Stoc epuizat
Vin Rosu - Casa Relvas - Madxa Tinto 2020

Vin Rosu - Casa Relvas - Madxa Tinto 2020

Portugalia Alentejo, Portugalia
Tempranillo, Touriga Nacional
Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

An
2020
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
13.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Cupaj
Soiuri
Tempranillo, Touriga Nacional, Alicante Bouschet, Trincadeira

Madxa Tinto 2020 este un vin de culoare rosu rubiniu intens cu reflexii violacee in margini. Nasul este expresiv si generos in note de fructe rosii si negre supracoapte alaturi de note piperate si indicii balsamice. Gustul are o structura echilibrata bogata in note fructate si condimentate, taninuri rotunde si un postgust savuros.

Asocieri culinare: branzeturi maturate semidure si dure, preparate din carne de pui, carne de miel si preparate din bucataria mediteraneana.


CASA RELVAS
Cinci generatii, un legamant: asezata in inima regiunii Redondo, Casa Relvas este o podgorie de familie infiintata in 1997 de catre Alexandre Relvas care se ghideaza dupa autenticitatea si traditiile locului. Tinand cont de acest aspect misiunea lor este de a crea vinuri de calitate care sa ne insoteasca in fiecare moment la vietii iar dovada calitatii acestora o fac punctajele si medaliile castigate an de an in competitiile internationale.
mai mult...
Alentejo
Alentejo este o regiune viticola din estul Portugaliei cunoscuta in mod special pentru productia de vinuri portugheze obtinute in principal din soiurile indigene Tempranillo (Aragonez), Castelao si Trincadeira. Pe langa soiurile autohtone, Alentejo se lauda cu o gama de vinuri rosii obtinute din soiuri nobile originare din Franta (Syrah sau Cabernet Sauvignon).
mai mult...
Tempranillo
Tempranillo este un soi de strugure rosu, considerat "coloana vertebrala" a catorva vinuri de exceptie din Spania si Portugalia; enologii adora sa il foloseasca in cupaje, datorita structurii pe care o ofera vinului. Aproape orice vin rosu din Rioja si Ribera del Duero are la baza Tempranillo, iar in Portugalia soiul este la fel de celebru in Valea Douro, insa sub numele de Tinta Roriz. Tempranillo este un soi ce s-a adaptat foarte bine si in Lumea Noua, in special in California, Argentina si Australia. Tempranillo este un soi foarte taninos, datorita pielii foarte groase a strugurelului si, de asemenea, este foarte potrivit pentru consumatorii lumii noi, deoarece este un soi foarte aromat, ce dezvaluie note de capsuni, coacaze, prune si cirese, tutun si ciocolata. 
mai mult...