Vin Rosu - Claudio Quarta - Tenute Eméra - Anima di Primitivo 2021

Italia Puglia, Italia
Primitivo
Pret
99,00 RON
Cantitate

Asocieri culinare
legume caramelizate branza maturata paste fainoase fructe de mare carne rosie vanat mezeluri fine

Fisa tehnica

An
2021
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
15%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Primitivo

Anima Di Primitivo este un vin obtinut 100% din Primitivo di Manduria ce surprinde placut prin culoarea sa rubinie intensa si nasul echilibrat, complex si ademenitor dominat de note gemoase cu indicii clare de cirese si prune supracoapte impletite cu tonurile piperate, lemn dulce si cacao. Pe palatin se simte un gust amplu si catifelat cu arome de fructe negre de padure coapte. Postgustul este savuros si de lunga durata.

Maturare: 12 luni in baric

Asocieri culinare: mancaruri specifice italiene, carne rosie, branzeturi

Temperatura optima de servire: 14-16 grade Celsius

Rated 3.90 on the scale 1 - 5 based on 1 customer reviews

Clientrul nu a scris detalii


CLAUDIO QUARTA
Povestea vinurilor create de Claudio Quarta incepe in 2006 in apropiere de Manduria, patria soiului Primitivo. In cele peste 40 de hectare de vie ale sale s-a facut loc si o podgorie unica probabil in lume deoarece aici a adunat peste 500 de soiuri de struguri diferiti. Dar dintre toate acestea "vedetele" cramei raman Primitivo, Negroamaro si Greco (di Tufo) care provine dintr-o alta podgorie a cramei aflata in regiunea Campania.
mai mult...
Puglia
Puglia este o regiune vitivinicola din sudul Italiei, o fasie ingusta ce se intinde dinspre peninsula Gargano, de-a lungul Peninsulei Salento. Puglia ar putea fi impartita in trei mari regiuni viticole: Foggia in nord, Bari si Taranto in centru, iar Brindisi si Lecce in sud. Geografic vorbind, portofoliul de vinuri din Puglia il vom gasi in sud , dincolo de Brindisi–Taranto. In mare parte celebrele vinuri din Puglia sunt produse din soiuri specifice zonei: Negroamaro si Primitivo. Verdeca este singurul soi de vin alb prezent in aceasta regiune dominata de vinuri rosii italiene. Celebrele vinuri rosii DOC din Puglia sunt: Alezio, Matino, Galatina, Copertino, Nardo, Leverano, Lizzano, Salice Salentino, Squinzano si Brindisi. Vinurile albe sunt produse din strugurii Impigno ( o incrucisare dintre Bambino Bianco si Quagliano) iar vinul rosé din Ottavianello (Cinsaut).

Diferentele dintre partea de nord si partea de sud a Pugliei nu sunt doar de natura geografica ci si din punct de vedere al stilului de vinificare. Daca nordul este mai deluros si mai legat de practicile de vinificare din centrul Italiei, sudul este plat in totalitate si ramane fidel influentelor din trecutul Greco-Roman. 

Te invitam sa degusti din portofoliul nostru de vinuri din Puglia in randurile ce urmeaza.

mai mult...
Primitivo
Primitivo este un soi de strugure antic deseori asociat cu subregiunea Primitivo di Manduria din Puglia, Italia. Gama de vinuri obtinute din soiul Primitivo sunt de culoarea rubiniu inchis cu reflexii violacee in margini. Nasul este expresiv dominat de note de mure, capsuni si violete completate de mirodenii dulci. Originar de pe coasta Croata, Primitivo a aparut intai in Sudul Italiei iar apoi s-a raspandit in SUA sub denumirea “Zinfandel”.
mai mult...