Vin Rosu - Ironstone Vineyards - Reserve Ancient Vines Zinfandel 2017

SUA Lodi, SUA
Zinfandel
Pret
149,00 RON
Cantitate

Asocieri culinare
legume caramelizate branza maturata carne rosie vanat mezeluri fine

Fisa tehnica

An
2017
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
14.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Zinfandel

Reserve Ancient Vines Zinfandel 2017 este un vin exceptional in primul rand datorita viilor in varsta de 107 ani din care a fost creat. Este un vin de culoare rosu rubiniu cu reflexii violacee in margini. In nas se disting note generoase de fructe coapte de padure, mirodenii orientale si cuisoare acompaniate de indicii de vanilie. Gustul are o structura echilibrata, cu taninuri rotunde si arome generoase de fructe de padure si mirodenii. Postgustul este savuros si persistent.

Maturare: 10 luni in baricuri mici frantuzesti

Asocieri culinare: carne rosie la gratar, vanat, branzeturimaturate dure si semidure

Rated 4.10 on the scale 1 - 5 based on 1 customer reviews

Clientrul nu a scris detalii


IRONSTONE VINEYARDS
Povestea cramei Ironstone a inceput cand John Kautz, un tanar fermier din Lodi, a cumparat o suprafata de 12 hectare in aceasta regiune. Ironstone isi ia numele din tipicitatea solului care prezinta sisturi dure si formatiuni de calcar din care temelia vinariei si cavernele insotitoare au fost distruse si forate. Pe acest terroir John s-a cladit repede o reputatie de furnizor de struguri de vin de calitate superioara. Filozofia lui si a cramei sale este simpla" “struguri de calitate, o nota de creatie si multa rabdare vor rezulta vinuri elegante si captivante”. Steve Millier este responsabil de producerea vinurilor marca Ironstone din 1989. Vinurile create de acesta se pliaza perfect pe gusturile din ziua de azi, acestea avand arome intense de fructe si textura catifelata. Printre soiurile de struguri cultivate de Ironstone regasim Chardonnay, Viognier, Chenin Blanc, Muscat de Alexandria, Grenache Gris, Cabernet Sauvignon si Merlot. Clima: climat mediteranean cu veri toride si uscate si ierni reci si umede; in medie sunt 261 de zile insorite in regiune cu precipitatii reduse Sol: sisturi; calcar Vinificatie: Crama abordeaza un proces minutios de vinificatie ce porneste de la indepartarea frunzelor din jurul strugurilor atunci cand boabele au dimensiunea unui bob de mazare pentru a imbunatati circulatia aerului si pana la maturarea in butoaie noi de stejar frantuzesc sau american care se face pe o perioada mai scurta (5 luni) sau mai lunga (20 de luni) de timp in functie de vinul pe care doresc sa il obtina.
mai mult...
Lodi
Lodi AVA face parte din Central Valley, o regiune vitivinicola din California la est de San Francisco Bay, intre orasele Sacramento si Stockton. Palmaresul de vinuri rosii din Lodi, California se datoreaza solurilor argilo- nisipoase bogate in minerale si bine drenate. Portiunile mai aproape de Delta sunt vizibil mai racoroase dar si asa Lodi se bucura din plin de zilele calduroase. Palmaresul de vinuri rosii din Lodi, California se datoreaza solurilor argilo- nisipoase bogate in minerale si bine drenate.

Lista de vinuri din Lodi sunt obtinute din soiurile specifice celebrelor vinuri din California: Red Zinfandel, Cabernet Sauvignon, Syrah si Merlot completate de Chardonnay, Viognier si Sauvignon Blanc. Portofoliul de vinuri rosii si vinuri albe din Lodi continua cu soiurile Petite Sirah, Cabernet Franc, Tempranillo, Graciano, Riesling si Albarino.

Putem spune ca Lodi se bucura de o clima mai moderata, in stil Mediteranean spre deosebire de ce am gasi in interiorul continentului Nord - American.

Te invitam sa degusti din lista de vinuri SUA din Lodi atent selectionata de noi.

mai mult...
Zinfandel
Zinfandel este un soi de strugure originar din Croatia si cultivat in California. Din Zinfandel vom obtine vinuri rosii expresive, generoase in note de mure, capsuni si violete completate de mirodenii dulci. Soiul a aparut intai in Sudul Italiei cu denumirea de “Primitivo”, iar mai apoi a calatorit spre SUA unde a primit numele de “Zinfandel”.
mai mult...