Vin Rosu - Montes - Purple Angel Carmenere 2019
98JS
96TA

Vin Rosu - Montes - Purple Angel Carmenere 2019

Chile Colchagua Valley, Chile
Petit Verdot, Carménère
Pret
395,00 RON
Cantitate

Asocieri culinare
legume caramelizate branza maturata carne rosie vanat mezeluri fine

Fisa tehnica

An
2019
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
14.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Cupaj
Soiuri
Petit Verdot, Carménère

Obtinut din 92% Carmenere si 8% Petit Verdot, Purple Angel Carmenere 2019, este un vin rosu diafan faurit pe proprietatile cramei, Finca Apalta si El Arcángel de Marchigüe din regiunea viticola Colchagua Valley, Chile.

Olfactiv, vinul ne seduce prin notele sale savuroase de fructe coapte de padure proaspat culese impletite armonios cu note reconfortante de patiserie proaspat scoasa din cuptor si mirodenii dulci specifice maturarii in butoaie din stejar frantuzesc unde vinul s-a odihnit timp de 18 luni. Gustul este complex si texturat cu taninuri moi si un gust fructat iar postgustul este persistent si elegant.

Asocieri culinare:

Pentru o experienta gastronomica desavarsita, recomandam servirea acestui vin la o temperatura de 17 º-19 ºC alaturi de preparate din carne rosie, branzeturi maturate dure si semidure, mezeluri fine, legume caramelizate, vanat salbatic

Maturare: 80% din vin a fost innobilat timp de 18 luni in butoaie din stejar frantuzesc noi, iar 20% in butoaie din stejar frantuzsc aflate la a doua folosire

Rated 4.40 on the scale 1 - 5 based on 1 customer reviews

Clientrul nu a scris detalii


Colchagua Valley
Colchagua Valley este o regiune viticola din Chile, una din cele mai promitatoare regiuni producatoare de vinuri din America de Sud. Cele mai bune vinuri rosii din Colchagua Valley sunt obtinute din soiurile de struguri Cabernet Sauvignon, Carmenère si Syrah urmate ca importanta de soiurile Malbec si Merlot. In materie de vinuri albe, pe partea oceanica a regiunii intalnim vinuri obtinute din Chardonnay si Sauvignon Blanc.
mai mult...
Petit Verdot
Petit Verdot este un soi de strugure rosu, cu boabe mici si coaja groasa ce dau vinului o culoare intensa. Soiul a luat nastere in Bordeaux, urmand sa se extinda in Sudul Europei, America de Nord, America de Sud, America Centrala si Australia. Datorita nivelului ridicat de antociani din coaja groasa si inchisa a culoare a strugurelului, vinurile din Petit Verdot tind sa aiba un aspect dens, violet inchis, asemator cu cerneala. De asemenea, nivelul de taninuri este foarte ridicat, datorita acestor boabe mici, mai exact a cojii groase si a samburilor. Popularitatea soiului Petit Verdot este una recenta: in anii 1960, viile de Petit Verdot erau taiate si inlocuite cu soiuri moderne si la moda, precum un Merlot fructat sau un Cabernet Sauvignon structurat. Totodata, Petit Verdot crea foarte multe probleme fiind un soi bolnavicios, care se deterioreaza usor. Cu toate astea, in anii 1980, Petit Verdot isi schimba povestea si urmeaza sa fie pus in valoare de Lumea Noua; soiul se adapteaza foarte bine terroir-ului din California si Australia. Popularitatea ii va creste, urmand ca la inceputul secolului XXI sa isi faca aparitia si in Spania, Portugalia, Italia, Chile si Argentina.
mai mult...