Stoc epuizat
Vin Rosu - Marques de la Concordia - Hacienda Zorita Syrah 2018

Vin Rosu - Marques de la Concordia - Hacienda Zorita Syrah 2018

Spania Castilla y Leon, Spania
Syrah
Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

An
2018
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
14%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Syrah

Syrah de culoare rosu rubiniu inchis, generos in note de mure si prune negre supracoapte, acompaniate de indicii piperate si mirodenii dulci provenite de la maturarea in baric. Gustul este echilibrat cu o structura buna, taninuri rotunde si un postgust prelung, savuros si fructat.

Asocieri culinare: branzeturi maturate dure si semidure, preparate din carne rosie la gratar, mezeluri afumate si legume caramelizate

Maturare: 24 de luni in baricuri frantuzesti


MARQUES DE LA CONCORDIA
MARQUES DE LA CONCORDIA este o crama din Spania, regiunea vitivinicola Rioja, construita pe locul unei foste fabrici de zahar. Terroir-ul Rioja Alta permite experimentarea cu diferite soiuri de struguri, cu toate ca la baza ramane renumitul Tempranillo. Cele mai vechi vite care inca dau rod au fost plantate in 1929, iar maturarea vinurilor se face in special cu baricuri frantuzesti.
mai mult...
Castilla y Leon
Regiunea viticola Castilla y Leon este asezata in jumatatea nordica a Platoului Iberic. Specificul regiunii consta in vinuri rosii spaniole, Vinos de la Tierra. Tempranillo este soiul din spatele acestor vinuri rosii din Castilla y Leon exceptie facand vinul Bierzo pentru care se foloseste soiul Mencia. Pe langa soiurile autohtone, in Castilla y León vom gasi Cabernet Sauvignon, Merlot si Syrah. Totodata vom gasi si vinuri albe specifice din Castilla y Leon create din soiurile Verdejo si Viura, dar in cantitati mai mici.

Te invitam sa consulti portofoliul nostru de vinuri din Castilla y Leon in randurile ce urmeaza.

mai mult...
Syrah
Syrah este un soi de strugure rosu provenit din Franta, de pe valea Rohne-ului. In lumea noua, strugurele Syrah a fost dezvoltat intr-un vin diferit, numit Shiraz. Diferenta majora intre Shiraz si Syrah nu este strugurele, ci modul de vinificare, astfel ca un Shiraz este vinificat intr-un stil ce apartine lumii noi, iar Syrah este vinificat intr-un stil traditional, provenit din Franta. Fiind un vin traditional frantuzesc, Syrah exprima in tinerete arome florale, iar odata cu trecerea timpului, acesta dezvolta arome de piper alb si negru, note ierboase, piele si fum.
mai mult...