Vin Rosu - Bodegas Bleda - Pino Doncel Black 2020

Spania Jumilla, Spania
Shiraz, Syrah, Monastrell...
Pret
58,00 RON
Reduceri la volum
Sticla Cantitate Reducere Reducere Economie Ai economisit
6+ 3,00 RON 18,00 RON
30+ phone Suna la 0720 23 23 23 phone Suna la 0720 23 23 23
Cantitate

Asocieri culinare
legume caramelizate branza maturata paste fainoase carne rosie mezeluri fine

Fisa tehnica

An
2020
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
14.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Cupaj
Soiuri
Shiraz, Syrah, Monastrell, Petit Verdot, Mourvèdre

Pino Doncel Black produs de crama Bodegas Bleda este un vin de culoare rosu-visiniu, obtinut din Monastrell, Syrah si Petit Verdot. Nasul este complex si generos in note de fructe rosii si mirodenii dulci, iar gustul este amplu, voluptos si catifelat. Postgustul prelung si intens este si el imbracat in arome de fructe rosii si mirodenii dulci.

Asocieri culinare: branzeturi maturate, carne rosie, legume caramelizate sau preparate culinare cu mult sos.

Maturare: 5 luni in baricuri de stejar


BODEGAS BLEDA
Bodegas Bleda este o afacere de familie, infiintata inca de la inceputul secolului XX, in Spania, o tara cu traditie in producerea de vin. Familia Bleda a inceput in anul 1902 o afacere cu producere de vin si ulei de masline in celebra regiune Jumilla, insa crama de azi nu s-a dezvoltat pana in 1915. Momentul crucial pentru Bodegas Bleda a fost cand Antonio Bleda Garcia a preluat conducerea afacerii, transformand-o intr-un pionier al imbuteliatului si exportului cu vin in Jumilla; un lucru inimaginabil pentru o regiune ce se focusa pe comert local.
mai mult...
Jumilla
Regiunea vitivinicola Jumilla din Murcia are o istorie foarte bogata. Cultura celebrelor vinuri spaniole a inceput in perioada coloniilor grecesti. Peisajul regiunii Jumilla este pictat cu vai largi si platouri intrerupte de lanturi muntoase care traverseaza Murcia dinspre mare inspre Platoul Central.

In DO Jumilla se foloseste preponderent soiul Monastrell atat pentru vinuri Jumilla rosii cat si pentru vinuri rosé. Soiul Monastrell reprezinta 80% din productia de vinuri spaniole din Jumilla, iar restul de 20% este completat cu soiurile Garnacha, Garnacha Tintorera si Cencibel. Recent au fost permise si soiuri mai internationale precum Syrah, Merlot si Cabernet Sauvignon. In materie de vin alb in Jumilla se folosesc soiurile Macabeo, Airén, Pedro Ximénez, Malvasia si Chardonnay. Un vin rosu din Jumilla trebuie sa contina un minim de 80% Monastrell. Aceeasi regula se aplica si in cazul vinurilor rosé.  Lista de vinuri din Jumilla este completat de Jumilla Dulce (i.e. vin dulce) care poate fi creat in toate cele trei culori: vin rosu, vin rosé sau vin alb.

Mai jos iti propunem o lista de vinuri spaniole din Jumilla pe care sa le incerci.

mai mult...
Shiraz
Shiraz este numele dat strugurelui Syrah de catre vinificatorii australieni si a altor producatori din lumea noua. Diferenta majora intre Shiraz si Syrah nu este strugurele, ci modul de vinificare, astfel ca un Shiraz este vinificat intr-un stil ce apartine lumii noi, iar Syrah este vinificat intr-un stil traditional, provenit din Franta. Shiraz este un soi atat de important si simbolic pentru Australia, incat acesta a devenit si cel mai plantat strugure din tara. Avandu-si originile in lumea noua, Shiraz exprima arome intense de fructe, mai cu seama afine, coacaze negre si cirese; acestea sunt accentuate de aromele secundare: ciocolata, piper si condimente.
mai mult...