizate branza maturata paste fainoase carne rosie vanat mezeluri fine

Fisa tehnica

An
2020
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
13.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Cupaj
Soiuri
Cabernet Sauvignon, Merlot, Corvina, Corvinone

Neropasso 2020 este un vin de culoare rosu-rubiniu intens cu reflexii visinii in margini. Buchetul din nas este complex cu note intense de cirese negre si compot de prune, completate de note piperate. Gustul are o textura catifelata, taninuri moi iar postgustul este persistent.

Asocieri culinare: ideal cu preparate din carne rosie, branzeturi maturate dure si semidure, paste si mezeluri fine.

Rated 4.00 on the scale 1 - 5 based on 1 customer reviews

Clientrul nu a scris detalii


BISCARDO
Biscardo este o crama de familie din renumita subregiune Valpolicella, ce apartine regiunii viticole Veneto, Italia. Fondata in 1878, Biscardo a fost prima companie de vinuri condusa de comercianti “Veronese” (din Verona). Dupa mai bine de un secol intreaga familie Biscardo continua sa se inspire din traditiile si autenticitatea locului creand astfel vinuri italiene de calitate din soiurile Pinot Nero, Corvinone, Corvina, Cabernet, Merlot si Chardonnay.
mai mult...
Veneto
Veneto este o regiune vitivinicola importanta din nordul Italiei. Din punct de vedere administrativ alaturi de Trentino-Alto Adige si Friuli-Venezia Giulia formeaza departamentul Triveneto. Desi este mai mica decat celelalte regiuni vitivinicole din Italia – Piedmont, Toscana, Lombardia, Puglia si Sicilia – arealul Venetto produce o cantitate mai mare de vinuri italiene. Pe langa vinuri rosii Valpolicella , Amarone si vin dulce Recioto, 25% din aceste vinuri din Veneto sunt vinuri spumante sub apelatiunea DOC/DOCG.

Din punct de vedere geografic regiunea Veneto este impartita in trei. In partea de nord-vest la poalele Alpilor, pe marginea estica avem tarmul Lacului Garda. In partea de est al lacului, la nord de Verona se afla Valpolicella cu subregiunea Valpantena iar la est de Valpolicella, Soave. Vinurile cupajate Valpolicella au la baza soiurile autohtone Corvina, Rondinella si Molinara iar Garganega si Trebbiano sunt soiurile cheie pentru elegantul vin alb Soave. Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Pinot Noir (Pinot Nero) si Carmenere sunt soiurile care produc celebrele vinuri din Veneto impreuna cu Pinot Grigio si Tocai Friulano. In partea de nord a regiunii dincolo de raul Piave, Prosecco este cel care domina.

Te invitam sa incerci portofoliul nostru de vinuri din Veneto in randurile ce urmeaza.

mai mult...
Cabernet Sauvignon
Cabernet Sauvignon este probabil cel mai cunoscut soi de strugure din lume. Cu toate ca soiul este originar din Bordeaux, Franta, Cabernet Sauvignon a reusit sa se cultive in orice tara producatoare de vin. De asemenea este soiul de strugure cheie in producerea vinurilor de lume noua, cel mai cunoscut in regiuni precum Napa Valley sau Maipo Valley. Indiferent de zona din care provine, un Cabernet Sauvignon isi pastreaza tipicitatea: culoare intensa, taninuri bine structurate, aciditate medie si arome de coacaze negre, mirodenii, lemn de cedru. Utilizat atat in cupaje, cat si in vinuri de soi, in egala masura, Cabernet Sauvignon se intelege foarte bine in cupaje cu mai multe soiuri de struguri. Pe langa clasicul cupaj cu Merlot si Cabernet Franc, un alt cupaj raspandit este cu Malbec, Petit Verdot si Carmenere, in Australia este popular cel cu Shiraz si in Spania si Africa de Sud a devenit un cupaj obisnuit Cabernet Sauvignon - Tempranillo. 
mai mult...