Vin Rosu - Châteauneuf-du-Pape - Domaine du Galet des Papes - Tradition 2017

Franta Valea Ronului, Franta
Syrah, Grenache, Monastrell
Pret
245,00 RON
Garantie SGR
Garantia SGR: Sistem de garantie-returnare pentru reciclarea eficienta a ambalajelor. Garantia de 0.5 lei/ambalaj se restituie la momentul returnarii ambalajului SGR la unul din punctele de returnare RetuRO de pe teritoriul Romaniei.
Cantitate

Asocieri culinare
legume caramelizate branza maturata carne rosie vanat mezeluri fine

Fisa tehnica

An
2017
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
15%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Cupaj
Soiuri
Syrah, Grenache, Monastrell, Cinsault, Mourvèdre, Garnacha, Cinsaut, Vaccarèse

Châteauneuf du Pape - Tradition produs de Domaine du Galet des Papes este un vin de culoare rosu intens cu reflexii violacee in margini obtinut din 80% Grenache, 5% Syrah, 5% Cinsault, 5% Mourvèdre si 5 % Vaccarèse . Nasul este intens si complex, cu note proaspete de fructe rosii, iar gustul are o structura echilibrata, taninuri catifelate si rotunde si arome fructate. Postgustul este savuros si persistent.

Asocieri culinare: preparate din carne rosie, vanat salbatic, branzeturi maturate dure si semidure, legume caramelizate.

Maturare: 6 - 8 luni in baricuri mari

Rated 4.20 on the scale 1 - 5 based on 1 customer reviews

Clientrul nu a scris detalii


DOMAINE DU GALET DES PAPES
Domaine du Galet des Papes este o crama de familie din celebra subregiune viticola Châteauneuf-du-Pape de pe Valea Ronului. De 6 generatii, inca din perioada lui Napoléon al III- lea, crama apartine familiei Mayard. Terroirul format din soluri argilo-calcaroase si acoperit cu pietris este impartit in 24 parcele distincte unde vom intalni urmatoarele soiuri de struguri: Grenache Noir, Mourvèdre, Syrah, Counoise, Vaccarèse, Cinsault pentru vin rosu si Grenache Blanc, Clairette, Bourboulenc pentru vin alb.
mai mult...
Valea Ronului
Valea Rhonului este o regiune vitivinicola asezata pe cele doua maluri ale raului Rhon, intre Vienne si Avignon, la sud de Lyon. Pe malul nordic de pe Valea Ronului vom avea un palmares de vinuri rosii seci obtinute din soiul Syrah. Lista de vinuri din Valea Ronului, malul nordic continua cu vinuri albe obtinute din soiurile Viognier, Marsanne si Roussanne.

Pe malul sudic al Vaii Ronului arealul se bucura de o clima mediteraneana influentata de vantul Mistral ce aduce ierni blande si precipitatii mai putine. De data aceasta portofoliul de vinuri din Valea Ronului va fi dominat de celebrele vinuri rosii cupajate GSM obtinute din soiurile Syrah, Grenache si Mourvedre. Cele mai importante podgorii din Valea Ronului, malul sudic sunt: Gigondas, Lirac si bineinteles Châteauneuf-du-Pape.

Mai jos avem o selectie de vinuri din Valea Ronului pe care va invitam sa le incercati.

mai mult...
Syrah
Syrah este un soi de strugure rosu provenit din Franta, de pe valea Rohne-ului. In lumea noua, strugurele Syrah a fost dezvoltat intr-un vin diferit, numit Shiraz. Diferenta majora intre Shiraz si Syrah nu este strugurele, ci modul de vinificare, astfel ca un Shiraz este vinificat intr-un stil ce apartine lumii noi, iar Syrah este vinificat intr-un stil traditional, provenit din Franta. Fiind un vin traditional frantuzesc, Syrah exprima in tinerete arome florale, iar odata cu trecerea timpului, acesta dezvolta arome de piper alb si negru, note ierboase, piele si fum.
mai mult...