Stoc epuizat
Vin Rosu - Chateau La Négly - L'Ancely 2018
97JD
96WA

Vin Rosu - Chateau La Négly - L'Ancely 2018

Franta Languedoc-Roussillon, Franta
Grenache, Mourvèdre, Garnacha
Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

An
2018
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
15.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Cupaj
Soiuri
Grenache, Mourvèdre, Garnacha

L'Ancely 2018 este un vin de culoare rosu rubiniu cu reflexii violacee in margini obtinut din soiurile de struguri Mourvèdre si Grenache. Buchetul din nas este generos in note de kirsch (brandy de cirese), mocha si mirodenii. Gustul are o structura corpolenta si complexa, taninuri rotunde si arome de fructe supracoapte si boabe de cafea. Postgustul persistent si elegant.

Asocieri culinare: preparate din carne rosie, vanat salbatic, branzeturi maturate dure si semidure, legume caramelizate

Maturare: 20 luni in baricuri “demi-muids” (de 600 litri)

Vinul isi atinge potentialul optim in 3- 8 ani


CHATEAU LA NÉGLY
" Celui qui sait déguster ne boit plus jamais de vin, mais il goûte ses suaves secrets " - Salvador Dali Asezata in regiunea viticola La Clape, Languedoc- Roussillon, fata in fata cu Marea Mediterana, crama Château la Négly produce atat vinuri rosii cat si vinuri albe de calitate exceptionala din soiurile de struguri Syrah, Grenache, Mourvedre respectiv Chardonnay, Sauvignon Blanc, Bourboulenc si Roussanne. In prezent crama Château de la Négly este administrata cu succes de familia Paux-Rosset.
mai mult...
Languedoc-Roussillon
Languedoc-Roussillon este cea mai mare zona vitivinicola din lume. Regiunea se afla in sudul Frantei, la est de Nimes si Montpellier, de-a lungul Mediteranei pana la granita cu Spania.

Portofoliul de vinuri din Longuedoc - Rousillon, Franta pun accent pe vinuri rosii cupajate, vinuri spumante Blanquette de Limoux, vinuri fortifiate si pe vinuri rosé. Languedoc si Roussillon sunt doua regiune disctincte ale arealului Languedoc-Roussillon. Acestea difera intre ele din punct de vedere cultural si din punct de vedere al stilului de vinuri obtinute. Languedoc produce vinuri rosii fructate, corpolente si complexe iar Roussillon se concentreaza pe vinuri fortifiate.

Lista de vinuri din Languedoc-Roussillon este imbogatita de vinuri rosii obtinute din Cabernet Sauvignon, Merlot, Mourvedre, Grenache, si Syrah ssi de vinuri albe obtinute din Sauvignon Blanc, Chardonnay, Viognier, Bourboulenc, Chenin Blanc, Grenache Blanc, Piquepoul, Marsanne si Roussanne.

Mai jos avem o selectie de vinuri din Longuedoc - Rousillon pe care va invitam sa le incercati.

mai mult...
Grenache
Grenache este soiul de strugure rosu extins pe teritoriul Frantei, Spaniei, Australiei si Statelor Unite ale Americii. Este un soi versatil atat in vie, cat si in podgorie, ceea ce explica de ce Grenache este unul din cele mai distribuite soiuri din lumea intreaga. Din punct de vedere semantic, Grenache are sinonime: in Spania i se spune Garnacha, iar in Sardinia Cannonau. Exista presupuneri cu privire la originea soiului, unii spunand ca acesta provine di Sardinia secolului XIV. Plantatii extinse de Grenache se afla in sudul Frantei, pe Valea Rhone-ului si in Provence si Languedoc-Rousillon. Grenache se afla in cupajele clasice Cote-de-Rhone, langa Syrah si Mourvedre, si de asemenea este soiul de baza in renumitul Chateauneuf-de-Pape. Din punct de vedere al aromelor, Grenache este un soi variabil, aromele sale fiind intense, condimentate, cu note de fructe de padure, mai cu seama zmeura.
mai mult...