Vin Rosu - Ironstone Vineyards - Cabernet Sauvignon 2019

SUA Lodi, SUA
Cabernet Sauvignon
Pret
95,00 RON
Cantitate

Asocieri culinare
legume caramelizate branza maturata carne rosie mezeluri fine

Fisa tehnica

An
2019
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
14.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon 2019 de la Ironstone Vineyards este un vin de culoare rosu rubiniu intens cu reflexii violacee inmargini. Buchetul din nas este dominat de note de cirese, coacaze negre si zmeura alaturi de tonuri de piele tabacita si lemn de baric ars. Gustul are o textura catifelata, este echilibrat, cu arome fructate si condimente dulci, iar postgustul este aromat si persistent.

Asocieri culinare: carne de vita, miel, vanat salbatic (ex: mistret), mancaruri vegetale, branzeturi tari

Maturare: 4 luni in baricuri noi de stejar frantuzesc

Rated 3.70 on the scale 1 - 5 based on 1 customer reviews

Clientrul nu a scris detalii


IRONSTONE VINEYARDS
Povestea cramei Ironstone a inceput cand John Kautz, un tanar fermier din Lodi, a cumparat o suprafata de 12 hectare in aceasta regiune. Ironstone isi ia numele din tipicitatea solului care prezinta sisturi dure si formatiuni de calcar din care temelia vinariei si cavernele insotitoare au fost distruse si forate. Pe acest terroir John s-a cladit repede o reputatie de furnizor de struguri de vin de calitate superioara. Filozofia lui si a cramei sale este simpla" “struguri de calitate, o nota de creatie si multa rabdare vor rezulta vinuri elegante si captivante”. Steve Millier este responsabil de producerea vinurilor marca Ironstone din 1989. Vinurile create de acesta se pliaza perfect pe gusturile din ziua de azi, acestea avand arome intense de fructe si textura catifelata. Printre soiurile de struguri cultivate de Ironstone regasim Chardonnay, Viognier, Chenin Blanc, Muscat de Alexandria, Grenache Gris, Cabernet Sauvignon si Merlot. Clima: climat mediteranean cu veri toride si uscate si ierni reci si umede; in medie sunt 261 de zile insorite in regiune cu precipitatii reduse Sol: sisturi; calcar Vinificatie: Crama abordeaza un proces minutios de vinificatie ce porneste de la indepartarea frunzelor din jurul strugurilor atunci cand boabele au dimensiunea unui bob de mazare pentru a imbunatati circulatia aerului si pana la maturarea in butoaie noi de stejar frantuzesc sau american care se face pe o perioada mai scurta (5 luni) sau mai lunga (20 de luni) de timp in functie de vinul pe care doresc sa il obtina.
mai mult...
Lodi
Lodi AVA face parte din Central Valley, o regiune vitivinicola din California la est de San Francisco Bay, intre orasele Sacramento si Stockton. Palmaresul de vinuri rosii din Lodi, California se datoreaza solurilor argilo- nisipoase bogate in minerale si bine drenate. Portiunile mai aproape de Delta sunt vizibil mai racoroase dar si asa Lodi se bucura din plin de zilele calduroase. Palmaresul de vinuri rosii din Lodi, California se datoreaza solurilor argilo- nisipoase bogate in minerale si bine drenate.

Lista de vinuri din Lodi sunt obtinute din soiurile specifice celebrelor vinuri din California: Red Zinfandel, Cabernet Sauvignon, Syrah si Merlot completate de Chardonnay, Viognier si Sauvignon Blanc. Portofoliul de vinuri rosii si vinuri albe din Lodi continua cu soiurile Petite Sirah, Cabernet Franc, Tempranillo, Graciano, Riesling si Albarino.

Putem spune ca Lodi se bucura de o clima mai moderata, in stil Mediteranean spre deosebire de ce am gasi in interiorul continentului Nord - American.

Te invitam sa degusti din lista de vinuri SUA din Lodi atent selectionata de noi.

mai mult...
Cabernet Sauvignon
Cabernet Sauvignon este probabil cel mai cunoscut soi de strugure din lume. Cu toate ca soiul este originar din Bordeaux, Franta, Cabernet Sauvignon a reusit sa se cultive in orice tara producatoare de vin. De asemenea este soiul de strugure cheie in producerea vinurilor de lume noua, cel mai cunoscut in regiuni precum Napa Valley sau Maipo Valley. Indiferent de zona din care provine, un Cabernet Sauvignon isi pastreaza tipicitatea: culoare intensa, taninuri bine structurate, aciditate medie si arome de coacaze negre, mirodenii, lemn de cedru. Utilizat atat in cupaje, cat si in vinuri de soi, in egala masura, Cabernet Sauvignon se intelege foarte bine in cupaje cu mai multe soiuri de struguri. Pe langa clasicul cupaj cu Merlot si Cabernet Franc, un alt cupaj raspandit este cu Malbec, Petit Verdot si Carmenere, in Australia este popular cel cu Shiraz si in Spania si Africa de Sud a devenit un cupaj obisnuit Cabernet Sauvignon - Tempranillo. 
mai mult...