Lansata in 1993, “Les Charmes de Kirwan” este a doua eticheta a cramei Chateau Kirwan. In calitate de “frate mai mic” al chateau-ului, vinul va beneficia in mare parte de strugurii obtinuti si ei din vite de vie mai tinere. Rezultatul? Un vin rosu fructat si suculent rotunjit de complexitatea aromelor specifice maturarii in butoaie de stejar.
Charmes de Kirwan Margaux 2018 este un vin de culoare rosu rubiniu inchis cu reflexii purpurii in margini obtinut din Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc si Petit Verdot. Nasul este elegant cu note de mure, visine, coacaze negre si rosii, iar gustul este complex si echilibrat, cu arome fructate completate de arome de lemn ars. Postgustul este usor piperat si persistent. Pastrat in conditii optime, acest vin are un potential de invechire foarte bun.
Asocieri culinare: Ideal cu branzeturi maturate dure si semidure, preparate din carne rosie, legume caramelizate si deserturi pe baza de ciocolata.
Maturare: butoaie de stejar
Temperatura optima de servire: 18°C
Potential de invechire: 2035
Soiurile principale folosite in productia de vinuri rosii de Bordeaux sunt: Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc si Merlot. Lista de vinuri autentice din Franta continua cu un palmares de vinuri albe din Bordeaux obtinute din Semillon si Sauvignon Blanc. Revenind la vinul rosu, in Bordeaux avem doua stiluri influentate de pozitia geografica. Asadar avem vinuri de Bordeaux “Left Bank” in care predomina soiul Cabernet Sauvignon, respectiv “Right Bank” in care Merlot este soiul principal din cupaj.
Un vin de Bordeaux autentic poate fi clasificat in mai multe feluri. Unele dintre acestea ne ajuta sa identificam pe cei mai buni producatori regionali de vin. Crus Artisan sunt mici producatori artizani din Médoc, Crus Bourgeois sunt producatorii din Médoc care tin de calitatea si caracterul local al vinului, Crus Classés de Graves este o clasificare a producatorilor din Graves din anul 1953 (revizuita in 1959), Crus Classés de Saint-Émilion clasifica cei mai buni producatori din Saint-Émilion revizuita o data la 10 ani iar Crus Classés de 1855 este o clasificare a producatorilor din Medoc si Graves dar si a celebrelor vinuri dulci din Sauternes si Barsac din 1855.