• Nou
Vin Rosu - Chateau Fleur Cardinale - Saint Emilion Grand Cru 2018
95BE
95JS
94DE
94JD

Vin Rosu - Chateau Fleur Cardinale - Saint Emilion Grand Cru 2018

Franta Bordeaux, Franta
Cabernet Sauvignon, Merlot...
Pret
333,00 RON
Reduceri la volum
Sticla Cantitate Reducere Reducere Economie Ai economisit
6+ 16,00 RON 96,00 RON
30+ phone Suna la 0720 23 23 23 phone Suna la 0720 23 23 23
Cantitate

Asocieri culinare
legume caramelizate branza maturata carne rosie vanat mezeluri fine

Fisa tehnica

An
2018
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
14.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Cupaj
Soiuri
Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc

Un Saint-Émilion Grand Cru Classé desavarsit!

Fleur Cardinale 2018 este un Bordeaux clasic de culoare rosu purpuriu intens cu reflexii violacee in margini obtinut din 70% Merlot, 25% Cabernet Franc si 5% Cabernet Sauvignon. Strugurii care au contribuit la crearea acestui vin rosu bordelez au fost culesi manual din vite de vie cu o medie de varsta de 40 ani.

Buchetul din nas este dominant de note pregnante de fructe negre si rosii supracoapte invaluite in note de anason, frunze de tutun uscat si lemn dulce. Gustul este echilibrat si extrem de savuros, cu taninuri rotunde si arome de fructe negre de padure si mirodenii. Postgustul este persistent si elegant.

Asocieri culinare: branzeturi maturate dure si semidure, preparate din carne rosie, vanat salbatic, legume caramelizate si mezeluri fine

Maturare: 12-14 luni in butoaie din stejar frantuzesc 100% noi

Temperatura optima de servire: 17°C - 18°C


CHATEAU FLEUR CARDINALE
Totul a inceput in 2001 cand Dominique Decoster impreuna cu sotia sa, Florence, au decis sa cumpere Château Fleur Cardinale de la familia Asséo. Peste putin timp, mai exact in 2006, Château-ul si-a castigat statutul de Grand Cru Classé. Acest fapt se datoreaza productiei de vinuri rosii de calitate exceptionala ce oglindesc identitatea si expresia pura a terroirului din Saint-Émilion. Cele mai reprezentative vinuri rosii Château Fleur Cardinale sunt obtinute din soiurile de struguri Merlot, Cabernet Franc si Cabernet Sauvignon.
mai mult...
Bordeaux
Situata in sud-vestul Frantei, regiunea Bordeaux nu are nevoie de introducere cand vine vorba de vinuri de calitate. Este una din cele mai importante si prestigioase zone viticole din lume. O mare parte din ceea ce inseamna vinuri de Bordeaux sunt vinuri rosii seci. Cele mai bune vinuri din Bordeaux, dar si cele mai scumpe, sunt cele din subregiunile Haut-Medoc, Saint-Emilion, Pomerol, Margaux, Sauternais, Entre-Deux-Mers.

Soiurile principale folosite in productia de vinuri rosii de Bordeaux sunt: Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc si Merlot. Lista de vinuri autentice din Franta continua cu un palmares de vinuri albe din Bordeaux obtinute din Semillon si Sauvignon Blanc. Revenind la vinul rosu, in Bordeaux avem doua stiluri influentate de pozitia geografica. Asadar avem vinuri de Bordeaux “Left Bank” in care predomina soiul Cabernet Sauvignon, respectiv “Right Bank” in care Merlot este soiul principal din cupaj.

Un vin de Bordeaux autentic poate fi clasificat in mai multe feluri. Unele dintre acestea ne ajuta sa identificam pe cei mai buni producatori regionali de vin. Crus Artisan sunt mici producatori artizani din Médoc, Crus Bourgeois sunt producatorii din Médoc care tin de calitatea si caracterul local al vinului, Crus Classés de Graves este o clasificare a producatorilor din Graves din anul 1953 (revizuita in 1959), Crus Classés de Saint-Émilion clasifica cei mai buni producatori din Saint-Émilion revizuita o data la 10 ani iar Crus Classés de 1855 este o clasificare a producatorilor din Medoc si Graves dar si a celebrelor vinuri dulci din Sauternes si Barsac din 1855.

mai mult...
Cabernet Sauvignon
Cabernet Sauvignon este probabil cel mai cunoscut soi de strugure din lume. Cu toate ca soiul este originar din Bordeaux, Franta, Cabernet Sauvignon a reusit sa se cultive in orice tara producatoare de vin. De asemenea este soiul de strugure cheie in producerea vinurilor de lume noua, cel mai cunoscut in regiuni precum Napa Valley sau Maipo Valley. Indiferent de zona din care provine, un Cabernet Sauvignon isi pastreaza tipicitatea: culoare intensa, taninuri bine structurate, aciditate medie si arome de coacaze negre, mirodenii, lemn de cedru. Utilizat atat in cupaje, cat si in vinuri de soi, in egala masura, Cabernet Sauvignon se intelege foarte bine in cupaje cu mai multe soiuri de struguri. Pe langa clasicul cupaj cu Merlot si Cabernet Franc, un alt cupaj raspandit este cu Malbec, Petit Verdot si Carmenere, in Australia este popular cel cu Shiraz si in Spania si Africa de Sud a devenit un cupaj obisnuit Cabernet Sauvignon - Tempranillo. 
mai mult...