Vin Rosu - Kaiken - Ultra Cabernet Sauvignon 2019
93JS
92DE
90WE
Vin eco: vegan

Vin Rosu - Kaiken - Ultra Cabernet Sauvignon 2019

Argentina Mendoza, Argentina
Cabernet Sauvignon
Pret
120,00 RON
Cantitate

Asocieri culinare
branza maturata carne rosie vanat

Fisa tehnica

An
2019
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
14.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Cabernet Sauvignon
Ultra Cabernet Sauvignon 2019 de la crama Kaiken este un vin de culoarea rubinului ce reflecta frumusetea muntilor Andes, respectiv a regiunii in care au fost cultivati strugurii: Vistalba Valleys.
Acest vin are tipicitatea soiului Cabernet Sauvignon, cu note dominante de coacaze si cirese. Este un vin absolut elegant, corpolent, taninos, cu un final lung si savuros.
 
Asocieri culinare: Ultra Cabernet Sauvignon poate fi servit langa platouri de branzeturi maturate sau langa preparate din carne de vanat.
Maturare: 12 luni in baricuri de stejar frantuzesc (1/3 in baricuri noi, 1/3 in baricuri la a doua utilizare si 1/3 in baricuri la a treia utilizare)
Temperatura optima de servire: 15°–16°C
Rated 3.90 on the scale 1 - 5 based on 1 customer reviews

Clientrul nu a scris detalii


Mendoza
Zona vitivinicola Mendoza ne ofera un contrast spectaculos intre arhitectura urbana si viata rurala. Este cea mai mare zona vitivinicola din Argentina producand printre cele mai bune vinuri argentiniene. Productia de vinuri din Mendoza reprezinta 70% din totalul de vinuri din Argentina. Palmaresul de vinuri rosii de Lume Noua din Mendoza este obtinut in mare parte din soiul Malbec.

Desi Malbec domina, lista de vinuri din Mendoza continua cu vinuri rosii obtinute din soiurile Cabernet Sauvignon si Syrah complementate de vinuri albe obtinute din Sauvignon Blanc, Torrontes si Chardonnay. Mai nou regiunea se focuseaza si pe productia de vinuri spumante.

Mai jos avem o selectie de vinuri din Mendoza pe care va invitam sa le incercati.

mai mult...
Cabernet Sauvignon
Cabernet Sauvignon este probabil cel mai cunoscut soi de strugure din lume. Cu toate ca soiul este originar din Bordeaux, Franta, Cabernet Sauvignon a reusit sa se cultive in orice tara producatoare de vin. De asemenea este soiul de strugure cheie in producerea vinurilor de lume noua, cel mai cunoscut in regiuni precum Napa Valley sau Maipo Valley. Indiferent de zona din care provine, un Cabernet Sauvignon isi pastreaza tipicitatea: culoare intensa, taninuri bine structurate, aciditate medie si arome de coacaze negre, mirodenii, lemn de cedru. Utilizat atat in cupaje, cat si in vinuri de soi, in egala masura, Cabernet Sauvignon se intelege foarte bine in cupaje cu mai multe soiuri de struguri. Pe langa clasicul cupaj cu Merlot si Cabernet Franc, un alt cupaj raspandit este cu Malbec, Petit Verdot si Carmenere, in Australia este popular cel cu Shiraz si in Spania si Africa de Sud a devenit un cupaj obisnuit Cabernet Sauvignon - Tempranillo. 
mai mult...