Vin Rosu - Poderi dal Nespoli - Borgo dei Guidi 2018

Italia Emilia Romagna, Italia
Cabernet Sauvignon, Sangiovese
Pret
94,00 RON
Reduceri la volum
Sticla Cantitate Reducere Reducere Economie Ai economisit
6+ 5,00 RON 30,00 RON
30+ phone Suna la 0720 23 23 23 phone Suna la 0720 23 23 23
Cantitate

Asocieri culinare
legume caramelizate branza maturata paste fainoase carne rosie vanat mezeluri fine

Fisa tehnica

An
2018
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
14.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Cupaj
Soiuri
Cabernet Sauvignon, Sangiovese

Stropi rubinii incarcati cu istorie si traditii locale. Numele acestui vin rosu italian de exceptie vorbeste de vremuri istorice cand micul satuc Cusercoli, din vecinatatea cramei, a fost preluat si controlat de familia Guidi - un nume impozant al acelor vremuri.

Borgo dei Guidi 2018 este un un vin rosu exceptional obtinut din soiurile Sangiovese si Cabernet Sauvignon. Daca de la Sangiovese vinul a mostenit fructuozitatea si prospetimea, rotunjimea si intensitatea aromatica a fost insuflata de la strugurii partial stafiditi ai soiului Cabernet. Rezultatul? Un nas dominat de note intense de fructe rosii si gem de mure, rotunjit de tonuri piperate si lemn dulce. Gustul are o structura echilibrata si complexa cu arome fructate si un postgust persistent.

Asocieri culinare: prepelita umpluta cu foie gras, fripturi, tocanita, carne la gratar, branzeturi maturate

Maturare: baricuri frantuzesti

Temperatura optima de servire: 17-18 grade Celsius


PODERI DAL NESPOLI
Crama Poderi dal Nespoli este situata in partea de sud a regiunii Emiliei-Romagna, unde Apeninii toscani intalnesc coasta Adriatica. Familia Ravaioli administreaza Poderi dal Nespoli, mosie de familie infiintata in 1929, cu aceeasi pasiune si daruire transmisa din tata in fiu aflandu-se azi la cea de-a patra generatie de vinificatori. Aceasta crama unica imbina cu succes soiurile clasice de struguri italieni (Sangiovese si Trebbiano) cu soiurile internationale (Cabernet Sauvignons si Chardonnay) rezultand vinuri de o calitate foarte buna. Reusesc asta aplicand simultan tehnicile traditionale de vinificatie cu inovatia si echipamentele de ultima ora, iar vinurile Poderi dal Nespoli sunt exemple excelente pentru ce ofera terroirul si talentul de vinificatori al familiei Ravaioli.
mai mult...
Emilia Romagna
Emilia-Romagna este o regiune fertila si bogata din nordul Italiei si una din cele mai prolifice regiuni vitivinicole. O gama variata de vinuri rosii si vinuri albe din Emilia - Romagna este prezenta in meniul italienilor de aproape 2000 ani. Traditia vitivinicola de aici dateaza din sec. 7 (A.D) si reprezinta una din cele mai vechi regiuni vitivinicole ale Italiei. Vita de vie specifica zonei, Vitis labrusca sta la baza celebrului vin Lambrusco.

Lambrusco este un vin rosu spumant, unul din cele mai cunoscute vinuri din Emilia - Romagna. Sediul principal al productiei de vinuri Lambrusco se afla in Sorbara, Modena. Productia de vin Emilia- Romagna se imparte in mod egal in vin rosu si in vin alb. Soiurile predominante sunt Malvasia si Lambrusco, Trebbiano, Barbera, Bonarda si bineinteles Sangiovese. O mare parte din soiuri sunt folosite pentru a produce vinuri  frizzante si spumante. Dintre acestea amintim: Salamino di Santa Croce, di Sorbara, Grasparossa di Castelvetra, Modena si Reggiano. In ciuda portofoliului larg de vinuri italiene din soiuri autohtone sau internationale (Chardonnay, Pinot Blanco si Cabernet Sauvignon) unicitatea acestei regiuni se naste din vinurile DOC specifice locului:vin rosu Cagnina di Romagna si vin alb Pagadebit di Romagna. In prezent acest vin traditional italian din Emilia- Romagna se remarca prin specificitatea acestuia.

mai mult...
Cabernet Sauvignon
Cabernet Sauvignon este probabil cel mai cunoscut soi de strugure din lume. Cu toate ca soiul este originar din Bordeaux, Franta, Cabernet Sauvignon a reusit sa se cultive in orice tara producatoare de vin. De asemenea este soiul de strugure cheie in producerea vinurilor de lume noua, cel mai cunoscut in regiuni precum Napa Valley sau Maipo Valley. Indiferent de zona din care provine, un Cabernet Sauvignon isi pastreaza tipicitatea: culoare intensa, taninuri bine structurate, aciditate medie si arome de coacaze negre, mirodenii, lemn de cedru. Utilizat atat in cupaje, cat si in vinuri de soi, in egala masura, Cabernet Sauvignon se intelege foarte bine in cupaje cu mai multe soiuri de struguri. Pe langa clasicul cupaj cu Merlot si Cabernet Franc, un alt cupaj raspandit este cu Malbec, Petit Verdot si Carmenere, in Australia este popular cel cu Shiraz si in Spania si Africa de Sud a devenit un cupaj obisnuit Cabernet Sauvignon - Tempranillo. 
mai mult...