Vin Rosu - Charmes de Kirwan - Margaux 2018

Franta Bordeaux, Franta
Cabernet Sauvignon, Merlot
Pret
235,00 RON
Cantitate

Asocieri culinare
legume caramelizate branza maturata paste fainoase fructe de mare carne rosie vanat mezeluri fine

Fisa tehnica

An
2018
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
14%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Cupaj
Soiuri
Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot

Lansata in 1993, “Les Charmes de Kirwan” este a doua eticheta a cramei Chateau Kirwan. In calitate de “frate mai mic” al chateau-ului, vinul va beneficia in mare parte de strugurii obtinuti si ei din vite de vie mai tinere. Rezultatul? Un vin rosu fructat si suculent rotunjit de complexitatea aromelor specifice maturarii in butoaie de stejar.

Charmes de Kirwan Margaux 2018 este un vin de culoare rosu rubiniu inchis cu reflexii purpurii in margini obtinut din Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc si Petit Verdot. Nasul este elegant cu note de mure, visine, coacaze negre si rosii, iar gustul este complex si echilibrat, cu arome fructate completate de arome de lemn ars. Postgustul este usor piperat si persistent. Pastrat in conditii optime, acest vin are un potential de invechire foarte bun.

Asocieri culinare:
Ideal cu branzeturi maturate dure si semidure, preparate din carne rosie, legume caramelizate si deserturi pe baza de ciocolata.

Maturare: butoaie de stejar

Temperatura optima de servire: 18°C

Potential de invechire: 2035


CHATEAU KIRWAN
Chateau Kirwan se bucura de unele dintre cele mai bune parcele din zona viticola Margaux (Bordeaux). Culegerea si atenta selectie a boabelor se face manual, urmand procesul de vinificare in functie de specificul fiecarei parcele in parte, jumatate din baricurile folosite pentru maturarea vinului sunt reinnoite anual. Martor al Epocii de Aur, Chateau Kirwan poarta greutatea numelui unei linii mari de descendenti Irlandezi, negustori de vin. Mark Kirwan a mostenit proprietatea in 1760 cand s-a casatorit cu una din fiicele lui Sir John Collingwood, un negustor englez de vinuri din Bordeaux. Insusi Thomas Jefferson, pe atunci ambasadorul Statelor Unite in Franta, renumit degustator de vinuri fine, se regasea printre clientii chateaului dandu-i o denumire si o ortografie personalizata “Quirouen ”.
mai mult...
Bordeaux
Situata in sud-vestul Frantei, regiunea Bordeaux nu are nevoie de introducere cand vine vorba de vinuri de calitate. Este una din cele mai importante si prestigioase zone viticole din lume. O mare parte din ceea ce inseamna vinuri de Bordeaux sunt vinuri rosii seci. Cele mai bune vinuri din Bordeaux, dar si cele mai scumpe, sunt cele din subregiunile Haut-Medoc, Saint-Emilion, Pomerol, Margaux, Sauternais, Entre-Deux-Mers.

Soiurile principale folosite in productia de vinuri rosii de Bordeaux sunt: Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc si Merlot. Lista de vinuri autentice din Franta continua cu un palmares de vinuri albe din Bordeaux obtinute din Semillon si Sauvignon Blanc. Revenind la vinul rosu, in Bordeaux avem doua stiluri influentate de pozitia geografica. Asadar avem vinuri de Bordeaux “Left Bank” in care predomina soiul Cabernet Sauvignon, respectiv “Right Bank” in care Merlot este soiul principal din cupaj.

Un vin de Bordeaux autentic poate fi clasificat in mai multe feluri. Unele dintre acestea ne ajuta sa identificam pe cei mai buni producatori regionali de vin. Crus Artisan sunt mici producatori artizani din Médoc, Crus Bourgeois sunt producatorii din Médoc care tin de calitatea si caracterul local al vinului, Crus Classés de Graves este o clasificare a producatorilor din Graves din anul 1953 (revizuita in 1959), Crus Classés de Saint-Émilion clasifica cei mai buni producatori din Saint-Émilion revizuita o data la 10 ani iar Crus Classés de 1855 este o clasificare a producatorilor din Medoc si Graves dar si a celebrelor vinuri dulci din Sauternes si Barsac din 1855.

mai mult...
Cabernet Sauvignon
Cabernet Sauvignon este probabil cel mai cunoscut soi de strugure din lume. Cu toate ca soiul este originar din Bordeaux, Franta, Cabernet Sauvignon a reusit sa se cultive in orice tara producatoare de vin. De asemenea este soiul de strugure cheie in producerea vinurilor de lume noua, cel mai cunoscut in regiuni precum Napa Valley sau Maipo Valley. Indiferent de zona din care provine, un Cabernet Sauvignon isi pastreaza tipicitatea: culoare intensa, taninuri bine structurate, aciditate medie si arome de coacaze negre, mirodenii, lemn de cedru. Utilizat atat in cupaje, cat si in vinuri de soi, in egala masura, Cabernet Sauvignon se intelege foarte bine in cupaje cu mai multe soiuri de struguri. Pe langa clasicul cupaj cu Merlot si Cabernet Franc, un alt cupaj raspandit este cu Malbec, Petit Verdot si Carmenere, in Australia este popular cel cu Shiraz si in Spania si Africa de Sud a devenit un cupaj obisnuit Cabernet Sauvignon - Tempranillo. 
mai mult...