Vin Rosu - Henschke - Keyneton Euphonium 2017

Australia Barossa Valley, Australia
Cabernet Sauvignon, Shiraz
Pret
315,00 RON
Cantitate

Asocieri culinare
legume caramelizate branza maturata paste fainoase fructe de mare carne rosie vanat mezeluri fine ciocolata/desert

Fisa tehnica

An
2017
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
14.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Cupaj
Soiuri
Cabernet Sauvignon, Shiraz, Merlot, Cabernet Franc
Rated 4.30 on the scale 1 - 5 based on 1 customer reviews

Clientrul nu a scris detalii


HENSCHKE
Vinul curge prin venele Familiei Henschke inca din 1862 cand Johann Christian Henschke a pus pe picioare prima podgorie in Keyneton - Australia. In zilele noastre domeniul familiei Henschke se intinde pe dealurile din Eden Valley si pe pantele abrupte ale dealurilor Lenswood- Adelaide. Viile au o varsta de peste 150 ani si se numara printre cele mai vechi vite de vie din lume. Filosofia familiei Henschke in ceea ce priveste productia de vinuri este una holistica tocmai pentru a asigura un echilibru sanatos cu mediul inconjurator.
mai mult...
Barossa Valley
Barossa Valley este o regiune vitivinicola extrem de importanta din Sudul Australiei in care vom gasi printre cele mai bune vinuri rosii din Australia. Portofoliul de vinuri din Barossa Valley incepe cu vinuri rosii australiene obtinute din Shiraz. Soiul Voignier este si el prezent in cantitati mai mici dar care impreuna cu Shiraz formeaza un buchet de vinuri rosii cupajate in stilul celebrelor vinuri rosii cupajate din Valea Ronului.

Lista de vinuri din Barossa Valley este imbogatita de soiurile Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Semillon, Riesling, Grenache si Mourvedre. Regiunea are de asemenea o istorie considerabila in materie de vinuri fortifiate iar din acest aspect Cramele Casei Seppeltsfield sunt un bun exemplu din 1878.

Va invitam sa incercati selectia noastra de vinuri din Barossa Valley in randurile de mai jos.

mai mult...
Cabernet Sauvignon
Cabernet Sauvignon este probabil cel mai cunoscut soi de strugure din lume. Cu toate ca soiul este originar din Bordeaux, Franta, Cabernet Sauvignon a reusit sa se cultive in orice tara producatoare de vin. De asemenea este soiul de strugure cheie in producerea vinurilor de lume noua, cel mai cunoscut in regiuni precum Napa Valley sau Maipo Valley. Indiferent de zona din care provine, un Cabernet Sauvignon isi pastreaza tipicitatea: culoare intensa, taninuri bine structurate, aciditate medie si arome de coacaze negre, mirodenii, lemn de cedru. Utilizat atat in cupaje, cat si in vinuri de soi, in egala masura, Cabernet Sauvignon se intelege foarte bine in cupaje cu mai multe soiuri de struguri. Pe langa clasicul cupaj cu Merlot si Cabernet Franc, un alt cupaj raspandit este cu Malbec, Petit Verdot si Carmenere, in Australia este popular cel cu Shiraz si in Spania si Africa de Sud a devenit un cupaj obisnuit Cabernet Sauvignon - Tempranillo. 
mai mult...