Obtinand punctaje remarcabile de la critici de vin precum James Suckling (91), Robert Parker (91) si Decanter (91), Pessac Leognan 2016 de la Chateau Ferran este un Bordeaux Blend veritabil care face cinste apelatiunii de pe malul stang al raului Garonne.
Buchetul din nas abunda in note specifice maturarii in butoi de stejar (vanilie si tutun uscat) iar gustul are o structura complexa, taninuri rotunde si arome carnoase de fructe negre. Postgustul este proaspat si persistent.
Asocieri culinare: carne rosie, branzeturi maturate dure si semi-dure, mezeluri fine dar si cu steak de ton si ciuperci de padure.
Maturare: butoaie de stejar din care 30% noi iar restul la a doua folosire
Temperatura optima de servire: 19°C
Clientrul nu a scris detalii
Soiurile principale folosite in productia de vinuri rosii de Bordeaux sunt: Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc si Merlot. Lista de vinuri autentice din Franta continua cu un palmares de vinuri albe din Bordeaux obtinute din Semillon si Sauvignon Blanc. Revenind la vinul rosu, in Bordeaux avem doua stiluri influentate de pozitia geografica. Asadar avem vinuri de Bordeaux “Left Bank” in care predomina soiul Cabernet Sauvignon, respectiv “Right Bank” in care Merlot este soiul principal din cupaj.
Un vin de Bordeaux autentic poate fi clasificat in mai multe feluri. Unele dintre acestea ne ajuta sa identificam pe cei mai buni producatori regionali de vin. Crus Artisan sunt mici producatori artizani din Médoc, Crus Bourgeois sunt producatorii din Médoc care tin de calitatea si caracterul local al vinului, Crus Classés de Graves este o clasificare a producatorilor din Graves din anul 1953 (revizuita in 1959), Crus Classés de Saint-Émilion clasifica cei mai buni producatori din Saint-Émilion revizuita o data la 10 ani iar Crus Classés de 1855 este o clasificare a producatorilor din Medoc si Graves dar si a celebrelor vinuri dulci din Sauternes si Barsac din 1855.