Stoc epuizat
Vin Rosu - Chateau La Négly - La Falaise 2019
94JD
91WA
91WS
90DE

Vin Rosu - Chateau La Négly - La Falaise 2019

Franta Languedoc-Roussillon, Franta
Shiraz, Syrah, Grenache
Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

An
2019
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
15%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Cupaj
Soiuri
Shiraz, Syrah, Grenache, Mourvèdre, Garnacha

La Falaise 2019 este un vin de culoare rosu rubiniu cu reflexii violacee in margini obtinut din soiurile de struguri Syrah, Grenache si Mourvèdre. Buchetul din nas este generos in note de fructe negre de padure completate de note de ciocolata si indicii de masline negre. Gustul are o structura complexa cu arome de mirodenii specifice maturarii la baric (lemn dulce, cafea proaspat prajita) si taninuri rotunde. Postgustul este savuros si persistent.

Asocieri culinare: preparate din carne rosie, vanat salbatic, branzeturi maturate dure si semidure, legume caramelizate

Maturare:

Grenache: 12 luni in budane (cuve de lemn)

Syrah: 12 luni in baricuri de 300 litri

A se lasa la decantat aproximativ 3 ore inainte de servire


CHATEAU LA NÉGLY
" Celui qui sait déguster ne boit plus jamais de vin, mais il goûte ses suaves secrets " - Salvador Dali Asezata in regiunea viticola La Clape, Languedoc- Roussillon, fata in fata cu Marea Mediterana, crama Château la Négly produce atat vinuri rosii cat si vinuri albe de calitate exceptionala din soiurile de struguri Syrah, Grenache, Mourvedre respectiv Chardonnay, Sauvignon Blanc, Bourboulenc si Roussanne. In prezent crama Château de la Négly este administrata cu succes de familia Paux-Rosset.
mai mult...
Languedoc-Roussillon
Languedoc-Roussillon este cea mai mare zona vitivinicola din lume. Regiunea se afla in sudul Frantei, la est de Nimes si Montpellier, de-a lungul Mediteranei pana la granita cu Spania.

Portofoliul de vinuri din Longuedoc - Rousillon, Franta pun accent pe vinuri rosii cupajate, vinuri spumante Blanquette de Limoux, vinuri fortifiate si pe vinuri rosé. Languedoc si Roussillon sunt doua regiune disctincte ale arealului Languedoc-Roussillon. Acestea difera intre ele din punct de vedere cultural si din punct de vedere al stilului de vinuri obtinute. Languedoc produce vinuri rosii fructate, corpolente si complexe iar Roussillon se concentreaza pe vinuri fortifiate.

Lista de vinuri din Languedoc-Roussillon este imbogatita de vinuri rosii obtinute din Cabernet Sauvignon, Merlot, Mourvedre, Grenache, si Syrah ssi de vinuri albe obtinute din Sauvignon Blanc, Chardonnay, Viognier, Bourboulenc, Chenin Blanc, Grenache Blanc, Piquepoul, Marsanne si Roussanne.

Mai jos avem o selectie de vinuri din Longuedoc - Rousillon pe care va invitam sa le incercati.

mai mult...
Shiraz
Shiraz este numele dat strugurelui Syrah de catre vinificatorii australieni si a altor producatori din lumea noua. Diferenta majora intre Shiraz si Syrah nu este strugurele, ci modul de vinificare, astfel ca un Shiraz este vinificat intr-un stil ce apartine lumii noi, iar Syrah este vinificat intr-un stil traditional, provenit din Franta. Shiraz este un soi atat de important si simbolic pentru Australia, incat acesta a devenit si cel mai plantat strugure din tara. Avandu-si originile in lumea noua, Shiraz exprima arome intense de fructe, mai cu seama afine, coacaze negre si cirese; acestea sunt accentuate de aromele secundare: ciocolata, piper si condimente.
mai mult...