Amarone della Valpolicella La Coeta este un vin generos de culoare rosu rubiniu intens cu reflexii grena in margini. In nas se simt o multitudine de note fructate (fructe uscate, stafide, cirese) completate de tonuri vanilate, picante si indicii de cacao. Pe palatin se resimte amplu, gemos/dulceg si suav cu un complex aromatic incantator in care fructele negre coapte si condimentele amintite in nas se exprima mult mai intens. Gustul este echilibrat si elegant cu o prospetime aparte si un postgust aromat si prelung.
Asocieri culinare: mancaruri pe baza de carne rosie si branzeturi maturate
Maturare: 30 luni in baric
Recomandam o ora de decantare inainte de a fi servit!
Clientrul nu a scris detalii
Din punct de vedere geografic regiunea Veneto este impartita in trei. In partea de nord-vest la poalele Alpilor, pe marginea estica avem tarmul Lacului Garda. In partea de est al lacului, la nord de Verona se afla Valpolicella cu subregiunea Valpantena iar la est de Valpolicella, Soave. Vinurile cupajate Valpolicella au la baza soiurile autohtone Corvina, Rondinella si Molinara iar Garganega si Trebbiano sunt soiurile cheie pentru elegantul vin alb Soave. Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Pinot Noir (Pinot Nero) si Carmenere sunt soiurile care produc celebrele vinuri din Veneto impreuna cu Pinot Grigio si Tocai Friulano. In partea de nord a regiunii dincolo de raul Piave, Prosecco este cel care domina.
Te invitam sa incerci portofoliul nostru de vinuri din Veneto in randurile ce urmeaza.